«Juridisk MasterChef»
Tidligere i høst var jeg sammen med avdelingen min på avdelingsseminar. Destinasjonen var Jeløya i Østfold – og på programmet sto både fag, god mat og teambuilding. De to siste punktene ble slått sammen og vi skulle lage lunsj sammen den første dagen! Dette skulle skje på sjefens hytte, med både begrenset plass og begrenset tilgang til utstyr, tatt i betraktning at vi var ca 20 stykker. Mange kokker blir mye søl, sies det, men hvor mye søl blir det egentlig med 20 jurister og saksbehandlere ved grytene?
Fire av oss fikk i oppdrag å arrangere seansen, tre av gutta + meg. Vi fikk frie tøyler for hvordan vi ønsket å arrangere «Juridisk MasterChef». Vi var innom flere alternativer, alt fra å dele ut ingredienser og la de få fritt spillerom, og la de konkurrere i grupper, til det vi endte opp med – nemlig å sette opp en rikholdig og variert buffetmeny, med oppskrifter. Vi hadde tross alt begrenset med tid, og ikke en plan 2 i tilfelle maten ikke ble spiselig. Menyen kom i stand etter brainstorming med gutta og oppskrifter ble hentet inn fra fjern og nær, og noen ble hentet fra bloggen.
Vi delte avdelingen i fire: grillgruppen, sjømatgruppen, salatgruppen og tilbehørsgruppen. Avdelingsdirektør og divisjonsdirektør ble selvsagt plassert i hver sin gruppe de også.
Gruppene fikk anvist hver sin arbeidsstasjon, to ute og to inne. De fikk utdelt oppskrifter og råvarer, organiserte oppgavene – og satte målrettet i gang. Arrangementskomiteen deltok ikke i gruppene, men koordinerte råvarer, utstyr og bidro med råd og prøvesmaking underveis. Hvis en ser bort ifra at damene i salatgruppen la beslag på mesteparten av knivene som var tilgjengelig, forløp det meste knirkefritt. Etter 1,5 time sto maten på bordet og arbeidsstasjonene var ryddet.
Her er menyen, fordelt på de fire gruppene:
- Grillet entrecôte med urtesmør
- Grillede kyllingspyd
- Grillede grønnsaksspyd
- Salma sashimi med ponzusaus
- Kamskjellsalat med parmesandressing (oppskrift kommer!)
- Hvitløks- og chilimarinerte scampi
- Potetsalat
- Lun potetsalat med balsamicovinaigrette
- Tabbouleh
- Baba ganoush (auberginemos)
- Tomatsalat med mozzarella og basilikum
- Grønn salat med vinaigrette
- Fetakrem med chili og hvitløk
- Aïoli
- Mangosalsa
- Hummus
Maten var utrolig god på smak, og alt var perfekt og delikat tilberedt! Konklusjonen på dagen var at de ansatte i juridisk avdeling i Utdanningsdirektoratet behersker mer enn juridiske spissfindigheter i skolejussen. I tillegg til at maten både var lekker og smakfull, fungerte også gruppene kjempebra og alle bidro. Lederne viste gjennomføringsevne også på det praktiske plan, med blant annet perfekt stekt entrecôte og smakfull aïoli.
Alt i alt en morsom, spennende og ikke minst velsmakende erfaring! Jeg vil også skryte litt av menyen, som selvsagt var variert og smakfullt sammensatt (helt ubeskjedent). Konseptet og menyen kan anbefales, både i jobbmessige- og private sammenhenger!
Middagen ble inntatt på Refsnes Gods, og den smakte ikke så verst den heller!
Det var den smarteste teambuildingsoppgaven jeg har hørt om!!! 🙂
Lenken til hvitløks- og chilimarinerte scampi funker dessverre ikke, og jeg som fikk så lyst til å teste det ut til middag i kveld!
Da skal lenken være i orden. Takk for at du sa ifra! 🙂
Hei, lenken til hvitløks- og chilimarinert scampi fungerer ikke lenger, har du en god oppskrift på det? 🙂
Flere bedrifter skulle prøvd dette 🙂 Kanskje jeg skal foreslå det for Helse Bergen 😉 Og så mange flotte oppskrifter også!
Hei Trine! Jeg så at dere lagde hummus. Har du noen god oppskrift på det. Det er jo kjempegodt som «tapas»-tilbehør. Jeg vet det finnes ferdig hummus på glass/hermetikk, men det bør vel være gode oppskrifter på dette også 🙂 Blir glad hvis du evt poster lenke til en oppskrift du evt har laget. Forøvrig er konseptet å lage mat i lag med kollegaer som team building veldig flott, og jeg har vært med på det 2 ganger tidligere. Ha en fin uke! 🙂
Jeg har ikke oppskrift på hummus på bloggen, men vi benyttet denne oppskriften:
Hummus
3-4 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
ferskpresset sitronsaft
2 bokser kikerter, kokte og gjerne økologiske
tahini (sesampasta)
litt kajennepepper
eventuelt litt spisskummin
salt
eventuelt litt creme fraiche eller matyoghurt
eventuelt litt vann
Kjøres i food processor til en glatt krem. Smak til! Blir den for tykk, sper du med vann.