Moods of Norway-vafler

Da både Mathias og jeg var influensasyke i forrige uke var matlysten vår på bånn, og det var ikke mye som fristet. Ikke før vi begynte å prate om «gafler», som Mathias kaller det. Så da ble det vafler på både mor og sønn på en onsdag formiddag, noe som virkelig falt i smak hos oss begge.

Denne oppskriften har jeg lånt fra Moods of Norway-gutta, og ryktet sier at de på lørdager serverer vafler og champagne i butikken i Los Angeles. Her er oppskriften, med forslag til et par endringer i parentes da jeg synes originaloppskriften er litt for søt og inneholder litt for mye kanel etter min smak. Du kan selvsagt holde deg til originaloppskriften, om du ønsker det. Finn frem:

  • 150 gram smør
  • 400 gram hvetemel
  • 150 gram sukker (kan reduseres til 100 gram eller mindre)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel (jeg benyttet ca 1/2 ts)
  • 6 dl melk
  • 2 egg

Smelt smøret og la det avkjøles noe.

Bland alt det tørre. Ha i melk og rør sammen til en jevn røre. Du kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin. Ha deretter i eggene og rør videre. Til slutt vispes det smeltede smøret inn.

La vaffelrøren svelle i minst 30 minutter. Stekes i varmt vaffeljern, til vaflene har en gylden farge.

Legg de ferdige vaflene på rist. Nytes lunkne, gjerne med friske bær, en rømmeklatt og et lite melisdryss – og eventuelt champagne, om du foretrekker det.

Denne oppskriften gir 10-12 vaffelplater. (Vaffelrøra er holdbar i kjøleskapet i flere dager, og smaker enda bedre om den får stå en dag eller to.)

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

6 Kommentarer

  1. Kari 15. mars 2012 at 11:32 #

    Hihi….

    Ser man det, jeg har laget Moods of Norway vafler i mange år altså. 🙂
    Lært av min bestemor… Nesten. Satt på benken hennes da jeg var liten og laget røre. Brukte kopper som mål. Da jeg som nesten voksen skulle lage vafler på egenhånd, brukte jeg oppskriften slik jeg husket den fra barndommen. Bare det at jeg gjorde en feil. Jeg brukte kanel i stedet for bestemors kardemomme. Etter den tid har jeg alltid brukt kanel og alltid fått skryt for vaflene mine. 🙂

  2. Cecilie Lykle 15. mars 2012 at 17:32 #

    Aah, vafler! Det er det lenge siden jeg har smakt. Kanskje det skal prøves i helgen? 🙂

  3. Preben 20. mars 2012 at 10:14 #

    På Grand Hotel i Oslo serveres Moods vafler den 1 fredagen i måneden, med champagne for de som vil ta en tur innom

  4. Susanne 3. mars 2013 at 18:14 #

    Hei,

    Disse vaflene blei utrolig goe:-)

    Susanne

  5. Bodil 1. mars 2014 at 19:45 #

    Hei Trine! Jeg har lagd vaffelrøre to ganger her i statene, men hver gang ender de opp med å ha en sterk etterssmak av egg, og jeg veit ikke hvorfor. Bruker den samme oppskriften som alltids (3 egg). Har du noen anelse om hvorfor? Tar imot alle råd og tips med stor takknemlighet. Mvh Bodil

    • Trine ;) 5. mars 2014 at 00:20 #

      Benytter du 3 egg i denne oppskriften, hvor det skal være 2? Eller benytter du en annen oppskrift? Uansett høres det ut som om det er for mye egg i oppskriften din, eller at eggene i USA smaker mer egg enn eggene her hjemme? Jeg ville ha prøvd med færre egg eller mer av det andre + feks. kardemomme. Lykke til!

Legg igjen en kommentar