På menyen i dag står en enkel og velsmakende suppe som relativt ofte står på menyen hjemme hos oss. Det er fordi jeg stort sett alltid har ingrediensene tilgjengelig i "standardsortimentet" (med unntak av kjøttet), og hvis jeg ikke har en plan for middagen den aktuelle dagen, kan jeg fort ende opp med en variant ikke så ulik denne. Svinekjøttet byttes gjerne ut med strimlet kylling, lammekjøtt, bacon eller chorizo. Til 3 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

Linsesuppen

400 g svinekjøtt (ca.), i strimler
smør til steking
salt og pepper
1 løk , finhakket
1 rød paprika liten , i biter
2 fedd hvitløk , finhakket
rød chili , finhakket, etter smak og behag
1 boks hermetiske tomater , finhakket
1 ss tomatpuré (ca.)
1 boks hermetiske røde linser , avrent
8 dl kyllingbuljong (ca.) eller hønsbuljong
friske krydderurter

Pestotortillas

4 lefser tortilla
tomatpesto
ost med litt smak , for eksempel cheddar, revet

SLIK GJØR DU

Fres løk, paprika, hvitløk og chili i smør eller olje, til løken er blank og myk. Tilsett buljong, tomater, tomatpurè og røde linser, og la suppen koke i ca 20 minutter.

Stek svinekjøttet raskt i en stekepanne, krydre med salt og pepper. Tilsett kjøttet og la det trekke med de siste minuttene. Smak til med salt, pepper – og friske krydderurter, hvis du har.

Suppen smaker godt med pestofylte tortillas. Smør et lag med rød pesto på tortillaen, ha på litt revet ost og legg en tortillas til på toppen, og klem forsiktig sammen. Stekes på begge sider i tørr stekepanne til tortillasen såvidt tar farge, og osten inni smelter. Skjær tortillasen i 6 snipper og server som tilbehør.

Dette er forresten ypperlig “barnearbeid”! Mathias på 3 år syntes for eksempel det var stor stas å få lov til å være med å fylle og steke tortillaene. Det er fort gjort, og resultatet er godt på smak. Min erfaring er at dersom barna får lov til å være med på kjøkkenet og involveres i matlagingen, lærer de ikke bare de viktigste teknikker og prinsipper på kjøkkenet, men de opplever også en mestringsfølelse ved at de kan være med å bidra til fellesskapet.

Mens jeg likevel er inne på “barnearbeid” vil jeg oppfordre barnefamilier som liker å lage mat sammen, om å melde seg på konkurransen “Norges beste kokkefamilie”. Konkurransen er i regi av Foreldre & Barn og du kan lese mer om den HER. Jeg skal ikke delta, men skal være med i fagjuryen sammen med blant annet representanter fra Kokkelandslaget. Så meld deg på, kanskje vi treffes under finalen på Geitmyra gård den 12 desember? Jeg gleder meg!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Vi lagde denne suppen med tortillabrødet (bare med grønn pesto) i går, det smakte veldig godt! Takk for god oppskrift!

  2. Nydelig suppe og tortillas. Denne kommer vi til å lage flere ganger.
    Har også fått dilla på no knead rundstykker og set er utelukkende pga. Din inspirerende matblogg. Takk:-)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste