VERDENS BESTE PEPPERKAKER

IMG_1034

Jeg har så lenge jeg kan huske lest kokebøker med stor interesse. Hjemme hos oss hadde vi et kokebokverk i to bind som inneholdt oppskrifter på alt mellom himmel og jord. Det må ha vært et praktverk på den tiden. Det var noen bilder og illustrasjoner i bøkene, spesielt på kakesidene hvor det til og med var et par fargebilder og disse fanget selvsagt litt større interesse enn kapitlene om brødbakst og partering av slakt.

Kapittelet med julekaker var favoritten, med fine bilder og spennende oppskrifter. Mamma hadde mesteparten av sine favorittoppskrifter i sin håndskrevne kokebok, men når det skulle bakes pepperkaker slo hun alltid opp på favorittsidene mine og fant frem oppskriften på pepperkaker (eller ingefærkaker som denne oppskriften egentlig heter). Det samme har jeg også gjort, hver jul fra jeg flyttet hjemmefra som 19 åring. Jeg har fra tid til annen også gitt andre oppskrifter en sjanse, men ikke funnet en som kan måle seg med denne, så jeg ser ingen grunn til å endre på denne tradisjonen.

Verdens beste pepperkakerI tillegg til at pepperkakene er kjempegode på smak, så vekker de mange gode minner. Når du tilsetter krydderet i sirupsblandingen brer det seg umiddelbart en deilig julekrydderduft i hele kjøkkenet. Det blir ikke julestemning uten at jeg har kjent denne duften, og den er akkurat slik jeg husker den fra jeg var lita jente og sto og beundret min kjære mamma – og da jeg bakte de alene for første gang på hybelkjøkkenet. Jeg minnes den også fra da jeg som nybakt mamma laget pepperkakene med min eldste datter i vippestolen ved siden av meg, og etterhvert mange hyggelige bakestunder med jentene i oppveksten. Da de var i den verste fjortisfasen var det større stas å spise pepperkaker enn å bake de, og da inviterte jeg fadderbarna og venninnene mine på pepperkakebakst. Jeg minnes spesielt godt julen 2007, da klarte jeg faktisk å glemme å ha i natron, deigen måtte kastes og min kjære ble sendt i butikken for å kjøpe pepperkakedeig. Det er likevel et kjært minne siden vi dagen før hadde fått beskjed om at vi ventet en frisk liten gutt, noe som ikke var en selvfølge etter litt dramatikk i begynnelsen av svangerskapet. Lykkerusen var nok til å sette en ellers dreven pepperkakebaker ut av spill, men krydderlukten fikk jeg uansett med meg, før deigen måtte vike til fordel for pepperkakedeig på boks. Nå er pepperkakebakingen blitt en liten familiehappening med barn, svigersønner og barnebarn, med gløgg og nissegrøt etterpå.

Pepperkakeoppskriften er fortsatt den samme og har vært publisert på bloggen både i 2007 og 2008, og jeg vet at mange av dere har bakt pepperkakene tidligere og skal bake dem igjen i år. Det er jo sånn det begynner, og da blir det vanskelig å slutte. Jeg klarer i hvert fall ikke å slutte. Her er oppskriften igjen, denne gangen litt mer utførlig beskrevet og delvis illustrert:

PEPPERKAKEDEIG

  • 250 g sukker
  • 2 dl lys sirup (250 g)
  • 1 ss kanel
  • 1/2 ss malt ingefær
  • ¼ ss nellik
  • 250 g smør, i terninger
  • 1 ss natron
  • 2 egg
  • ca. 700 g hvetemel

MELISGLASUR

  • 500 g melis, siktet
  • 2 eggehviter
  • ca. 2 ss sitronsaft

Mål opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha sukker og sirup i en kjele og gi det hele et forsiktig oppkok.

Tilsett kanel, malt ingefær og nellik og rør godt sammen – og nyt den deilige juleduften som brer seg i rommet.

Rør inn natronet i sirupsblandingen og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt.

Hell den varme sirupsblandingen umiddelbart over det kalde smøret, som du har gjort klart på forhånd i en stor bolle. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald. Det kan være kjekt å være to om røringen.

Visp sammen eggene og rør dem inn i blandingen. Tilsett deretter melet, litt etter litt, til du får en jevn og relativt fast deig. Sett deigen i kjøleskapet i minst 2 timer, men gjerne over natten. (Deigen kan oppbevares i kjøleskapet i 3-4 dager.)

Ha deigen på lett melet bakebord, del den opp i flere mindre biter, kjevle ut og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger. Når du har kjevlet ut deigen et par ganger, blir den varm og vanskeligere å jobbe med. Legg den derfor i kjøleskapet til avkjøling når du ikke jobber med den, så blir den lettere å jobbe med.

Legg kakene forsiktig på bakepapirkledd bakebrett. For å få et bra resultat er det viktig at kakene er omtrent like tykke og store, slik at de er ferdigstekt omtrent samtidig. Stek pepperkakene ved 200-225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt, etter ca 7-10 minutter, avhengig av størrelsen på pepperkakene dine og stekeegenskapene til ovnen din. Følg med mot slutten av steketiden.

La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler dem videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i tett kakeboks.

Pepperkaker

Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur og for eksempel Smarties, Non stop og sølvkuler. Lag melisglasur ved å kjøre den siktede melisen og eggehvitene et par minutter i en kjøkkenmaskin. Tilsett sitronsaft til glasuren har fått ønsket konsistens – og kjør den deretter i ca. 1 minutt. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt etter smak og behag.

Pyntede pepperkaker kan bli myke, så de bør spises innen en uke eller to.

Pepperkaketreet på bildet er laget av 3 ulike størrelser stjerner, som er lagt lagvis med melisglasur imellom, og har deretter fått et lite melisdryss.

LYKKE TIL!



Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, , ,

232 Kommentarer

  1. Jorid - Noe på Hjertet 2. desember 2011 at 09:26 #

    Mmm, for en herlig historie og fin oppskrift! 🙂 Skal jeg skrive ned, og huske på. I år blir det nok ikea-deig – men det fordi mannen aldri kommer seg hjem fra sjøen. *ler*

    Nyt helgen, godklem!

    • Trine ;) 2. desember 2011 at 09:51 #

      Takk for det, Jorid. Håper du snart får hjem din kjære. 🙂

  2. Ingunn 2. desember 2011 at 09:36 #

    Pepperkakene ser så god ut, må prøves! Bare et spørsmål: Bruker du lys eller mørk sirup?

    Ingunn:)

    • Trine ;) 2. desember 2011 at 09:50 #

      Jeg har benyttet begge deler oppigjennom årene. I det siste har jeg vanligvis benyttet lys sirup, og har også nå føyd det på oppskriften, for det er mange som spør.

  3. ingridjulia 2. desember 2011 at 10:06 #

    Hei. Takk for nok en fin oppskrift, denne må prøves. Får bytte ut pepperkakedeigen fra Ikea i år;) I går hadde jeg og noen venninner juleverksted der vi laget kun julebakst fra bloggen din. Og det ble så godt! Og glassene med confectcookies ble veldig lekre! Så takk igjen for at du deler med oss! ha en fin advendtstid, klem fra ingrid Julia

  4. Ingjerd 2. desember 2011 at 10:15 #

    Hei Trine!
    Artig at du kom med pepperhakeoppskriften din akkurat i dag! I går satt jeg nemlig og søkte litt på bloggen din og bestemte meg for å prøve din pepperkakeoppskrift i år, så den står nå i kjøleskapet og i ettermiddag skal resultatet kjevles, stekes og smakes! Jeg gleder meg for jeg er alltid fornød når jeg prøver dine oppskrifter og jeg har prøvd mange!!!

  5. Karina 2. desember 2011 at 10:50 #

    Vil bare si tusen takk for en koselig historie. Ikke bare kommer du med mange herlige oppskrifter, men du skriver godt og byr på deg selv. Dette er den beste bloggen jeg vet om!

  6. kristin 2. desember 2011 at 11:57 #

    Denne julen skal jeg prøve meg på egenprodusert deig 🙂

    Når jeg pynter pepperkaker og pepperkakehus, bruker jeg melisblanding laget av eggehvite og melis. Altså ikke vann. Da blir melisen hard, og kakene blir ikke bløte. 🙂

    god jul 😀

    • Trine ;) 2. desember 2011 at 12:04 #

      Jeg pleier også å benytte eggehvite i melisglasuren. Har oppdatert oppskriften med denne presiseringen 🙂

  7. Jane 2. desember 2011 at 12:10 #

    Takk for oppskrifter. I helgen skal det bakes sjokoladebiscotti og verdens beste pepperkaker sammen med barnebarnet. Takk for at du deler!!

    Jane:-)

  8. Anja. 2. desember 2011 at 12:16 #

    For en koselig historie 🙂 Elsker bloggen din, Trine. Kan sitte å lete blant oppskriftene dine i timesvis, da koser jeg meg 🙂
    Ha en fin dag!

  9. Tove 2. desember 2011 at 13:51 #

    Så fine pepperkaker! Jeg har aldri funnet en oppskrift jeg er fornøyd med – noe som kanskje skyldes at jeg ikke får tak i sirup her i Hellas. Prøver denne i år – med sirupserstatning, så får vi se hvordan det går!:) Kakene forsvinner uansett!

  10. Magne D. Antonsen. 2. desember 2011 at 16:04 #

    Bra blogg, Trine!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    • Trine ;) 2. desember 2011 at 16:10 #

      Takk for det! 😉

  11. Hege Sophie 2. desember 2011 at 17:09 #

    Hei Trine!

    Kan jeg spørre om ca. hvor mange kaker denne deigen lager? Lurer på om den kanskje er litt stor for to 😉 Håper jeg kan få tak i noe sirup her nede i Spania, slik at jeg kan prøve denne oppskriften i år, i stedet for ikea-deigen!

    Ønsker deg og dine en deilig adventstid!

    • Trine ;) 2. desember 2011 at 17:58 #

      Vanskelig å anslå antall kaker, fordi de jo lages i ulike former og fasonger. Vi deler denne oppskriften på tre familier, og det synes jeg er sånn passe. Døtrene mine synes nok det er litt for lite. Hvis du deler oppskriften i to tror jeg det skal gå greit. Lykke til!

    • Oda 6. desember 2011 at 12:39 #

      Jeg befinner meg i Italia, og her får jeg ikke tak i sirup – ei heller har de pepperkakedeig på IKEA… Så jeg har laget sirup – like deler brunt sukker og vann i en steikepanne. Reduseres til det halve på lav temp. Du skal ikke lage knekk – det gjorde jeg nemlig på første forsøket… Og så fulgte jeg Trines pepperkakeoppskrift. Deigen er litt søtere enn jeg er vant til, så mengden sukker kan nok justeres siden det er sukker og sukker…sirup blir en annen smak. Kjenner jeg familien her rett, vil nok halve deigen spises slik den er, og da blir det nok behov for en deig til før jul. 😉 Takk til Trine, for en knallbra oppskrift! Oda

      • Trine ;) 6. desember 2011 at 23:39 #

        Så bra Oda! Kos dere med juleforberedelsene i Italia! 🙂

    • linda 21. desember 2014 at 11:07 #

      Dette blir et hus og veeeeldig mange pepperkaker ^_^ stor fornøyd! Disse er mye bedre enn de jeg har laget før! <3 med min ovn måtte jeg ha de i ovnen i 5 min hvis deigen var tynn og 6 min hvis de var litt tykkere.utrolig gode! ! Disse skal i oppskrifta boka mi!

  12. tonemor 2. desember 2011 at 17:56 #

    Nå gleder jeg meg enda mer til å bake pepperkaker. Vi baker når «lillesøster» feirer sin 12årsdag midt i desember. Det er mange gode vibber! Adventbarn, bursdag og kreativ baking som strekker seg over flere kvelder. Vi må jo ha en egen kveld til pynting av kakene og montering av pepperkakehuset. Kanksje jeg skal prøve ny oppskrift i år, selvom jeg er godt fornøyd med min.
    Fortsatt god advent !

  13. Katrine 2. desember 2011 at 18:16 #

    Har satt deigen i kjøleskapet og gleder meg til å bake og smake i morgen! Deigen virker fantastisk. 😀

  14. Cathrine 2. desember 2011 at 19:18 #

    Hei Trine! Koselig historie med pepperkakene, jeg har samme gode minner fra min barndom 🙂 Og mammas oppskrift er nesten akkurat lik din! Men framgangsmåten er veldig anderledes. Jeg bare smelter smøret og blander alt sammen i kjøkkenmaskinen også er det det. Hvilke fordeler tror du det er ved å bruke din metode? Kommer det kanskje mere smak? Jeg er veldig glad i alle opskriftene dine, og har egentlig lyst til å prøve din metode, men akkurat noe som er så tradisjonspreget som pepperkaker er for meg er det jo litt skummelt å eksperimentere med 😉 Skal, skal ikke… Gleder meg i allefall til pepperkakebaking med hele familien i morgen, det er SÅ koselig 🙂

  15. Bodil 2. desember 2011 at 19:47 #

    Etter å ha prøvd litt forskjellige oppskrifter noen år, prøvde jeg oppskriften din forrige helg. Kjempegode. Fatter ikke hvorfor jeg ikke har prøvd denne oppskrifta tidligere, jeg har jo fulgt bloggen din et par år. Takk for en flott og inspirerende blogg!

  16. Tonje 2. desember 2011 at 20:35 #

    Mmm, kanskje eg må prøve meg på desse peparkakene i år. Har fått peparkakeansvaret, men det spørs om mamma let meg bake noko anna enn dei faste vi «alltid» har hatt. Og sjokoladebiscotti trur eg mannen min vil ha! 🙂

  17. Jeanette 2. desember 2011 at 22:03 #

    Takk for oppskriften. 🙂 Den er nå laget, jeg tok natron og krydder oppi i feil rekkefølge, men jeg håper det blir bra resultat likevel… Gleder meg stort til å dekorere kakene og lage pepperkakehus med utstyr fra Cacas i morgen! 🙂 Ikea-deig er helt håpløst, og det er jo ingen sak å lage sin egen, som blir mye bedre! Men det var min personlige mening da. Skal ikke ta fra folk gleden av å lage pepperkaker med Ikea. Ha en fin adventstid, Trine!

  18. Ann-Kristin 3. desember 2011 at 08:36 #

    Hei 🙂
    Jeg har i mange år sverget til en oppskrift på pepperkaker som heter Kungens pepperkaker. Oppskriften er høvelig lik, men man skal i tillegg ha fløte i. Har du prøvd denne oppskriften?Hvis du har det, og isåfall garanterer at din er bedre, så er del vel en fare for at jeg må prøve den i år 🙂
    Flott og inspirerende blogg du har forresten 🙂

  19. Cecilie G 3. desember 2011 at 17:47 #

    Helt enig : ) Det er verdens beste pepperkaker. Den samme oppskriften har mamma lagd alle år og nå lager jeg den. I går lagde jeg deigen og i morgen skal vi bake pepperkaker : ) Jeg har lagd dobbel porsjon for det er alles favoritt : )

    • Trine ;) 4. desember 2011 at 17:14 #

      🙂

  20. Lene Simonsen 3. desember 2011 at 19:12 #

    Pepperkaker helt UTEN pepper????? Hvordan er det mulig?
    Ellers må jeg si at oppskriften ligner veldig på den jeg bruker, men jeg har da altså pepper i kakene.

    En annen ting jeg gjør annerledes er å bruke revet frisk ingefær istedenfor tørket. Det burde du prøve, det lager en aldeles nydelig ingefærsmak, akkurat passe spicy 🙂 Bruker kanskje ca et halvt sånn stykke som ligger i grønnsaksdisken.

    Også er det viktig at det er ekte smør og ikke margarin – synes jeg.

    • Trine ;) 3. desember 2011 at 23:40 #

      Ja det kan du si… Men, her lages altså pepperkakene uten pepper… Frisk ingefær hadde sikkert vært godt, men jeg er lojal mot oppskriften som kommer fra en kokebok fra tidlig på 60 tallet, og da var det nok ikke så vanlig med frisk ingefær. Enig med deg om at det må være smør i pepperkakene, som i andre kaker. 🙂

  21. Friva 3. desember 2011 at 20:16 #

    Heihei! Dette må jo bare lages til jul! jeg har lett etter en god oppskrift en stund nå! Men du, jeg har ett spørsmål, jeg bir i England ser du og her borte er det ingen som vet hva natron er. Så hva kan jeg bruke som erstatting for natron eller kunne det gå ann å lage det uten?

    Tusen takk!
    Friva

    • Trine ;) 3. desember 2011 at 23:35 #

      Jeg vil tro at du kan erstatte natron med bakepulver eller noe annet som har tilsvarende effekt som natron eller bakepulver. Lykke til!

    • Bente 4. desember 2011 at 00:43 #

      Hei. Jeg bor også i England. Du får kjøpt Natron her, men det heter «Bicarbonate of Soda». Du finner det i «Home baking»

      • Friva 4. desember 2011 at 19:32 #

        Takk Bente! Det visste jeg ikke.

    • Guri Vaaje 4. desember 2011 at 10:20 #

      Jeg har alltid påstått at MIN pepperkakeoppskrift er den beste. Kanskje jeg holder på det – men her er den jeg har sett som er tilnærmet lik den.
      Min har de samme ingredienser, men er uten egg.Det er også en skvett vann sammen med sukkeret før sirupen has i.Så jeg lurer i grunnen på hvilken hensikt eggene har…..
      Jeg fant min oppskrift i det svenske damebladet FEMINA i 1969 og har brukt den ever since. Jeg har delt den med skoler og barnehager. ALLE sier at det er verdens beste. Den skuffer aldri – grei og håndterlig å kjevle, sprøde og gode.

      • Trine ;) 4. desember 2011 at 17:04 #

        Det høres ut som en bra oppskrift det også! Vi har nettopp bakt pepperkaker og prøvesmakt på årets bakst nå, og kommer nok til å holde på vår tradisjon neste år også. Og jeg synes at du skal holde deg til din verdens beste oppskrift, tradisjoner bør holdes i hevd! Ha en fin førjulstid! 🙂

  22. Bakemestern 4. desember 2011 at 10:27 #

    Har baket pepperkaker i ganske mange år så har prøvd maaaaaange oppskrifter inkuldert denne, men her mangler du noe helt essensielt. Å det er fløte, pepperkakene vil få en mye bedre smak med en fløtesvett. Bytt ut 2 egg med 2 dl. fløte, samt sukker med melis. Da snakker vi knallgode pepperkaker. Eller så er oppskriften bra 😉 (evt. tilsett litt kardemomme) Smør byttes ut med margarin ved pepperkakehus.

    • Trine ;) 4. desember 2011 at 16:58 #

      Har akkurat bakt pepperkaker med familien nå, og det blir nok til at vi holder oss til tradisjonen neste år også gitt! Men takk for innspill! 🙂

  23. Ina 4. desember 2011 at 14:52 #

    Hei Trine!

    Først må jeg bare komme med litt velfortjent skryt: Du har en fantastisk flott og inspirerende blogg! En klar favoritt 🙂

    Denne oppskriften skal absolutt prøves i år. Gleder meg!

    Jeg ser at du bruker smør og ikke margarin. Det er vel det som er «korrekt»..? Personlig er jeg ikke nevneverdig glad i «smørsmak» og foretrekker ofte å bruke margarin (bortsett fra i gjærbakst, da bruker jeg smør).
    Er det noe i veien for å bytte ut smør med margarin i denne oppskriften?

    Hilsen Ina 🙂

    • Trine ;) 4. desember 2011 at 16:42 #

      Du kan selvsagt fint bytte ut smøret med margarin! Lykke til! 🙂

  24. Janne 5. desember 2011 at 08:26 #

    Hei Trine!
    Dette ser ut som en oppskrift jeg skal prøve meg på med barna denne julen. Men har et spørsmål: Sønnen min er allergisk mot egg, så vet du om man kan bruke eggerstatningspulveret «No Egg»? Burde man bruke litt vann da, når man ikke får «væsken» fra eggene?
    God jul til deg og dine.

    • Trine ;) 5. desember 2011 at 08:39 #

      Dette er en kjempegod oppskrift, vi bakte pepperkaker i går og de smakte kjempegodt i år også! Men, siden sønnen din ikke tåler egg bør du kanskje finne en annen oppskrift. Jeg har ingen kjennskap til erstatningspulveret «No eggs» og vet ikke hvilke egenskaper det har. Det finnes imidlertid oppskrifter som inneholder fløte istedet for egg, som kanskje kan være en bedre løsning for deg. Jeg har dessverre ingen alternativ oppskrift å anbefale, men ta en titt i kommentarfeltet under, kanskje du får noen tips der? Lykke til!

    • Julia 27. november 2015 at 22:27 #

      Har du prøvd vaktleregg? Min sønn er også allergisk mot egg men vaktleregg tåler han godt 🙂 Bruker det stadig i kaker

  25. Line Brun 5. desember 2011 at 14:23 #

    Hei.
    Første gang jeg har sett en oppskrift som er nesten lik min. Fant min i kokeboken Rosendals Tregårdscafe. En fantastisk svensk kokebok. Jeg bruker i tillegg kardemumme i mine peppekaker, og har ikke natron i. Kjevler deigen så tynn jeg kan, og får herlige sprø tynn peppekaker som er verdens beste for meg. Har alt bakt en stor porsjon, men de er spist opp. Lager ny porsjon i dag til glede for store og små.
    Gode julegleder.
    Line

  26. Jorunn 5. desember 2011 at 23:11 #

    Var syk i går da vi skulle bake pepperkaker og kakemenn, så den tradisjonen gikk ifra meg. Men siden jeg samler på former blir det nok en runde med et-eller-annet når jeg blir frisk. Har du tips?

  27. Line 6. desember 2011 at 18:37 #

    Hei

    Nå er vi nettopp ferdig med å bake pepperkaker etter din oppskrift. Og de ble gode! Deigen var veldig lett å jobbe med og kjevle ut. Det eneste sønnen min på 15 vil ha til jul er pepperkaker og marsipan. Disse pepperkakene ble mer en godkjente. De går inn i juleoppskrifts boka mi.
    Takk for at du deler alle dine gode oppskrifter.

    Line 🙂

  28. Fru Aadalen 7. desember 2011 at 20:39 #

    Hei Trine!
    I går bakte vi pepperkaker etter denne oppskriften, med STOR suksess! Gøy fremgangsmåte på deigen, lett å jobbe med, og de ble sykt gode. Tusen takk for fantastisk oppskrift!

    Jeg har skrevet ett innlegg om dette, og det finner du her:
    http://www.frokenaadalensverden.com/2011/12/pepperkaker.html

    God Jul!:)

  29. Nina 7. desember 2011 at 21:06 #

    Har nå prøvd oppskrifta di, og er enig med deg, verdens beste pepperkaker..! 🙂 Kjempegode var de, og kommer ikke til å lage noen annen oppskrift heretter…! 🙂 🙂 tusen takk!!

  30. Kjerstin 10. desember 2011 at 01:51 #

    Prima pepperkakeoppskrift! Den deigen ble farlig god.., men det ble noe igjen, som ble veldig gode peppekaker!
    Deigen var også veldig fin å kjevle, enkel å få til for både små og store pepperkakebakere, og det er jo en vesentlig faktor for totatopplevelsen. Denne oppskriften skal jeg bruke neste år også – takk, Trine!!!

  31. Torill 11. desember 2011 at 12:35 #

    Hei.
    Tusen takk for en flott oppskrift. Nå er det over og ut med ferdigdeig, denne var super!

  32. Stine 11. desember 2011 at 17:08 #

    Hei Trine

    Prøvde meg på denne oppskriften i dag, for første gang med hjemmelaget pepperkakedeig. Opplevde imidlertid at deigen «smuldret» opp og var vanskelig å jobbe med. Noen tips til hva som kan være årsaken til det?

    • Trine ;) 15. desember 2011 at 23:13 #

      Du har nok benyttet for mye mel.

      • Hege martinsen 2. desember 2014 at 20:39 #

        Min deig smuldrer også, umulig å kjevle den ut, kan den reddes, eller må jeg bare kaste den?

  33. Bente 12. desember 2011 at 19:24 #

    Niiiiiiice 🙂

  34. ingrid 12. desember 2011 at 20:55 #

    Her i huset vurderte vi å la være å steike kakene, og spise deigen… Men kakene ble veldig gode i stekt tilstand også. Men jeg hadde også problem med at deigen smuldret opp. Min teori er at jeg hadde litt for mye mel, eller smør. Har du vært ute for dette problemet?

    • Trine ;) 15. desember 2011 at 23:08 #

      Hehe, denne deigen er god, så jeg skjønner dere så godt! Du har nok benyttet for mye mel, dessverre. Jeg har ikke opplevd det selv, men så har jeg jo laget disse pepperkakene i snart 30 år også da… 🙂

  35. Bente 13. desember 2011 at 15:53 #

    Niiiiice 🙂

  36. Linda 14. desember 2011 at 08:23 #

    Hei Trine!
    Lagde pepperkakene dine i helgen, og de var kjempegode! Så gode at alle ble spist opp og jeg må lage en ny deig til helgen.. 🙂 Men hvor lenge kan deigen ligge i kjøleskapet?

    • Trine ;) 15. desember 2011 at 23:07 #

      Jeg har ikke oppbevart den mer enn et par dager i kjøleskapet, så jeg vet ikke hvor lenge den kan holde seg. Siden den inneholder smør, som jo harskner når det står for lenge, så bør den ikke lagres så alt for lenge.

  37. Astrid 14. desember 2011 at 08:32 #

    Super oppskrift! Jeg har prøvd mange ulike, men denne var topp. God å kjevle, god på smak, og kakene ble fine når de var ferdig stekt. Da gjenstår bare å sette opp pepperkakehuset 🙂 Tusen takk for en flott blogg, Trine.

  38. avnish 15. desember 2011 at 21:58 #

    Hei! Oppskriften ser veldig bra ut, men et spørsmål. Skal jeg bruker en spise-skje med krydderne? Det står 1ss natron, 1/4 nelikk osv. er ikke det litt mye?

    • Trine ;) 15. desember 2011 at 23:05 #

      Det er akkurat passe! Oppskriften er korrekt, men jeg anbefaler at du benytter måleskje. Lykke til, du vil ikke angre! 🙂

  39. Per Bertil 17. desember 2011 at 14:51 #

    Pepperkaker er best laget hjemme.

  40. Kristin 17. desember 2011 at 20:13 #

    Hei Trine,
    pepperkakene ble fantastisk gode! Denne oppskriften kommer helt klart til å bli et fast innslag i førjulstiden hos oss 🙂
    Takk for en inspirerende blogg og riktig god jul!

  41. Eirin 27. desember 2011 at 22:04 #

    Hei!

    Tusen takk for nydelig pepperkakeoppskrift. Denne kommer vi til å fortsette med. 🙂

  42. julie 4. november 2012 at 22:08 #

    det der såå godt ut!!
    Dette må prøves ut!!!

  43. Stine 17. november 2012 at 11:19 #

    Hei! Kjempe bra blogg og oppskrift 🙂 Jeg har laget store pepperkakemenn og har tenkt å gi dem sjokoladebukser. Er det bare å dyppe dem i kokesjokolade smeltet i vannbad? Stivner dette fort når det blir kaldt? Tar veldig gjerne i mot tips og fremgangsmåte 🙂

    • Trine ;) 17. november 2012 at 21:30 #

      Godt valg mht pepperkakeoppskrift! Jeg har ikke dyppet disse kakene i sjokoladetrekk selv, men tror du må spise dem ganske umiddelbart etterpå da de kan bli myke.

  44. Cecilie 24. november 2012 at 19:03 #

    Hei Trine,

    Jeg prøvde meg på pepperkake deig av hjemmelaget type i fjor, men slet så utrolig når jeg skulle kjevle det ut fordi deigen ble for seig slik at den bare satt seg fast. Tenkte jeg skulle prøve din oppskrift for den jeg har fått fra barnehagen inneholder så ufattelig mye sukker, men har du noen ide om hva jeg gjør feil?

    Hilsen
    Cecilie

  45. Cecilie 24. november 2012 at 20:58 #

    Da har jeg laget deigen og det er den beste deigen jeg har smakt noen gang. Nesten så jeg kunne spist bare deig :-). Venter med lengsel og spenning på morgendagen da vi skal prøve å bake pepperkakene.

    Hilsen
    Cecilie

    • Trine ;) 25. november 2012 at 18:09 #

      Ja, denne deigen er god! Håper det ferdige resultatet også falt i smak!

  46. Ati 25. november 2012 at 15:14 #

    Takk Trine 🙂

  47. Marie 25. november 2012 at 18:19 #

    Kjempegode pepperkaker!! Lagde deigen igår og den smakte minst like godt 😉 Denne oppskriften skal jeg bruke flere år 🙂

    • Trine ;) 25. november 2012 at 18:20 #

      Så bra at de falt i smak hos dere også! 🙂

  48. Cecilie 26. november 2012 at 09:58 #

    Hei Trine,

    Pepperkakene var knall gode. Bakte dem med barna i går og det er de beste pepperkakene jeg noen gang har smakt. Hadde veldig sansen for oppskriften din. Har aldri vært borte den måten å lage pepperkakedeig på, litt arbeid med røringen, men deigen ble veldig grei å jobbe med og pepperkakebakingen gikk for en gang skyld for seg i rolige former, i fjor gikk to deiger i søppelen fordi de ikke var mulig å kjevle ut. Sønnen min spise pepperkaker i hele går ettermiddag, så vi til slutt måtte sette dem høyt nok til at han ikke kunne nå dem, så det var ingen tvil om at de falt i smak. Tror jeg skal lage en omgang til før jul, så gode var dem :-).

    Hilsen
    Cecilie

  49. Anna 26. november 2012 at 13:46 #

    Jeg har aldri prøvd meg på å lage pepperkakedeig selv, men i år har jeg lyst til å prøve etter denne oppskriften. Det ser jo slett ikke så vanskelig ut. Ser du skriver at deigen skal røres sammen for hånd til slutt, men kan den røres i kjøkkenmaskin tror du? 🙂

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:55 #

      Det kan den helt sikkert, men jeg har aldri forsøkt det. 🙂

  50. Annette Skotner 26. november 2012 at 13:51 #

    Hei, jeg skal i gang med julebakst og tenker å prøve din oppskrift men jeg ser ikke noe pepper i den. Er det riktig?

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:52 #

      Det stemmer at det ikke skal være pepper i denne oppskriften. Originaloppskriften (som stammer fra en kokebok fra 60-tallet) heter ingefærkaker. Etter min mening er det nettopp denne krydderblandingen som gjør disse kakene så gode, i tillegg til at de er enkle å kjevle ut. Lykke til!

  51. Line 26. november 2012 at 22:53 #

    Hei!

    Jeg bare lurer på hvor lenge pepperkakene hoder seg hvis du ikke pynter dem før rett før de serveres?

    Tusen takk for en fantastisk oppskrift og blogg!

    Klem fra meg 🙂

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 02:01 #

      Upyntede pepperkaker er holdbare i en måned og kanskje enda lengre, forutsatt at du oppbevarer dem i tett boks.

  52. Kristine 27. november 2012 at 13:04 #

    Mm, det lukter jul i hele huset, og deigen smaker kjempegodt 😀

  53. Sarah 28. november 2012 at 13:10 #

    Etter første forsøk havnet jeg på denne siden 😀
    – og etter alle de digge oppskriftene du har å dømme har du knall god smak. Gleder jeg til å sette i gang med denne deigen sammen med barna.
    Flott side og kul dame. Bloggen er herved lagret i mine favoritter.
    Takk for at du legger ut. 🙂

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:37 #

      Takk for det! 🙂

  54. Jeanette 30. november 2012 at 13:19 #

    Hei Trine! Nå skal jeg lage disse pepperkakene i år igjen. De ble veldig gode i fjor, og jeg regner med de blir det i år også. 🙂

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:23 #

      😉

  55. Mona 30. november 2012 at 19:43 #

    Hei Trine

    hvor har du kjøpt stjerneformer i ulike størrelser?

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:21 #

      Husker ikke hvor jeg har kjøpt disse, men kjøpte nylig et annet sett på Kitchn (flere størrelser i en metallboks) som jeg tror kan være veldig egnet til pepperkaketreet, hvis det er det du tenker på.

  56. Sølvi 1. desember 2012 at 20:46 #

    Hei! 🙂
    Jeg står akkurat nå å lager denne oppskriften, og venter på at den skal bli kald før jeg tar oppi eggene. Rør, rør, røre 🙂

    Er det sånn at den MÅ bli helt kald før eggene tilsettes?
    Det er stor fare for at jeg spiser opp røra før den tid, nam nam, nam!!!!

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 01:12 #

      Min erfaring er at blandingen er ganska avkjølt når smøret har løst seg helt opp. Jeg bruker kjøleskapskaldt smør. 🙂

      • Adele 11. desember 2015 at 09:53 #

        Hei Trine! Jeg misforstod oppskriften og smeltet smøret i en panne, og avkjølte det i en bolle før jeg hadde oppi syrupblandingen! Men det funket greit heldigvis. 🙂

  57. Tone 2. desember 2012 at 17:29 #

    Hei 🙂 Jeg har laget denne deigen, men den bare smuldrer opp når vi skal bake den ut.. Den er ikke tørr..

    Skal ha juleverksted om 20 min, og jeg ville bare prøve å kjevle den litt.. Noen råd?

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 20:14 #

      Vanskelig for meg å vite hva som er årsaken, hvis du har fulgt oppskriften og latt deigen hvile i kjøleskapet over natten. Håper det gikk bra likevel. 🙂

    • Thea Marie 23. desember 2012 at 10:41 #

      Hei.

      Dette opplevde jeg også, to ganger. Bakte først en deig, som jeg lot ligge noen dager i kjøleskapet før jeg bakte den ut. Da jeg la den bort, var den fin, silkemyk og slettes ikke tørr. Da jeg forsøkte å kjevle den ut i går kveld – var det kul umulig. Den bare smuldret og gikk i oppløsning. Så hele den deigen gikk i søpla. Tenke at jeg kanskje hadde brukt for mye mel, selv om det ikke så sånn ut – og bakte en ny, med enda litt mindre mel i.

      Da jeg skulle kjevle den ut i dag – var den nesten like vanskelig å jobbe med. Smuldret veldig og det var nesten umulig å «gjenbruke» deigen etter å ha kjevlet og stukket ut første runden med kaker.

      Deigen er imidlertid veldig god – og de kakene jeg fikk orden på var fantastisk gode! Men for meg blir det nok en annen oppskrift neste år – da jeg syntes denne var litt for vanskelig å jobbe med – samt litt uøkonomisk, da jeg ikke fikk brukt opp alt.

  58. Heidi 2. desember 2012 at 22:39 #

    Hei. Tro om man kan lage disse uten egg?

    Flotte oppskrifter og blogg .

    • Trine ;) 2. desember 2012 at 22:47 #

      Jeg har ikke forsøkt det, men hvis du leser et par av kommentarene over finner du noen tips der. Lykke til!

  59. Helén 3. desember 2012 at 11:08 #

    Takk for en koselig historie og deling av oppskrift 🙂 jeg skal ha stor pepperkakebaking til helgen, da skal jeg jammen prøve deigen din! Hvor mange kaker er det ca per deig? Det er tre stk familier som skal ha kaker etter baksten, bør jeg kanskje lage trippel deig? God førjulstid <3

  60. Monica 3. desember 2012 at 20:27 #

    Vi fulgte oppskriften på pepperkakene i går og de ble kjempe gode 🙂 Deigen var også veldig lett å jobbe med. Takk for at du delte oppskriften med oss 🙂

  61. Lars Erik 4. desember 2012 at 17:31 #

    Pepperkaker uten pepper er ikke pepperkaker! Krydderkaker er mere riktig navn! 🙂

    • Trine ;) 4. desember 2012 at 18:13 #

      Originaloppskriften heter ingefærkaker, men den har blitt døpt om til pepperkaker i løpet av årenes løp. Uansett navn, dette er kjempegode julekaker! 🙂

    • Kaja 30. november 2014 at 02:21 #

      Helt enig. Er jo bare tull at de kalles pepperkaker. Ingefærkaker blir mere riktig. Og det er IKKE det samme som pepperkake! BASTA. Eller er oppskriften veldig god:)

  62. Anine 4. desember 2012 at 19:42 #

    Takk for oppskriften! Har tradisjon for å bake pepperkaker fra Jul i vårt hus, og nå har jeg laget både den samme gamle og forsøker din. Blir spennende å bake ut og se om det er store forskjeller.

  63. Therese 5. desember 2012 at 10:26 #

    Utrolig gode pepperkaker!! Oppskriften var enkel å følge men litt røring ble det jo:))
    Ønsker deg en riktig fin jul! Takk for mange gode oppskrifter og inspirasjon:))

  64. Lars Erik 5. desember 2012 at 18:20 #

    En fantastisk god pepperkake oppskrift! Enkel tilberedning og særdeles smaksrike kaker. Tilsatte 1 ts nymalt sort pepper for navnet`s skyld! hehe… 🙂

  65. Marte 6. desember 2012 at 15:02 #

    Fantastisk side du har 🙂

    Jeg har tenkt å forsøke meg på å bake pepperkakehus for første gang. Tror du pepperkakedeigen din egner seg like godt til det?

    • Trine ;) 6. desember 2012 at 15:07 #

      Takk for det! Ja, den er godt egnet til pepperkakehus også. 🙂

      • Marte 6. desember 2012 at 16:49 #

        Flotters 🙂

        Da blir det pepperkakehus baking i helga 🙂 🙂

  66. Ylva 6. desember 2012 at 17:50 #

    Da kommer det rapport fra den første her som ikke fikk det til, og høyst sannsynlig er skyld i det selv. Det lukter nydelig på kjøkkenet, men i bollen med smøret og sukker/sirup/krydder/natron-blandingen står det ikke bra til. Og oppvasken blir ingen svir. Sirupsrøra størknet i det øyeblikk jeg helte den over smøret og de lot seg derfor ikke sammenføye. Det var nok fordi jeg brukte en gammel sirupslump, og den var laaangt over holdbarhetsdato. Men holdbarhet på sirup? Pøh! Jeg ville lagepepperkakedeig NÅ! Jeg tenkte at om den smeltet, hvilket den tilsynelatende gjorde, så gikk det sikkert fint. Det gjorde det altså ikke. Det er meget mulig at jeg hadde kunnet observere kornethet, om jeg hadde tatt på meg briller! Det ble forøvrig mer action i gryta da natronen kom oppi enn jeg hadde ventet, sånn ut fra bildet. Røra ble da, som det står i oppskriften, lysere – men este ikke bare litt, men mye, og mistet mye likhet med bildet her. Etter neste tur i butikk prøver jeg igjen, med ny og frisk og fin og flytende sirup! LÆRDOM: bruk ikke en gammel, størknet sirupslump!

    • Tabs 11. desember 2012 at 19:07 #

      Hehe, jeg brukte en sirup- rest som gikk ut i 2008!!!! Slå den du….. tenkte akkurat som deg at sirup ikke «eldes» hehe, det gikk kjempebra allikevel 🙂 tror kanskje du har kokt sirup og sukker blandingen for mye… bare et forslag. Jeg erstattet halvparten av sukkeret med bruntsukker og varmet opp sirup «klumpen» et par sekunder i mikroen. Uansett så tror jeg nok det er best med ferskere sirup neste gang 😉

    • Cathrine 12. desember 2014 at 22:51 #

      Haha! Det er ikke mange av oss her, men jeg fikk akkurat samme resultat. Og jeg brukte også en gammel boks sirup fra i fjor. Dengangen gikk forøvrig samme oppskrift helt uten problemer!

      Sirupen min var fin og myk men, kanskje jeg bare varmet blandingen for mye?

  67. Martha 7. desember 2012 at 11:25 #

    Jeg tror jammen vi har vokst opp med samme oppskrift og samme kokebøker! To bind innbundet i en slags myk plast? Og så heter de egentlig ingefærkaker? Elsket disse bøkene, men syntes det var fryktelig rart med grå og triste bilder av all maten…

    • Martha 7. desember 2012 at 11:28 #

      ..Ser av de andre kommentarene at det er samme oppskrift, ja! Jeg bruker i tillegg å tilsette en halv teskje pepper for å oppfylle kravet om PEPPERkaker 😉

  68. Hilde Moen 7. desember 2012 at 12:03 #

    Når man tømmer blandingen oppi det kalde smøret, kan man da bruke eltekroken på kenwoodmaskinen til å røre videre eller bør man røre for hånd?

  69. Beate 7. desember 2012 at 20:53 #

    Hei!

    Jeg lagde denne flotte deigen i kveld og nå godgjør den seg i kjøleskapet til bakedag i morgen med min datter. Aldri mer kjøpedeig her i gården!

    Jeg helte deigen i en electolux assistent og brukte deigrullen, gikk kjempefint og deigen ble veldig jevn og fin. Jeg slapp dermed jobbe så mye selv og maskinen gjorde sitt mens jeg bare dæsjet melet i litt etter litt.

    Flott blogg!

    Beate

  70. Emilie 10. desember 2012 at 14:04 #

    Tusen takk for verdens beste pepperkakeoppskrift! Kakene ble en suksess, og skal definitivt lages neste år òg!

    God jul!

    Emilie

  71. Eli 12. desember 2012 at 19:22 #

    Hei, ny leser her!Har alltid trodd jeg hadde en god oppskrift – men denne var super – ny favoritt! jeg la til litt pepper. Lurte litt på sirup, for her i India hvor jeg bor er det ikke alltid å få tak i like ingredienser. FAnt noe tynn amerikanske greier -.men det funket bra:-)

  72. Marie 13. desember 2012 at 14:34 #

    Lagte disse pepperkakene sist uke, og har fått mye skryt allerede 🙂
    Tusen takk 😀

  73. Ella 14. desember 2012 at 14:16 #

    Brukte denne oppskriften igår og hadde pepperkake bakedag sammen med min sønn, svigermor, svigersøster og tantebarn;) kjempefornøyd! Og svigermor var mektig imponert over at deigen ikke var så klissete. Så når skal vi prøve å få til en tradisjon der vi møttes hvert år første søndag i advent der vi bruker denne oppskriften;) tusen takk for at du delte oppskriften med oss:-D

  74. lala 15. desember 2012 at 19:28 #

    Disse ble veldig gode! Ble litt usikker når jeg lagde røren: når smøret er rørt inn i deigen, skal jeg vente til røren er helt kald? Vi rørte en del, men den var fortsatt mer enn lunken da jeg rørte inn eggene. Tror jeg skal prøve med mørk sirup neste gang:)

  75. Monica 17. desember 2012 at 10:23 #

    Denne pepperkakedeigen passer perfetk til pepperkakehus, da den ikke flyter ut og alle delene beholder fasongen og blir kjempe fine. Kakene smaker også utrolig godt, og denne deigen ble en høydare på kakebakedagen!

  76. Lars 19. desember 2012 at 12:34 #

    Hei,

    Smelte sammen denne nå.

    Deigen skal vel ha samme konsistens som ca marsipan? Kokte opp sirup og sukker som skrevet. Tok litt tid å røre i smøret da det skiller seg i starten til tempen er blitt mindre.

    • Trine ;) 19. desember 2012 at 19:32 #

      Ja, «marsipankonsistens» er korrekt. Håper de falt i smak. 🙂

  77. Maren N 19. desember 2012 at 15:41 #

    Bruker du ikke pepper i pepperkaker? :p

    • Trine ;) 19. desember 2012 at 19:26 #

      Nei 🙂

  78. Ingrid 19. desember 2012 at 18:24 #

    Perfekte pepperkaker! God deig å jobbe med og kjempegod på smak, dette blir en tradisjon.

  79. Stine 12. november 2013 at 19:58 #

    Hei 😉
    Jeg elsker bloggen din og disse pepperkakene bakte jeg for første gang i fjor, å skal definitivt bake de igjen i år. Som overskriften sier ; verdens beste pepperkaker 🙂 tusen takk for at du deler så mange nydelige oppskrifter.

  80. Liss 21. november 2013 at 09:24 #

    Kan man bruke mørk sirup?

    • Trine ;) 21. november 2013 at 10:01 #

      Ja, det kan du, men det vil jo påvirke smaken noe.

  81. Ranveig 21. november 2013 at 17:36 #

    Hei
    Nå har jeg laget pepperkakedeig! Lukter jul i huset, herlig! Men det jeg lurer på er hvor lenge deigen står seg i kjøleskapet?

  82. Nina 24. november 2013 at 12:11 #

    Hei:)
    Tusen takk for den gode oppskriften. Disse kakene varer ikke til jul!

    Jeg så deg på Norge rundt og fant bloggen din da jeg søkte etter pepperkaker. Ikke legg ned, vi trenger oppskriften til neste år!

  83. Cecilie 29. november 2013 at 11:55 #

    Leita i flere år etter en oppskrift som gir gode kaker, og ikke minst er god å jobbe med for store og små. Bakte denne på onsdag og den var helt super på alle måter….!!
    Tusen takk -denne blir en tradisjon her også. 🙂

  84. Hannah 1. desember 2013 at 14:36 #

    Fantastiske pepperkaker!!! Var på vei til å gi opp pepperkakebakingen i år etter mange års forsøk med mange forskjellige oppskrifter. men det ville ikke barna være med på, så da ga jeg det et siste forsøk. Og så fant jeg denne oppskriften!!! Helt perfekt, har vel aldri smakt noen bedre, hverken kjøpt eller hjemmebakt:)

    Hjertelig takk:)

    • Trine ;) 7. desember 2013 at 10:24 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

  85. Monica 2. desember 2013 at 18:58 #

    Vi har bare satt deigen enda. Men både æ og mine to små på 5 og 7, 5 e helt eng om at d e den beste deigen vi har smakt!!! Takk 🙂

  86. Sarah 4. desember 2013 at 20:16 #

    Fant denne nå i 2013. og jeg må bare kommentere, for dette er virkelig de beste pepperkakene jeg har bakt!! tuusen takk. hele familien elsket de 😀

  87. Heidi 5. desember 2013 at 21:27 #

    Heisann, denne var veldig lik min, men på 2. Runde med pepperkaker i år skal jeg prøve din…..her i huset forsvinner kakene fort 🙂 men, tåler ikke kanel, tror du de smaker like godt uten?

  88. Hege 5. desember 2013 at 22:04 #

    Hei! Har du prøvd å ha sirupblandinga i smelta smør….? Leste oppskrifta litt dårlig før jeg starta….

    • Trine ;) 7. desember 2013 at 10:27 #

      Nei, det har jeg ikke prøvd…

  89. Suzanne 6. desember 2013 at 14:08 #

    Hei
    Jeg er sikkert kjempeteit som spør…men skal det ikke være noe pepper i pepperkakedeig?

    • Trine ;) 7. desember 2013 at 10:26 #

      Jeg har svart på spørsmålet i en kommentar ovenfor…

  90. Ane 6. desember 2013 at 19:37 #

    Hei

    Jeg klarte å ta i natron etter jeg blandet sukker/sirupblandingen i det kalde smøret. Er deigen ødelagt da?

  91. Sissel 7. desember 2013 at 00:07 #

    Hei!
    tusen takk for at du bruker av tiden din til å dele med oss; veldig inspirerende! Prøver å lage tradisjoner i vårt lille hjem i håp om at mine to barn skal få like gode opplevelser og minner som de du beskriver 🙂
    Vi prøvde oppskriften din med brunt sukker -har du prøvd det før? Vet du noe om hvordan det ev kan påvirke smak/resultat? Jeg trodde jeg var lur når jeg brukte romtemperert smør. … Men det medførte bare lang avkjølingstid ..så lang at jeg falt for fristelsen å fortsette med egg før det var kaldt – kan du si noe om hvor viktig det er at det er kaldt?
    Deigen var som de fleste skriver farlig god og veldig god å jobbe med – kjekt!

  92. aino Lund 7. desember 2013 at 15:03 #

    Hei

    Er nå ferdig med julens pepper kaker. Jeg har i år benyttet din oppskrift. Den var jeg ikke fornøyd med. Jeg har nøye fulgt oppskriften din, lot den stå i kjøleskapet over natten. Den var vanskelig å kjevle ut, den smuldret seg. Prøvde med litt mel, men til ingen nytte. Etter mye strev
    fikk jeg kjevlet ut det meste av deigen. Siste rest ble kastet. Neste år går jeg tilbake til min oppskrift jeg fant i et ukeblad for mange år siden.

  93. Sonia nakbi 7. desember 2013 at 18:00 #

    Fantastiske pepperkaker som jeg lagde i fjor og. Da forsvant dobbel porsjon fort her i hus. Gjentar suksessen i år, og siden jeg husker at dobbelt porsjon gikk hardt ut over senebetennelsen i fjor, bruker jeg kenwooden i år, og det funker fint:) tusen takk for nydelig oppskrift!

  94. Marit 8. desember 2013 at 09:52 #

    Hei Trine!

    Bare lurte på hvor lenge pepperkakedeigen kan ligge i kjøleskapet?

    Takk for fin blobb 😀

  95. Marit 8. desember 2013 at 09:53 #

    Hei Trine!

    Bare lurte på hvor lenge pepperkakedeigen kan ligge i kjøleskapet?

    Takk for fin blogg 😀

  96. Henriette 8. desember 2013 at 22:06 #

    Hei, jeg satte deigen i går kveld, og bakte ut i kveld. Deigen smakte godt, og det ble en god lukt i leiligheten, men de smaker mer som litt krydret kjeks mer enn pepperkake, og jeg lurer på hva jeg har gjort galt… Bor ikke i Norge, så smør og mel blir nødvendigvis litt anderledes, og fikk bare tak i lønnesirup…

  97. Kaya 8. desember 2013 at 23:08 #

    Hei!
    Enda en som nok har brukt for mye mel. Deigen ble veldig smulete, samtidig som det var mye fett på bordet hver gang jeg la den ned, på tross av mel på bordet. Gjorde at det var vanskelig å bake den ut, og en del av deigen gikk i bosset til slutt. Smaken var derimot kjempegod. Jeg skal gjøre følgende endringer neste gang:
    1: nesten ikke koke sukker/sirupblandingen, tror den ble for karamellisert, noe som også kan påvirke konsistensen vil jeg tro, da sirupens seighet nok er viktig å bevare.
    2: ikke sette den i kjøleskapet, den ble steinhard da, heller sette den et sted med ca 10-15 grader.
    3: ha i bittelitt pepper i tillegg, 1/2 ts kanskje.
    4: ikke minst, tilsette melet saktere, og kanskje testkjevle litt.

    Forøvrig brukte jeg Kenwood med K-vispen fra og med smør-steget, fungerte bra. Jeg «reddet» delvis deigen dagen derpå ved å tilsette et ekstra egg, det gjorde at jeg klarte å kjeve ut deigen i det hele tatt. Konsistens og smak ble likevel god.

  98. Inger 9. desember 2013 at 10:01 #

    Hei!
    Jeg prøvde meg på disse og de var utrolig gode! Brukte en skvett fløte i for jeg hadde for lite sirup og det fungerte veldig bra 😀 takk fot fin oppskrift!

  99. Bodil 9. desember 2013 at 14:27 #

    Hei! Dette er sikkert et tåpelig spørsmål.. Jeg skal lage pepperkakehus for første gang. Hvordan fungerer denne oppskriften til det?

  100. lili 13. desember 2013 at 11:42 #

    Hei,
    jeg lurer på om jeg kan bruke sukrin i steden for sukker?

  101. matrix 16. desember 2013 at 17:51 #

    NEI! Dette er definitivt ikke VERDENS beste pepperkaker, men noen svært tamme og smaksløse pepperkaker.

  102. Eli 22. desember 2013 at 12:19 #

    Det var en enkel og god oppskrift på pepperkaker og ikke minst en god deig å jobbe med:-)

  103. Anja 22. desember 2013 at 14:54 #

    Tusen takk for oppskriften! Fantastiske pepperkaker!!
    Jeg har brukt honning instedenfor lys syrup. Det smaker kjempegodt også 🙂
    God Jul!!!

  104. Josefin 28. januar 2014 at 08:34 #

    Hei du
    Kanskje du har svart på spm midt blandt de 150 komentarene som er, men jeg lurer på om du vet hva jeg kan bruke i stedet for sirup???
    Jeg bor nemlig i Spania og aner ikke hva jeg kan bruke i stedet – dette har vært et «problem» i mange år, men siden man får både ferdig deig og ferdige pepperkaker på Ikea har jeg lagt fra meg tanken – men nå har vi funnet ut at dattern på 10 år har cøliaki og hun bare elsker pepperkaker!!!
    Har funnet oppskrift på glutenfrie, men da kommer sirup problemet opp igjen!!!
    Tusen takk for all hjelp!!!

    • Trine ;) 19. november 2014 at 10:28 #

      Se Odas kommentar litt lengre opp i kommentarfeltet, hvor hun beskriver hvordan hun lager sirup. En annen har benyttet honning istedet. Jeg har ikke prøvd noen av variantene, men det kan kanskje være verdt et forsøk?

  105. veronika 20. november 2014 at 17:29 #

    Hei
    Jeg lurte på hvor lenge denne deigen kan ligge i kjøleskapet før man steker den?

    • Trine ;) 20. november 2014 at 18:17 #

      Deigen har oppbevares tildekket i kjøleskapet i flere dager. Nøyaktig hvor mange har jeg dessverre ikke testet ut.

  106. Mina 21. november 2014 at 14:16 #

    Hei, hvor stor er denne deigen? (Gram) 🙂

    • Trine ;) 21. november 2014 at 21:45 #

      Det er bare å summere sammen ingrediensene det! Den gir i alle fall nok pepperkaker til tre familier. 🙂

  107. Trine Eriksen 24. november 2014 at 09:20 #

    Hei Trine, bor i utlandet og lurer på om natron er det samme som baking soda. Vet du noe om det?

    Elsker bloggen og boka!

    • Trine ;) 26. november 2014 at 00:20 #

      Natron = baking soda, ja. Lykke til med baksten! 🙂

  108. marita 25. november 2014 at 21:14 #

    Kan man bytte ut hvetemel med sammalt speltmel?

    • Trine ;) 26. november 2014 at 00:11 #

      Jeg tror nok ikke det vil gi det samme resultatet.

  109. Siw 29. november 2014 at 09:41 #

    Hjelp, min deig er vanskelig å jobbe med og faller helt fra hverandre. Den er ikke så elastisk som jeg skulle ønske. Tips? Har forresten ligger i kjøleskap natten over. Takk for svar.

  110. Eli 29. november 2014 at 10:36 #

    Advarsel, advarsel! Ikke _liten_kasserolle og det eser ikke _litt_! Herregud hvor jeg har griset til :p Klissete sirup overalt!
    Når det er sagt smaker deigen snasent allerede, så disse pepperkakene har jeg god tro på.

  111. niksenbest 29. november 2014 at 14:02 #

    Skal prøve oppskrifta no i helga

  112. camilla 30. november 2014 at 01:43 #

    Heihei!

    SLiter litt med hvor mye mel jeg skal ha i deigen, sidne d etterhvert blir veldig tungt å røre, sjøl med maskin 😮

    Hvordan skal konsistensen på deien være?

  113. Elena 1. desember 2014 at 14:26 #

    Utengluten. Byttet ut hvetemelet med «Hvetemel uten gluten» fra Utengluten.no og har for første gang i mitt glutenfrie liv fått til helt fantastiske pepperkaker!!!
    Oppskriften din er fenomenal, men den blir enda bedre med mørk sirup og ei halv teskje pepper.
    Tusen takk!

    • Hilde 1. desember 2014 at 20:09 #

      Elena, brukte du lik mengde med mel som er i oppskriften? Eller måtte du justere dette når du brukte glutenfritt mel? Og vet du hvilket annet glutenfritt mel som tilsvarer «Hvetemel uten gluten» fra Utengluten.no? 🙂

      • Elena 6. desember 2014 at 13:24 #

        Hilde, jeg brukte ca 700 g mel i selve deigen, utbakingen krevde veldig lite. De var helt suverene å kjevle. Har prøvd de fleste meltyper som finns å kjøpe, men ikke funnet noe som kommer i nærheten av Utengluten sin blanding.Vet det er dyrt, men bakegleden gjør at du glemmer prisen 🙂

  114. Siri E. Meyer 2. desember 2014 at 09:35 #

    Hei, blir disse pepperkakene sprø nok til å lage store hjerter med hull for å henge i vinduet? Sliter med å finne en slik oppskrift

  115. Veronica 2. desember 2014 at 12:56 #

    Hei..

    Denne pepperkakeoppskriften skal definitivt prøves iår, men lurer på ein ting…..hvor lenge kan den ligge i kjøleskapet før dn blir dårlig?

  116. Hanne Marit 3. desember 2014 at 12:32 #

    Kjempegode pepperkaker! Den lukten etter å ha blandet i krydderet… Oh my! Helt herlig <3 Tror likevel jeg tilsetter enda litt mer krydder neste gang da jeg liker mye smak 😉

  117. Marte 4. desember 2014 at 13:19 #

    Hei!
    Takk for at du deler oppskriften din med oss 🙂 har søkt litt, og ser at tine.no bruker mørk sirup. Det er det jeg har i skapet, og bruker det bare til cookies.. Tror du det går fint?

    Blir dette en suksess så skal jeg bake flere av dine oppskrifter. Nam nam 🙂

    • Trine ;) 4. desember 2014 at 15:45 #

      Det går fint. Jeg har også benyttet mørk sirup tidligere.

  118. Kjersti 5. desember 2014 at 17:01 #

    Jeg har mange og fine minner av pepperkakebaking fra jeg var liten. Lukten da vi laget deigen og den lange ventetida til dagen etter da vi skulle bake. Men mest av alt tenker jeg på den fantastiske smaken på pepperkakedeigen. På senere år har jeg febrilsk lett etter og testet ulike oppskrifter for å finne «min» deig, uten hell. I dag har jeg brukt din oppskrift, og denne gangen ble det helt rett. Her er den, min barndoms pepperkakedeig!! Jeg er overlykkelig og lengter etter at morgendagen skal komme 🙂 Tusen takk for den perfekte oppskriften!

  119. linda 5. desember 2014 at 17:48 #

    Takk for at du deler oppskriften. Nå skal jeg i gang med å bake. Jeg ville ha en god oppskrift og ringte selvfølgelig min mor for å få oppskriften fra barndommen, men det viste seg at hun ikke hadde en fast oppskrift. Jeg ville ha pepperkake oppskrift med sjel i og det fikk jeg herfra, så nå skal jeg lage tradisjoner her. God jul og takk igjen. Vennlig hilsen linda

  120. Beate 6. desember 2014 at 14:50 #

    Hei! Gleder meg til en bakekveld! Et spørsmål bare: jeg bor for tiden i Russland. Ingen sirup her, men derimot masse honning i ulike varianter. Det bør vel gå bra å bruke honning, eller ?

  121. Wenche 6. desember 2014 at 21:09 #

    Nå kan jeg skrive under på at disse er verdens beste pepperkaker! 😀

    Glad for at jeg fant denne oppskriften. Var redd for at jeg gjorde feil da jeg laget de i går, men da vi fikk smakt på det ferdige resultatet så ble jeg kjempeimponert. De var jo bare såååå gode. Smakte helt profft.

    Nå liker jeg de best når de er litt myke og litt høye, og det ble disse. Deilig! 😀

  122. Siv 6. desember 2014 at 21:47 #

    Hei
    Tusen takk for en fantastisk god pepperkakedeigoppskrift. Ikka bare var smaken god, fargen var jevn og fin og fasongen holdt seg godt i stekovnen. Så det ble mange fine og utrolig gode pepperkaker.

  123. Jen 7. desember 2014 at 11:49 #

    Hei! Hvis du ikke har tid til og heve dem over natten. Hvor mange timer vil du si den trenger for og heve?

    • Trine ;) 7. desember 2014 at 11:59 #

      Pepperkakedeigen skal ikke heve, deigen må avkjøles slik at den blir lettere å bake ut. Du kan evt. prøve å kjevle dem ut etter 2-4 timer?

  124. @Johnsbaking 11. desember 2014 at 09:54 #

    Hei, er det noe grunn til at de ikke er med kardemomme?
    Ser at dei oppskriftene som er uten koking har med kardemomme?

    Har du noe meining på dette?

    Mvh johnsbaking
    Love Love

    • Trine ;) 12. desember 2014 at 21:42 #

      Det har jeg ingen formening om. Hvis du leser teksten i innlegget ser du at dette er en gammel oppskrift som jeg har funnet i mammas gamle kokebok.

  125. Mia 11. desember 2014 at 12:29 #

    Kjempefin oppskrift!

  126. Kjersti 13. desember 2014 at 23:15 #

    Men er det vanlig å ha pepper i pepperkaker?

  127. Anette Solvang 15. desember 2014 at 14:14 #

    Hei! Jeg elsker bloggen din! Disse pepperkakene skal jeg lage, men jeg bare lurer: skal det virkelig være en spiseskje(ss) med natron? (ikke en teskje?) og i hvor mange timer pleier du å ha deigen i kjøleskapet? 🙂

    Hilsen Anette.

    • Trine ;) 15. desember 2014 at 15:55 #

      Det er riktig som det står i oppskriften. Mulig det kan reduseres noe, men her er jeg lojal mot den gode gamle originaloppskriften.

  128. Camilla 15. desember 2014 at 15:44 #

    Hei.
    Satt denne deigen i går, la den i kjøleskapet til i dag, men den er jo stein hard. Noen gode tips?

    • Trine ;) 15. desember 2014 at 15:53 #

      Den skal være litt hard når du tra den rett ut fra kjøleskapet, men når du har knadd den litt så blir den fin å jobbe med, med mindre du har tilsatt alt for mye mel…

  129. Renate 17. desember 2014 at 22:15 #

    Råder folk til ikke å la denne deigen stå i kjøleskapet over et døgn da den ble stein hard. Måtte «tine» den før bruk. Ellers veldig godt!

    • Trine ;) 17. desember 2014 at 23:19 #

      Deigen vil være litt hard når du tar den rett ut fra kjøleskapet, men når du har knadd den litt så blir den fin å jobbe med, med mindre du har tilsatt alt for mye mel…

  130. Grethe 24. november 2015 at 12:16 #

    Noen som har prøvd å bake disse uten egg, ev.? alternativ til egg mottas med takk, da vi har en liten pjokk som er eggallergiker.

    • Katatka 29. november 2015 at 01:29 #

      Jeg lagde med 2 dl fløte istedet for egg i fjor og de ble knall gode.

      I år prøver jeg med creme fraiche, de skal bakes i morgen 😉

  131. Helene 27. november 2015 at 10:53 #

    Hei Trine 🙂

    Jeg har tenkt og bake pepperkaker i morgen med din oppskift, da den hørtes og så helt fantastisk ut! 🙂 Så lurte jeg på om det er best og lage deigen for hånd eller med maskin? Den oppskiften din, hvor mange pepperkaker blir det sånn ca av den deigen? Vi er 4 stk som skal bake av den deigen, så det skal jo da deles på 2 hjem. Blir det best og dobble oppskiften da?

    • Trine ;) 27. november 2015 at 13:28 #

      Jeg pleier å lage denne deigen for hånd, slik det står i oppskriften. Det er umulig å si hvor mange pepperkaker det blir av en pepperkakedeig, for det vil jo være avhengig av hvor store former du benytter, tykkelsen og hvor mye som blir spist underveis ;). Jeg pleier å bake denne porsjonen sammen med døtrene mine og den deles da på tre hjem. Det er litt i underkant, så vil tro den er akkurat passe for dere. Lykke til!

  132. Hege 27. november 2015 at 13:21 #

    Tips til de som vil unngå den rimelig klisne omveien via desilitermål; 2 dl sirup tilsvarte (uten pinlig nøyaktighet) ca 265 gram.

    Takk for god oppskrift!

    • Ellisiv 1. desember 2015 at 10:06 #

      Hjertelig takk, Hege!!

  133. Ingrid 1. desember 2015 at 09:34 #

    Hei,

    egner denne oppskriften seg til pepperkakehus også? Har lest et sted at man bør bruke egen deig til hus, for at kakene skal bli ekstra sterke og harde.

  134. Ingrid 1. desember 2015 at 11:36 #

    Hei,

    egner denne seg til pepperkakehus? Jeg leste et sted at man burde bruke en spesiell type deig til hus, for at det skal bli sterkt/hardt nok.

  135. Anna Marie 3. desember 2015 at 19:45 #

    Det var tomt for ferdig deig i butikkene i dag, så da måtte vi hjem og lage. Denne oppskriften likner min bestemors (1 egg mindre). Ble veldig bra! Tok av en liten deigbit som jeg la i fryseren så vi fikk bakt litt i kveld også som planlagt. Funket det også😜

  136. Linda 5. desember 2015 at 19:50 #

    Hei flinke du:-) oi, her var det mange tilbakemeldinger;-) 🙂 laget denne i fjor, laget den akkurat igjen, denne gangen brukte jeg mørk sirup for å få enda mere smak, smakte på deigen som smakte helt fantastisk, spent på pepperkakene i morgen. Jeg lurte på om du har prøvd de med mørk sirup før? Mvh L:-) jeg ønsker deg og dine en veldig fin førjulstid:-)

  137. Stine farstad 6. desember 2015 at 13:06 #

    Hjeeeelp….

    Laget deigen i går, men kun med halvparten natron (hadde visst ikke mer…). Må deigen kastes, mener du?

    Håpefullllllll
    Stine

    • Trine ;) 6. desember 2015 at 13:17 #

      Det er vanskelig for meg å si, for jeg har aldri testet dette selv. Selv ville jeg ha prøvd å steke et par pepperkaker for å teste. Det har ikke noe å si for smaken. Lykke til!

  138. Rachel Bø 7. desember 2015 at 01:52 #

    Hei,
    Kan man bruke lønnesirup i stedet for den på boks?

  139. Berit 8. desember 2015 at 21:20 #

    Heisann, tusen takk for kjempefin blogg:)
    Jeg lurer på hvor lenge denne deigen kan stå i kjøleskapet før den må brukes? Og kan den fryses?
    Få forhånd tusen takk for svaret
    Hilsen Berit

  140. ina 10. desember 2015 at 13:37 #

    Heisann ! Akkurat laget oppskriften nå ventes det bare på avkjølingen.
    Må si at du var utrolig flink til å forklare fremgangsmåte og fantastisk du tok bilder mens du holdte på. Utrolig greit for en jente som meg som er en ny baker 🙂 Svigerfar er vanskelig finne gaver til og han liker pepperkaker så da ville jeg selvfølgelig lage fra bunnen av pga smak og at det er mye koseligere å få hjemmelaget gaver. ( for da vet jo andre man har brukt tid på dem, istedenfor bare kjøpe ferdig ). Ville bare si tusen takk for en lett og fin prestasjon 🙂

  141. Eva 13. desember 2015 at 10:05 #

    Fantastisk gode pepperkaker 😊

  142. Arthi 14. desember 2015 at 21:54 #

    Hi Trine, jeg er fra India. Har ikke tradisjon med pepperkake. Men etter ha bodde her for flere år, tenkte at jeg må prøve den. Alle var litt spektisk at jeg skulle lage deigen hjemme, selv dattera mi. Men vet at oppdriften fra dine blog blir alltid best! Da prøvde med den i går. Den var awesome! :). Kollega mine var så oversarket og mente den var bedre enn ferdig kjøpt pepperkaker. Tusen takk :).

    • Trine ;) 14. desember 2015 at 23:27 #

      Så gøy å høre! Ha en fortsatt fin førjulstid! 🙂

  143. Tina 16. desember 2015 at 11:11 #

    etter evig jakt på god pepperkakeoppskrift, må jeg si dette er verdens beste pepperkaker! takk for at du deler… de er farlig gode;) god jul

  144. Signe Marie Stenseth 16. desember 2015 at 18:00 #

    kan jeg bruke mørk sirum I stedet for lys? Jeg har litt igjen fra ifjor… 🙂

    Signe

    • Trine ;) 16. desember 2015 at 18:31 #

      Det går fint!

  145. Anne 16. desember 2015 at 19:25 #

    Hei 😊 ingen kritikk til oppskriften. Mulig jeg gjorde feil i blandingen av ingrediensene. Men synes verken pepper kakene eller deig falt i smak hos oss. Mulig den oppskriften jeg tidligere har brukt simpelten er bedre😉 god jul og takk for en flott inspirerende blogg.

  146. Henriette 18. desember 2015 at 13:21 #

    Hei, gleder meg til å prøve oppskriften på pepperkakene! Lurer på hvor lenge denne deigen kan stå i kjøleskapet? Hilsen Henriette

    • Trine ;) 18. desember 2015 at 13:36 #

      Den kan stå i flere dager. Bakte med 5-6 dager gammel deig i går, og det gikk fint. Pass på at du oppbevarer deigen i plast i kjøleskapet. Lykke til!

  147. Skuffet-kveldsbaker 18. desember 2015 at 21:50 #

    Her må det være feil??? Ss skulle vel vært ts? Katastroferesultat når jeg rørte inn 4ss natron og har seig gørr utover hele ovnen når den firedoble porsjonen aldri sluttet å ese:-(

    • Trine ;) 18. desember 2015 at 22:59 #

      1 ss natron er helt korrekt til 1 porsjon. Denne oppskriften er kvalitetssikret gjennom mer enn 40 år. Men, jeg aner ikke hvordan resultatet blir når en firedobler (!) oppskriften. Jeg vil kanskje tro at du har valgt en for liten gryte?

  148. Karoline Bakke Nagell 19. desember 2015 at 16:19 #

    Hei Trine, takk for super oppskrift!
    Hvor lenge kan deigen ligge i kjøleskapet før man baker pepperkakene? Tenker på det siden det er egg i.
    God jul!!
    Karoline

  149. bjarte fagerlid 19. desember 2015 at 18:39 #

    19.12. 2015. kl. 18.30.
    jeg har laget denne oppskrift i dag, og i morgen kl.09.00 skal jeg kjevle ut og stikke ut kakemenn og kakekoner stjerner og hjerter, men du trine du kunne jo ha skrevet at deigen skulle oppbevares i kjøleskap tildekket med plast da, forde jeg 4 timer etterpå leste meg fram til det, ser at noen har skrevet at de ikke likte pepperkakene ? ehhhh det er jo ikke så mange ulike pepperkake oppskrifter, men et tips er å helle 2 dl kremfløte i sammen med eggene på slutten, før hvetemelet skal røres inn, det har jeg gjordt, ønsker alle en riktig god jul, og ha et godt nyttår, fra bjarte fagerlid

  150. Petter 20. desember 2015 at 00:45 #

    veldig grei basis oppskrift men for meg er det for lite krydder i denne. Jeg dobblet opp og byttet ut noe av sukkeret med muscavado sukker. Hadde nok 2x eller mer av krydderet i for å få ‘riktig’ smak for meg men det er jo individuelt. hvis det eser slik en nevner så har du kanskje også latt røren stå på varme i tillegg til en litt for liten gryte, eser ellers ikke på den måten etter min erfaring.

    Med tanke på mørk/lys sirup så er det primært fargen på deigen som blir veldig anderledes, men har selv alltid foretrukket lys eller 50:50.

    Takk for deling av oppskrift, min gamle hadde blitt ryddet/kastet av kona så da var det fint å ha noe å ta utgangspunkt i:)

  151. Svitlana Hammer 20. desember 2015 at 20:28 #

    Hei Trine, lurer på om det er mulig å legge til mer av krydder til allerede lagt deig som står i kjøleskapet? Kan jeg varme opp litt sukker m krydder og legge det til i ferdig lagt deig?

  152. Anne 1. november 2016 at 18:51 #

    Hei Trine 🙂
    Nå har jeg laget deigen å satt den i kjøleskapet over natten.
    Det var en nydelig smak på selve deigen.
    Så ser frem til i morgen når vi skal stikke ut figurer 🙂
    Tusen takk for oppskriften.

  153. Marlene Heldal 5. november 2016 at 10:53 #

    Hei.
    Kan deigen fryses? 😖
    Lagde disse i fjor – beste pepperkakene vi har hatt!

  154. Ann C. 21. november 2016 at 14:03 #

    Tips: 2 dl sirup = 250 g
    Kanskje du kan legge det inn i oppskriften? Det er jo mye lettere å veie sirupen direkte i kasserollen enn å måle i et litermål.

    • Trine ;) 21. november 2016 at 22:34 #

      Done! Takk for påminnelsen! I den siste kokeboken har jeg nemlig lagt inn gram, men glemte å oppdatere her. 🙂

  155. Eva 22. november 2016 at 20:48 #

    Hei Trine! Denne oppskriften ser jo kjempegod ut! Bare et raskt spørsmål, jeg bor i et land hvor det er vanskelig å få tak i sirup. Er det mulig å bytte med honning? I så fall er det noe jeg må ta høyde for (mengde, steketid eller liknende)? Tusen takk! Her i Ungarn har de en liknende kake som man fyller med rosiner og malte nøtter, du burde prøve den! Her er en oppskrift hvis du er interessert som jeg fikk av en venninne her: http://essolberg.blogspot.hu/2015/12/tasty-hungarian-christmas-cookies.html?m=1

  156. Elisabeth 27. november 2016 at 21:51 #

    Det tredje året jeg lager denne. I fjor ble sirupsblandingen for varm,i år tror jeg den kanskje ikke ble varm nok. Skal sukkeret løses helt opp? Kjempegod. Må ha disse med blåmuggost og portvin lille julaften, da begynner jula😊

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Pepperkake | mogu mogu! - 19. desember 2012

    […] hand at baking pepperkake at home. I found a couple of recipes on the net, and had to go with the Trine’s recipe because she did call it the world’s best pepperkake, and how could anyone resist such a […]

  2. Pepperkaker uten gluten, melk, egg og soya #1 | raija79 - 7. desember 2015

    […] ene oppskriften først, så kommer den andre senere. Her tok jeg utgangspunkt i denne oppskriften http://trinesmatblogg.no/2011/12/02/verdens-beste-pepperkaker-ingefaerkaker/ . Den er min favoritt til vanlige pepperkaker, og med noen endringer funket den for oss […]

Legg igjen en kommentar