Potetsuppe er faktisk overraskende godt, og har du ikke forsøkt det før bør du gjøre det nå. Du kan servere den som hovedrett eller forrett, gjerne med sprøstekt bacon eller chorizo, eller en skive røkt laks eller ørret om du heller foretrekker det.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 purre , i ringer
2-3 fedd hvitløk , grovt hakket
smør eller nøytral olje
600 g poteter , i terninger (ca.)
10 dl kyllingkraft (eventuelt buljong eller utblandet fond)
2 1/2 dl matfløte
3 ss crème fraîche
1/4-1/2 sitron (saften av)
salt og pepper
150 g bacon i biter - sprøstekt (ca.)
frisk timian
olivenolje

SLIK GJØR DU

Fres purre og hvitløk i litt smør eller olje, til løken blir blank og myk. Tilsett potetene og kyllingkraften, kok opp og la det småkoke til potetene er møre, etter 20-25 minutter.

Mens potetene koker steker du baconet sprøtt i en varm stekepanne. La det renne av på litt kjøkkenpapir.

Tilsett fløte og crème fraîche, kok opp, og kjør suppen med en stavmikser eller lignende til du får en jevn suppe. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Potet- og purreløksuppe med sprøstekt bacon

Server suppen varm, med sprøstekt bacon og frisk timian som garnityr, og med ferskt brød som tilbehør. Drypp gjerne noen dråper av din beste olivenolje over suppen ved servering.

Oppskriften gir ca. 4 middagsporsjoner eller forrett til 6-8.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine!
  Jeg vil bare fortelle deg at dette er den beste matbloggen jeg har vært innom! Du inspirerer med variasjon, spennende sammensetninger og nydelige bilder!
  En seriøs og innholdsrik side! Håper du har inspirasjon nok til å fortsette i lang tid 🙂
  Hilsen Wenche

  1. Tusen, tusen takk for utrolig hyggelig tilbakemelding! Slike hyggelige kommentarer gir både inspirasjon og overskudd til å fortsette i lang tid fremover! Håper du henger med videre! 🙂

 2. Ja helt enig med deg Wenche at dette er den
  beste bloggen. det er et hav av blogger,men denne er best!!
  Jeg er mye inne og skriver gode ord om dæ Trine.
  Du er et unikum og finne gode oppskrifter,som både smaker godt
  og ser delikate ut:)) Nå har jeg laget en god smootie som er godt
  etter trening. Ha en fin uke:))

  1. Det husker jeg faktisk ikke, det var den sorten som lå i potetskuffen den aktuelle ettermiddagen… Lykke til!

 3. Denne suppen smakte utrolig godt! Og så enkel å lage 🙂 Brukte mandelpoteter og hadde i litt knust, tørket chili for litt ekstra futt. Hadde olivenolje med sitron til å dryppe over til slutt, det passet bra. Takk for mange gode oppskrifter, er innom så og si daglig.

 4. Denne lagde jeg og mine 3 barn i går, de skrapa kasserollen. Supergod. Takk for herlige middagstips 🙂

 5. Denne falt i smak. Hadde gjester etter jobb og skulle ha noe enkelt, men hjemmelaget. Falt i smak hos alle og godt var det at jeg hadde lagd ekstra, for det ble visst etterspurt som kveldsmat også 🙂

 6. Så glad for at jeg kom over siden din Trine! Her kan jeg hente masse inspirasjon. Vi skal ha et lite treff før teater premiere på våre lokale helter, Friserte Fruer. Da kan det passe ypperlig med potet og purresuppe! Tusen takk 🙂

 7. Hei!

  Du skulle hatt medalje du!!! For en matblogg! Jeg er bare så imponert over den fliden og arbeidet du har lagt i denne bloggen.

  Matinteressert som jeg er, leser jeg mange matblogger og det var en tilfeldighet at jeg «dumpet» over denne. Jeg har sittet i timesvis og sett på oppskriftene og bildene dine og blitt skikkelig inspirert.

  Synes ukesmenyene du har satt sammen er kjempebra. Smakfull, lite tidkrevende og ordentlig god sunn mat har du lagt vekt på som enkelt kan lages på ukedagene, og planlegger man godt er det mye av det som kan forberedes kvelden før hvis man har det litt travelt på ettermiddagen. Denne uka har jeg laget torsk med nøttelokk og søtpotetmos, pasta med erter, sitron, bacon og parmesan, og i dag har jeg laget potet- og purresuppe. Alt var bare sååååååå nyyyydelig. Gleder meg til å prøve ut flere av rettene dine.

  Vil bare takke deg for bloggen din – du har fått en ny tilhenger,:))

  Lisa

 8. Fantastisk god suppe! Etter å ha vokst opp på Torosuppe selv, er jeg glad for at mine barn får vokse opp med gode, sunne supper fra Trinebloggen! Takk for alt du lærer oss – det er jo skikkelig lett bare man vet HVORDAN!:-)

 9. Tusen takk for maten! Denne sto på menyen i dag og smakte aldeles nydelig! Vi hadde din eltefrie foccacia og aioli ved siden av. Fest på en mandag!

 10. Laget en stor porsjon av denne suppen i går og spiser den gjerne tre dager på rad 🙂 Har blitt veldig glad i denne bloggen og blir mer og mer interessert i mat. Tusen takk for fantastisk inspirasjon!

 11. Hei Trine! Denne suppen var FANTASTISK! Takk for at du deler! Gleder meg stort til boken din 😀

 12. Hei! Denne suppen er kjempegod,mine barn elsker den også! Jeg lurer på om du har en god oppskrift på sesongens brennesler?Takk for inspirasjon til matlagingen min!

 13. Denne suppa er veldig god! Har servert den flere ganger til lunsj, og den har alltid falt i smak hos gjestene. Jeg foretrekker chorizo til suppa, siden suppa i seg selv er mild på smak.

 14. Hei – takk for supre oppskrifter!
  Jeg har prøvd suppene dine før, og de er skikkelig nam! Har du noen gode triks for hvordan de kan bli like god uten melkeprodukter? (får gjester som ikke tåler melk etc)

 15. Hei,
  Denne så kjempegod ut! Jeg tenker å servere den til forrett hvor reinsdyrsteik er hovedrett. Hvordan er det å lage denne dagen i forveien? Eller ville du helst laget den samme dag? 🙂
  Takk for supre oppskrifter! Du inspirerer virkelig! 🙂

 16. Hei Trine! Denne suppen var fenomenal, hadde den som middag og det fungerte veldig bra, men jeg kan også se at denne vil duge utmerket som forrett:) Brukte vanlige asterix poteter, men antar om man vil ha en «luxus-variant» så blir den sikkert silkemyk med mandelpoteter.

 17. Har lagd denne suppa til familien to ganger nå, og fått kjemperespons. Vår nye favoritt! Pleier å servere med hvitløksbrød.

 18. Fantastisk suppe!! Du er virkelig en god inspirasjonskilde! Har boken din og følger bloggen, gode mattips hver eneste dag:)

   1. Det husker jeg ikke. Uansett er det ikke på bloggen. Du kan bruke en vanlig oppskrift på grove rundstykker og forme dem etter ønske. 🙂

 19. Hei
  Takk for kjempefine oppskrifter. Denne er supergod!!
  Vet du om det er mulig å fryse denne suppa?
  Planen er å lage noen porsjoner og ha de «klare» i frysern.

 20. Fantastisk god suppe!

  Eneste jeg syns kan være litt vanskelig er antall poteter. De kommer i mange størrelser. Hadde vært litt lettere hvis poeter og purre var oppgitt i gram. Litt lettere å få riktig konsistens da 🙂

 21. Sender en STOR takk fra Australia!
  Denne suppen er blitt hele familiens favoritt, og den står nå på middagsbordet her nede så og si hver uke.
  Matbloggen din er til stor inspirasjon for ei som aldri har vært noe kokke-emne, men som har en familie som stadig ønsker mer hjemmelaget mat etter at jeg begynte å prøve ut noen av dine oppskrifter.
  Jeg er innom bloggen din flere ganger i uken, alltid noe fristende å finne her. Deilig å ha lett tilgang til alle oppskriftene både foran grytene og i butikken 🙂
  Du er faktisk en av de menneskene som gjør at vi ikke føler oss sååå langt borte fra Norge. Takk! 🙂

 22. Herlig inspirasjon på bloggen din! Denne nydelige og lettlagde suppa har jeg servert til middag to ganger. Både mann og to kresne tenåringsgutter synes den er utrolig god. Jeg kommer til å fortsette å lete etter tips til varierte og gode middager her.

 23. Denne så veldig god ut. Og tenkte jeg skulle prøve denne suppen. Også har jeg litt rester av ribbe etter julen som jeg tenkte jeg kunne bruke istedet for bacon. Bare kutte ribbe i små biter og surre det litt i panna.

  Etter mye tung mat i jula, kan det være godt med litt lettere supper.

  1. Det kommer litt an på hvor mye erfaring du har fra før. Kanskje du har en voksen i nærheten som kan hjelpe deg litt underveis? Det er for eksempel fort gjort å brenne seg når du skal blende suppen, så her er det uansett lurt å få litt hjelp. Lykke til!

 24. Hei Trine!
  Jeg skal lage denne nydelige suppa som nattmat i et bryllup:) Jeg tenker å koke potetene og purren dagen i forveien, sette kaldt, og så stavmikse og koke den opp med fløte rett før servering – tror du dette vil funke?
  Tusen takk for en super blogg – alt jeg lager herfra blir så godt!:)

  1. – Evt enda enklere: gjøre ferdig det meste av suppa dagen før? Eller blir den «vassen» i konsistensen tror du?

 25. Hei! Har du noen tips til vin som passer til denne suppa? Ser god ut Silje

 26. Fantastisk blogg, finner alltid noe godt og passende for enhver anledning Har ei jente på 14 mnd som ikke er veldig glad i mat, men denne suppa gikk ned på høykant, måtte ha på mer to ganger ( droppet salt og bacon selvfølgelig) Da er det morsomt å være mamma som har laget mat, tusen takk

 27. En fantastisk nydelig suppe som faller i smak hos alle, og spesielt hos barn pga sin milde smak.

  Til dere som lurer på om denne kan lages dagen i forveien: jeg synes den bare blir bedre av det.

 28. Denne lages nå til gjester for n’te gang, den er FANTASTISK god. Før denne bloggen som viser hvor enkelt og godt det kan gjøres var det mye lette løsninger. Det er ikke det at dette er vanskeligere, men det er TUSEN ganger mer inspirerende å lage mat. Du er virkelig noe i særklasse. Tusen Takk

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste