På menyen i dag står en enkel og velsmakende suppe som relativt ofte står på menyen hjemme hos oss. Det er fordi jeg stort sett alltid har ingrediensene tilgjengelig i "standardsortimentet" (med unntak av kjøttet), og hvis jeg ikke har en plan for middagen den aktuelle dagen, kan jeg fort ende opp med en variant ikke så ulik denne. Svinekjøttet byttes gjerne ut med strimlet kylling, lammekjøtt, bacon eller chorizo. Til 3 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
Linsesuppen
400 g | svinekjøtt (ca.), i strimler |
smør til steking | |
salt og pepper | |
1 | løk , finhakket |
1 | rød paprika liten , i biter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
rød chili , finhakket, etter smak og behag | |
1 boks | hermetiske tomater , finhakket |
1 ss | tomatpuré (ca.) |
1 boks | hermetiske røde linser , avrent |
8 dl | kyllingbuljong (ca.) eller hønsbuljong |
friske krydderurter |
Pestotortillas
4 lefser | tortilla |
tomatpesto | |
ost med litt smak , for eksempel cheddar, revet |
SLIK GJØR DU
Fres løk, paprika, hvitløk og chili i smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett buljong, tomater, tomatpurè og røde linser, og la suppen koke i ca 20 minutter.
Stek svinekjøttet raskt i en stekepanne, krydre med salt og pepper. Tilsett kjøttet og la det trekke med de siste minuttene. Smak til med salt, pepper – og friske krydderurter, hvis du har.
Suppen smaker godt med pestofylte tortillas. Smør et lag med rød pesto på tortillaen, ha på litt revet ost og legg en tortillas til på toppen, og klem forsiktig sammen. Stekes på begge sider i tørr stekepanne til tortillasen såvidt tar farge, og osten inni smelter. Skjær tortillasen i 6 snipper og server som tilbehør.
Dette er forresten ypperlig «barnearbeid»! Mathias på 3 år syntes for eksempel det var stor stas å få lov til å være med å fylle og steke tortillaene. Det er fort gjort, og resultatet er godt på smak. Min erfaring er at dersom barna får lov til å være med på kjøkkenet og involveres i matlagingen, lærer de ikke bare de viktigste teknikker og prinsipper på kjøkkenet, men de opplever også en mestringsfølelse ved at de kan være med å bidra til fellesskapet.
Mens jeg likevel er inne på «barnearbeid» vil jeg oppfordre barnefamilier som liker å lage mat sammen, om å melde seg på konkurransen «Norges beste kokkefamilie». Konkurransen er i regi av Foreldre & Barn og du kan lese mer om den HER. Jeg skal ikke delta, men skal være med i fagjuryen sammen med blant annet representanter fra Kokkelandslaget. Så meld deg på, kanskje vi treffes under finalen på Geitmyra gård den 12 desember? Jeg gleder meg!
Jeg er veldig glad i suppe, men denne har jeg ikke testet før:) Alltid like spennende med nye varianter og inspirasjon, takk Trine!
Dette smakte fortreffelig
Vi lagde denne suppen med tortillabrødet (bare med grønn pesto) i går, det smakte veldig godt! Takk for god oppskrift!
Jeg har bildebevis på at vi lage denne retten i går. Takk igjen for herlige matopplevelser!
Har vært inne hos deg og tyvtittet, og den ser kjempegod ut den også! 🙂
Dette blir middagsmat heime hjå meg i dag=) Gleder meg, har ikkje prøvd linsesuppe før, men denne ser sunn og god ut!
Nydelig suppe og tortillas. Denne kommer vi til å lage flere ganger.
Har også fått dilla på no knead rundstykker og set er utelukkende pga. Din inspirerende matblogg. Takk:-)
Kjempegod!
Denne falt definitivt i smak både hos tenåringer og foreldre. Takk for veldig inspirerende matblogg!
Fantastisk god suppe. Alt jeg lager fra denne sida er god!