Fiskepakke med spinat, fennikel, tomat, løk og dillsaus

Ved første øyekast kan dette se ut som en ganske så traurig middag, men straks du får åpnet opp folien i toppen åpenbarer det seg fargerike grønnsaker og perfekt tilberedt fisk - med en saus hvor alle de viktige vitaminene og gode smakene er i behold. Som bonus spiser junior dobbelt så mye som til vanlig, for det er jo ikke hver dag maten serveres i pakke. Og som ikke det er nok, er det en ekstrabonus for den som sitter igjen med "svarteper" når oppvasken skal taes, siden retten genererer minimalt med oppvask som jo ikke er å forakte dersom man er på hytta med begrenset tilgang til vann.

Annonse

Ingredienser

FISKEPAKKE

600 g fiskefilet , for eksempel torsk, sei, laks eller steinbit - i terninger
50 g frisk spinat
salt og pepper
1/2 rødløk , i tynne båter
1/2 fennikel , finsnittet
3 vårløk , finsnittet
6-8 cherrytomater , delt i 2-3 skiver
1/2 sitron , saften
4-6 ss olivenolje
frisk dill , finhakket
4 ark aluminiumsfolie

DILLSAUS & TILBEHØR

150 g crème fraîche
sitronsaft , smak til
dill , finhakket
salt og pepper
villris eller fullkornris

SLIK GJØR DU

Fiskepakke

Del opp aluminiumsfolien i 4 kvadratiske ark. Fordel spinat og fisken på arket og krydre med salt og pepper. Fordel resten av grønnsakene oppå fisken, drypp over olivenolje og strø finsnittet dill på toppen.

Pakk folien sammen og legg pakken på et stekebrett. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til fisken såvidt faller fra hverandre.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Ha creme fraiche i en bolle og smak til med sitronsaft, salt, pepper og dill.

Drypp over sitronsaft og server fiskepakken sammen med villris og dillsaus – og nyyyt!

Tips: I fiskepakken kan du selvsagt putte de fleste sorter fisk og det du har tilgjengelig av grønnsaker. Pass på å skjære grønnsakene i jevnstore biter, slik at alle ingrediensene er ferdige omtrent samtidig.

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hei! Jeg vil gjerne komme med et forslag/ønske til bloggpost. Kanskje du kunne skrevet litt om holdbarheten til forskjellige varer etter at de er åpnet? Det står alltid holdbarhet på pakningen, men den gjelder jo før produktet blir åpnet. Synes det er så vanskelig å vite, og jeg er ikke så glad i å drive å lukte/smake for å se om det er bra (har litt for aktive brekningsreflekser…), selv om jeg vet det er det man bør gjøre. Tenker på matvarer som soyasaus, fishsauce, oystersauce, karripaste, sambal oelek, sweet chili saus, eddikker, sennep, soltørkede tomater på olje, sitronsaft (sånn liten gul plastflaske) osv. osv. Mange av disse varene har jo i seg selv så sterk/krydret lukt at det er vanskelig å lukte om hvorvidt kvaliteten har sunket. Ender alltid opp med å kaste veldig mye. Skjønner selvfølgelig om du ikke synes det passer seg på bloggen din/ikke er noe du vil skrive om, men det er i allefall kun et forslag 🙂

  2. Jeg trodde at holdbartheten som står på slike pakninger gjelder etter at de er åpnet. Om de er holdbare kortere tid pleier det å stå på flaskene. F.eks. Tacosaus. Der står det at de er holdbare i 3 dager til 1 uke etter at de er åpnet. Om ikke dette stemmer så har iallfall jeg spist mye gamle ingredienser.
    Kanskje du Trine vet;-)
    Ellers vil jeg takke for en fin blogg. Lager kjempemye mat fra her og du er favorittmatbloggeren min…:-)
    Jane

  3. En enkel, men veldig smakfull fiskepakke ! Jeg hadde ikke fennikel – men alt annet. Neste gang prøver jeg med større fiskestykker og fisken må tines først… Ble litt mye kraft fra frossenfisk. Og det hele toppen med en utrolig god dressing

  4. Denne retten var en av de bedre torskerettene jeg har smakt! Blir garantert å lage dette igjen! Rubb og stubb ble spist opp 🙂

  5. Hva tror du om å lage fiskepakkene noen timer før de settes i ovnen? Oppbevares i kjøleskap selvsagt. Går det, eller vil det ødelegge fisken og grønnsakene?

  6. Hei!
    Har du prøvd å steke slike fiskepakker på bål ute i villmarka? Ser for meg at det blir bra turmat:) Men vil nok ha de i poser i sekken så det ikke blir søl av kraft rennende ut mens man går!
    Kan lage pakkene litt mindre og ett lag med alu-folie, slik at varmen fra bålet kommer bedre til?
    Mvh Tor-egil

      1. Hei!

        Sent svar, men det går veldig bra med slike pakker på bålet!

        Det er riktignok veldig sterk varme, så ta dobbelt, eller tredobbelt lag med aluminiumsfolie i bunnen av pakken.

    1. Vi har prøvd denne oppskriften på bål. Vi lagde pakkene i skogen, da det kunne blitt mye gris i sekken. Hadde med alt ferdig oppskjært og dressingen i en pose. Fungerte kjempe bra 🙂

  7. Hei! Dette er en kjempegod rett! Går det an å ha dette i en stor form med folie over? Eller vil det bli tørt?

  8. Takk for maten. Dette var kjempegodt! Men vi gjorde noen små justeringer da, med purreløk istedenfor vårløk og frossen spinat. Brukte 4 puter av sistnevnte pr pakke og traff ganske godt med mengden i forhold til resten. En super og kjapp hverdagsmiddag, det her.

  9. Hei:-) ser fantastisk ut. Skal prøves.. Lurer på om det går å bruke de på bål som grillmat? Og evt hvor lenge kan de ligge i bålet?? Hvordan pakke de??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.