Fiskepakke med spinat, fennikel, tomat, løk og dillsaus

Ved første øyekast kan dette se ut som en ganske så traurig middag, men straks du får åpnet opp folien i toppen åpenbarer det seg fargerike grønnsaker og perfekt tilberedt fisk – med en saus hvor alle de viktige vitaminene og gode smakene er i behold. Som bonus spiser junior dobbelt så mye som til vanlig, for det er jo ikke hver dag maten serveres i pakke. Og som ikke det er nok, er det en ekstrabonus for den som sitter igjen med «svarteper» når oppvasken skal taes, siden retten genererer minimalt med oppvask som jo ikke er å forakte dersom man er på hytta med begrenset tilgang til vann. Til fire fiskepakker trenger du omtrent:

  • 600 gram fiskefilet, for eksempel torsk, sei, laks eller steinbit, i terninger
  • ca 50 gram frisk spinat
  • salt og pepper
  • 1/2 rødløk, i tynne båter
  • 1/2 fennikel, finsnittet
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 6-8 cherrytomater, delt i 2-3 skiver
  • 1/2 sitron, saften
  • 4-6 ss olivenolje
  • frisk dill, finhakket
  • 4 ark aluminiumsfolie

  • 1/2 boks creme fraiche
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • finhakket dill

  • villris eller fullkornris

Del opp aluminiumsfolien i 4 kvadratiske ark. Fordel spinat og fisken på arket og krydre med salt og pepper. Fordel resten av grønnsakene oppå fisken, drypp over sitrinsaft og olivenolje, og strø finsnittet dill på toppen.

Pakk folien sammen og legg pakken på et stekebrett. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme) i ca 15 minutter, til fisken såvidt faller fra hverandre.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Ha creme fraiche i en bolle og smak til med sitronsaft, salt, pepper og dill.

Server fiskepakken sammen med villris og dillsausen, og nyyyt!

Tips: I fiskepakken kan du selvsagt putte de fleste sorter fisk og det du har tilgjengelig av grønnsaker. Pass på å skjære grønnsakene i små biter, slik at alle ingrediensene er ferdige omtrent samtidig.


, , , ,

16 Kommentarer

  1. Ingebjørg 23. februar 2012 at 13:11 #

    Hei! Jeg vil gjerne komme med et forslag/ønske til bloggpost. Kanskje du kunne skrevet litt om holdbarheten til forskjellige varer etter at de er åpnet? Det står alltid holdbarhet på pakningen, men den gjelder jo før produktet blir åpnet. Synes det er så vanskelig å vite, og jeg er ikke så glad i å drive å lukte/smake for å se om det er bra (har litt for aktive brekningsreflekser…), selv om jeg vet det er det man bør gjøre. Tenker på matvarer som soyasaus, fishsauce, oystersauce, karripaste, sambal oelek, sweet chili saus, eddikker, sennep, soltørkede tomater på olje, sitronsaft (sånn liten gul plastflaske) osv. osv. Mange av disse varene har jo i seg selv så sterk/krydret lukt at det er vanskelig å lukte om hvorvidt kvaliteten har sunket. Ender alltid opp med å kaste veldig mye. Skjønner selvfølgelig om du ikke synes det passer seg på bloggen din/ikke er noe du vil skrive om, men det er i allefall kun et forslag :-)

  2. Jane 23. februar 2012 at 14:03 #

    Jeg trodde at holdbartheten som står på slike pakninger gjelder etter at de er åpnet. Om de er holdbare kortere tid pleier det å stå på flaskene. F.eks. Tacosaus. Der står det at de er holdbare i 3 dager til 1 uke etter at de er åpnet. Om ikke dette stemmer så har iallfall jeg spist mye gamle ingredienser.
    Kanskje du Trine vet;-)
    Ellers vil jeg takke for en fin blogg. Lager kjempemye mat fra her og du er favorittmatbloggeren min…:-)
    Jane

  3. Cecilie 23. februar 2012 at 15:32 #

    Dette så deilig ut, kanskje dette blir fredagsmiddag =) I dag nyter vi den gode og fyldige laksesuppen med dill mmm

  4. Benedicte Sofie 23. februar 2012 at 21:55 #

    fennikel er så godt! yumyum

  5. Jorun 1. mars 2012 at 11:26 #

    En enkel, men veldig smakfull fiskepakke ! Jeg hadde ikke fennikel – men alt annet. Neste gang prøver jeg med større fiskestykker og fisken må tines først… Ble litt mye kraft fra frossenfisk. Og det hele toppen med en utrolig god dressing

  6. Ann-Kristin Nilsen 25. juni 2012 at 19:37 #

    Kjempegod, og så enkel:-))

  7. marlen 15. november 2012 at 22:12 #

    Denne retten var en av de bedre torskerettene jeg har smakt! Blir garantert å lage dette igjen! Rubb og stubb ble spist opp :)

    • Trine ;) 24. november 2012 at 01:08 #

      Ja, dette er god og barnevennlig mat! :)

  8. Maria 18. november 2012 at 23:18 #

    Hva tror du om å lage fiskepakkene noen timer før de settes i ovnen? Oppbevares i kjøleskap selvsagt. Går det, eller vil det ødelegge fisken og grønnsakene?

    • Trine ;) 24. november 2012 at 00:54 #

      Tror det skal gå bra. :)

  9. Tor-Egil 26. november 2012 at 13:17 #

    Hei!
    Har du prøvd å steke slike fiskepakker på bål ute i villmarka? Ser for meg at det blir bra turmat:) Men vil nok ha de i poser i sekken så det ikke blir søl av kraft rennende ut mens man går!
    Kan lage pakkene litt mindre og ett lag med alu-folie, slik at varmen fra bålet kommer bedre til?
    Mvh Tor-egil

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:56 #

      Har ikke prøvd det selv, men det går sikkert bra! Vil gjerne høre fra deg dersom du forsøker det. :)

      • Wenche 9. januar 2014 at 10:51 #

        Hei!

        Sent svar, men det går veldig bra med slike pakker på bålet!

        Det er riktignok veldig sterk varme, så ta dobbelt, eller tredobbelt lag med aluminiumsfolie i bunnen av pakken.

  10. Christel 3. februar 2014 at 11:32 #

    Denne var kjempegod! :) ble overrasket over de gode smakene i dillsausen, den gjorde mye for retten :)

  11. Åse 8. mars 2014 at 13:20 #

    Hei! Dette er en kjempegod rett! Går det an å ha dette i en stor form med folie over? Eller vil det bli tørt?

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 01:43 #

      Du kan fint lage alt i en form med folie over, men du må da øke steketiden noe.

Legg igjen en kommentar