Lammekarbonader med squash, tomat, oliven og feta

Kjapp og enkel hverdagsmiddag. Får du ikke tak i lammekjøttdeig kan du fint benytte kjøttdeig eller karbonadedeig istedet. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Lammekarbonader

  • 400 gram lammekjøttdeig
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss vann
  • salt og pepper

Squash og sånn

  • 1/2-1 squash, i skiver på langs
  • 9-12 cherrytomater, delt i to
  • en neve sorte oliven
  • fetaost
  • litt frisk basilikum, snittet
  • olivenolje
  • eventuelt poteter eller annet tilbehør

Bland sammen ingrediensene til lammekarbonadene. Tilsett vann til deigen har passe konsistens. Del deigen i 3-4 deler og form til karbonader. Stekes i smør på begge sider, til karbonadene er gjennomstekt.

Del squashen i lange, tynne skiver på langs. Stek squash og tomater i olje, til squashen er mør og såvidt tar litt farge. Tilsett oliven og basilikum mot slutten av steketiden.

Server karbonadene sammen med grønnsakene, og smuldre fetaosten over. Serveres eventuelt med ovnsbakte rosmarinpoteter, pasta eller ris som tilbehør. Hjemmelaget tzatziki smaker også godt til.

Enjoy!

(Inspirasjon til denne retten har jeg hentet fra Tara Smak.)


, , ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar