HUMMINGBIRDS BROWNIE- OG OSTEKAKE MED BRINGEBÆRKREM

Helt siden jeg på senvinteren kjøpte ”The Hummingbird Bakery – kakeboken” har jeg gått og siklet etter denne kaken og ventet på en anledning til å lage den. Det er liksom ikke en kake du slenger sammen til ettermiddagskaffen. Jeg synes imidlertid dette er en perfekt ”gjestekake”, når du skal servere bare en kake – eller til dessert, spesielt hvis du skal servere mange. Endelig dukket det opp en anledning da gode venner skulle komme på middag på en travel lørdag og det var behov for en dessert som kunne forberedes dagen før.

Kaken består av tre lag; brownie, ostekake og bringebærkrem, som hver for seg er kjempegode, og sammen fantastisk gode – spesielt sammen med rikelig med friske bringebær! Denne må rett og slett bare prøves, før eller siden!

Brownie

  • 200 gram kokesjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold), grovt hakket
  • 200 gram smør
  • 250 gram melis
  • 3 egg
  • 110 gram hvetemel

Finn frem en varmebestandig bolle og sett oppå en kasserolle som er fylt med kokende vann. Bollen må ikke komme i kontakt med vannet og vannet må heller ikke fosskoke. Smelt sjokoladen i bollen og rør til du får en glatt sjokoladeblanding.

Kjør melis og smør i en kjøkkenmaskin, til det blir kremaktig. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett melet litt etter litt og kjør til du har en jevn blanding. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen og kjør blandingen til den er godt blandet.

Ha blandingen i en liten langpanne (ca 33×23 cm) og stryk jevnt utover med en skje eller palettkniv. (Kle gjerne langpannen med aluminiumsfolie eller bakepapir.)

Så er det tid for å ta fatt på ostefyllet som skal fordeles oppå browniesbunnen før begge deler stekes sammen:

Ostekake

  • 400 gram kremost, naturell
  • 150 gram melis
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ts vaniljesukker)
  • 2 egg

Forvarm ovnen til 170 grader. Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt/vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har en jevn masse. Tilsett ett egg av gangen og rør godt sammen til blandingen er jevn og kremaktig. Bruk eventuelt en slikkepott for å få med rester langs kanten. Kjør gjerne blandingen på relativt høy hastighet mot slutten, men pass på å ikke kjøre den for lenge, for da kan osten skille seg.

Fordel ostemassen forsiktig oppå browniesdeigen. Stryk jevnt utover med en skje eller palettkniv. Det er viktig at både browniesen og ostekremen er strøket noenlunde jevnt utover for at du skal få et bra resultat.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca 30-40 minutter, eller til ostekaken er fast å ta på, lys på midten og svak gylden i kantene. Avkjøl kaken helt på rist. Dekk den til og sett i kjøleskapet i minst to timer, men aller helst over natten.

Så er det tid for å lage bringebærkremen. Den kan gjerne haes på et par timer før servering. Finn frem:

Bringebærkrem

  • 3 dl kremfløte
  • 100 gram melis
  • 150 gram bringebær
  • friske bringebær til pynt

Mos og rør bærene godt sammen med melisen. Dersom du benytter frosne bær bør bærene være opptint og du bør helle av mesteparten av bringebærsaften. Blir bærblandingen for vassen kan det være vanskelig å få kremen stiv nok. Pisk kremen til den er fast og tilsett bærblandingen. Pisk videre til kremen er fast, men ikke stiv. Ha kaken over på et egnet fat eller brett. Fordel bringebærkremen over browniesostekaken. Rett før servering pynter du med friske bringebær. Del opp i porsjonsstykker og server.

Og du;  ikke skjær for store stykker – for mye av det gode kan bli rent for meget, for dette er mektige saker!

Kaken er relativt holdbar og kan i alle fall oppbevares i kjøleskapet et par dager. Muligens noe lengre også, men det har vi ikke prøvd enda, av naturlige årsaker…

Enjoy!


,

102 Kommentarer

  1. Bente 22. september 2011 at 08:48 #

    Hei – ja, er ikke denne kaken helt urolig god – fantastiske smakssammensetninger. Mørk sjokolade og bringebær har alltid vært en kjempegod kombinasjon – og det blir ikke dårligere med et ostekakelag i mellom:) Det er denne kaken som bakes hos oss når vi har gjester …:)

    God dag til deg fra Bente.

  2. Laila 22. september 2011 at 09:55 #

    Denne kaken ser helt fantastisk ut :-) Veldig fristende å lage den i helgen, men tror ikke det er en god plan å ha en slik kake i kjøleskapet når man er hjemme alene…
    God helg!

  3. Magne D. Antonsen 22. september 2011 at 09:58 #

    Mmm, bra blogg! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

    • Trine 22. september 2011 at 10:06 #

      Så fint! ;)

  4. Katarina 22. september 2011 at 13:44 #

    Mhmm.. looks so deliciuos! Love brownies with some fruit or ice cream, cause that helps with the strong taste of chocolate :) makes it lighter. And raspberries are always good combination, if you ask me :)

  5. Ingvildsmatblogg 22. september 2011 at 16:22 #

    Dette er det vi kaller kake. Deilig med det søte mot bringebærenes syrlighet :)

    klem Ingvild

  6. Jorunn 22. september 2011 at 18:04 #

    Hørtes sååå godt ut!

    Og de fine bildene… Må visst invisere i et bedre kamera til min egen blogg :)

  7. Erna Vatvedt 22. september 2011 at 20:21 #

    Lekker kake! Den må jeg lage til syklubben i oktober.

    Tusen takk for at du deler med deg av alle matkunnskapene dine.

    Mvh Erna

  8. Hanne 22. september 2011 at 22:06 #

    Hei! Denne kaken så utrolig god ut. Jeg bare lurte på om det er mulig å lage den dersom man ikke har kjøkkenmaskin? (Kanskje dumt spørsmål)

    • Trine 25. september 2011 at 18:37 #

      Du kan lage kaken uten kjøkkenmaskin, men da må du belage deg på å røre og vispe og røre en del. Har du noen som kan hjelpe deg så kan det være greit med litt avlastning. Lykke til! ;)

  9. Toya 24. september 2011 at 20:31 #

    Hei!
    Bakte denne kaken i dag. Fulgte oppskriften til punkt og prikke med et rart resultat. Den er tvers igjennom rå, selv om jeg forlenget steketiden med hele 15 minutter. Skal den være slik? Den smakte uansett godt. Veldig mektig..

    • Trine 25. september 2011 at 18:30 #

      Hvis du fulgte oppskriften til punkt og prikke, er det første som slår meg at det kanskje kan skyldes av stekovnen din ikke var så varm som den skulle? Ovner steker ulikt. En annen mulighet kan være at du har benyttet en for liten form, men du skriver jo at du har fulgt oppskriften… Egentlig veldig vanskelige spørsmål å svare på dette. Brownies skal jo være litt «kladdete», men osten skal være fast… Lykke til neste gang! ;)

  10. Jaqueline 26. september 2011 at 15:05 #

    Denne kaken er supergod!
    Min erfaring er å blande ostekakemassen sammen for hånd. Visper man for lenge (med elektisk visper) kan osten fort skille seg og da blir massen for tynn og kan renne litt gjennom brownie-delen.

    Og når det gjelder bringebærkremen lager jeg coulie av bringebærene også pisker jeg krem av melisen og kremfløten før jeg rører inn coulien for hånd. Da blir det mere kremete.

    NAM!

  11. Gry 26. september 2011 at 16:20 #

    Hei, kjempebra blogg, du har gitt meg mange gode tips til middager, vi sliter alltid med å finne ut hva vi skal ha til middag ;)
    Men hvor har du fått tak i kakeboka fra hummingbird bakery? Elsker kakene deres!

  12. My Little Kitchen 4. oktober 2011 at 13:45 #

    Nam, ser kjempe godt ut. Fin side du har. Har lagt den til som link på bloggen min, My Little Kitchen.

    Sjekk den ut her: http://mylittlekitchen-thea.blogspot.com/

  13. Ellinor 5. oktober 2011 at 13:21 #

    Bakte den i helga :) nam .kjempegod :)
    Brukte rund form ,stekte den ca 15 min lenger .det gikk veldig bra :)

  14. Elisabeth 5. oktober 2011 at 22:29 #

    Denne ble bakt på fredag, fulgte dine instrukser til punkt og prikke! ;-) Ble et supert resultat! Kaken er jo bare supergod!! :-)

  15. Yasi 7. oktober 2011 at 07:57 #

    Nam, dette så utrolig delikat ut. Takk og lov for at det er helg :D Da kan en tillate seg å falle for slike fristelser ;)

  16. vicky 8. oktober 2011 at 17:42 #

    du siler ikke ut frøene fra bringebærene? tok akkurat kaken ut av ovnen ser deilig ut.. men ble litt usikker for bærkremen din på bildet ser ut som den er uten frø.. ?!!
    takk for enda en deilig oppskift ! Vicky :)

    • Trine ;) 10. oktober 2011 at 00:48 #

      Jeg silte ikke bærene, så bringebærkremen ble med «frø» – og kjempegod. Håper kaken din ble vellykket også! ;)

  17. Monica 11. oktober 2011 at 21:28 #

    Da har jeg puttet en ferdig kake i kjøleskapet. Skal overraske de på jobben med en «ukjent» kake! Håper den er så god som dere skriver her.. Gleder meg selv til å smake. :))

    Herlig blogg forresten! :)

    ( lagde Gulrot-kaken din også i kveld, men den blir fortært på jobben til samboeren min i morgen. ;) )

    Monica

    • Trine ;) 15. oktober 2011 at 10:49 #

      Så heldige kollegaene deres er! Gode valg også, begge disse kakene er på min topp-10-liste! :)

  18. vicky 15. oktober 2011 at 11:23 #

    Ok, kaken ble faktisk veldig vellykka! så tusen takk, det enete er at din krem så mye bedre ut enn min, men smakte godt det gjorde den… nam nam nam, du har så fine oppskrifter :)

  19. Toril 16. oktober 2011 at 10:03 #

    Den ser kjempegod ut, lurer på å prøve den til neste helgs familieselskap.
    Blir den like god om du lager den dagen før eller er den best samme dag?

    • Trine ;) 17. oktober 2011 at 19:53 #

      Du kan gjerne lage brownies- og ostekaken dagen før, men bringebærkremen vil jeg anbefale å lage samme dag som selskapet. Lykke til!

  20. Monica 19. oktober 2011 at 15:30 #

    Da er kakene vel fortært! O det ble en høydare både på jobben min og min samboers. :)
    Flere som spør når jeg skal lage en Hummingbird igjen. «Himmelsk god» ble tilbakemeldingen.

    Morsomt å bruke kollegaene som prøvekaniner på nye kaker. :)

    Monica

  21. Inger 26. oktober 2011 at 13:06 #

    Helt nyyyydelig!!!!

  22. Astrid 27. oktober 2011 at 21:52 #

    Hei Trine!

    Først og fremst: takk for en super blogg!

    Så har jeg to spørsmål:
    – hvilken kremost bruker du (tine eller philadelphia) og hvorfor?
    – bruker du meierismør når du baker, eller melange?

    Gleder meg til å bake denne i helgen!

    • Trine ;) 27. oktober 2011 at 22:02 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg benyttet Philadelphia kremost denne gangen, fordi det var det jeg hadde. Jeg benytter meierismør eller bremyk når jeg baker, aldri melange.

      Lykke til! :)

      • Astrid 27. oktober 2011 at 23:08 #

        Tusen takk for tilbakemelding! Jeg har meierismør og Tine kremost i kjøleskapet, så da blir det det :)

  23. Therese 30. oktober 2011 at 11:20 #

    Denne kaka ser helt vidunderlig ut! :D

  24. Elisabeth 4. november 2011 at 09:50 #

    Bakte kaka forrige helg.

    Stekte den ikke i liten langpanne, men PP’s porselensfat/springform. Liker godt å servere kaka fra det fatet, pluss at plastlokket over er så kjekt.

    Lot den steke 10 lenger, da den var veldig «dissen» når jeg forsøkte å ta den ut til antatt tid.

    Det ferdige reultatet på brownisen ble dermed litt hard, både å skjære og spise.

    Skal kaka være dissen når man tar den ut? dvs at den stivner mer når den avkjøles etterpå?

    Nydelig kombo forøvrig med sjoko, ost og bringebærkrem. Søtt og friskt om hverandre.
    Fikk mye skryt for den av gjestene mine.

    Elsker bloggen din, Trine. Benytter oppskriftene dine flittig. Til hverdag og fest.
    Ennå tilgode å treffe på en lite velsmakende oppskrift hos deg.

    Ser og hører de 3 studentbarna mine også bruker dine oppskrifter.

    Hurra for enkle, sunne, velsmakende oppskrifter – uten for mye hokus pokus – dilldall.

    Hurra for hverdagsmat laget fra bunnen av.

    Hurra for Trines matblogg!!!

    God helg ønskes deg :o)

  25. Marte 6. november 2011 at 00:11 #

    Hei Trine. Jeg er en Trondheimsstudent som bruker nettsida di flittig. Denne kaken laget jeg til en jentefest forrige helg. Selv om alle tilsynelatende ikke var kakelystne da de kom, haglet det med kommentarer av typen «beste kake jeg noensinne har smakt». Det har vært snakk om «den rosa kaken» gjennom hele uka. En suksess, med andre ord!
    Ser at flere har kommentert at de måtte steke den lenger enn oppgitt. Også jeg økte steketiden med ca 15 min for å få ostelaget stivt. Heldigvis er jo brownies-laget så å si umulig å steke for lenge, så kaka var uansett kjempesaftig da jeg serverte den dagen etter. Så tusen takk for at du delte denne oppskriften med oss, det blir garantert ikke siste gang «den rosa kaken» står på bordet hjemme hos meg!

  26. Cecilie 10. november 2011 at 22:51 #

    Verdens beste kake! Lagde den til familien sist gang jeg var hjemme på besøk og det tok ikke mange dager før alt var borte!
    Syns den bare ble bedre jo lengre den stod, denne blir nok laget flere ganger :)

  27. Ann-Kristin 30. november 2011 at 15:36 #

    OI! Denne kaken ble vanvittig god! Men lurer på hvordan du får den til å avkjøles på ris`t? hvordan får du den på rista? måtte avkjøle den helt på ett fat, da rista «åt» seg inn i kaka… da jeg hvelva den for å få den på fat, satte ostemassen seg fast på «hvelvefatet» så den ble litt lappeteppe etter mye fiksing, hehe :-) vises heldigvis ikke når kremen er kommet på :-) Håper på tips om hvordan få den på fat uten å ødelegge ostemassen

  28. Lise 6. januar 2012 at 12:18 #

    Denne kaken er helt fantastisk god – jeg lot den stå i kjøleskapet etter selskapet og den holdt seg godt – faktisk helt nydelig å snikspise litt av etter som dagene går.
    Det ingen «lett» kake – syns derfor den passer godt på høst/ vinter – og om man serverer f eks en deilig dessertvin til f eks Mas Amiel – blir dette en dessert alle husker !

  29. PT 21. januar 2012 at 18:07 #

    Denne kaken er ubeskrivelig god!! :) Herlig og takk for oppskrift!! :)

  30. jenny 24. januar 2012 at 16:28 #

    Veldig gode smaker sammen, men synes kanskje den gode smaken i ostekremen ble litt anonym når den ble stekt. Vurderer å ikke steke ostekremen neste gang.

  31. Tuva 25. januar 2012 at 10:23 #

    Hei, for hvor mange personer er denne oppskriften beregnet til?

    • Trine ;) 26. januar 2012 at 23:57 #

      Det kommer jo litt an på, men den skal rekke til ca 12 personer, vil jeg tro.

  32. Beate 28. januar 2012 at 16:46 #

    Tusen takk for all inspirasjon! Denne kaka er helt fantastisk god og har gledet mange ganer :)

  33. Tuva 30. januar 2012 at 12:35 #

    Hei igjen,

    Denne kaken ble servert på lørdag og ble en knallsuksess hos alle. Vi hadde kaken kun 30 min i ovnen, og det holdt i massevis. Ellers passet denne oppskriften til rundt 20 personer hos oss, da kaken er veldig mektig.

  34. Siv 1. februar 2012 at 11:59 #

    Hei! Tenker å forsøke meg på denne, men tar du den ut av forma når du avkjøler den på rista? Eller avkjøles den i formen? Vil eller takke for en super blogg! :-)

  35. Lene 13. februar 2012 at 21:22 #

    FANTASTISK! Takk for den supre jobben du gjør! Når noe skal lages i heimen, sjekker jeg alltid din blogg først -har enda ikke blitt et mislykket resultat:) Denne kaken høstet uvanlig mye skryt-jippi!

    • Trine ;) 13. februar 2012 at 22:36 #

      :)

  36. Vivian 18. februar 2012 at 09:46 #

    Hei.
    Bakte denne kaken i går. Og den så høy og fin ut når jeg tok den ut av ovnen etter 40 min.Men etter en liten stund ute sank oste delen sammen.Så lurer på om det går ann å skru av ovnen og la den avkjøles inne i ovnen med døra på gløtt. Eller tror du da kaken blir overstekt?
    Vivian

  37. Ellinor 8. mars 2012 at 10:53 #

    Denne skal jeg lage til klubbdamene i kveld etter å ha smakt den hos min datter. Fabelaktig god, vet bare ikke hva jeg skal si når de ber om oppskriften for den får de IKKE. Denne vil jeg ha for meg selv

    • Trine ;) 9. mars 2012 at 00:42 #

      Hvis jeg hadde hatt samme innstilling, så er det ikke sikkert at du hadde fått smake denne godbiten selv… Håper kaken falt i smak, og at det ble et bittelite stykke igjen som du kan kose deg med i helgen! :)

  38. Ida 19. mars 2012 at 15:15 #

    Hei.
    Først og fremst vil jeg si at du har en super blogg, virkelig gode oppskrifter:-) nå tenker jeg å prøve meg på denne kaken (så kjempe god ut) men jeg lurer på, må den minst stå 2 timer i kjøleskap eller går det og bare avkjøle kaken etter du har stekt den?? Kanskje litt dumt spørsmål men jeg spør allikevel ;-)
    Ida

    • Trine ;) 23. mars 2012 at 23:49 #

      Årsaken til at kaken bør stå kaldt i minst to timer er at ostekakedelen skal få satt seg litt. Hvis den virker fast og fin på et tidligere tidspunkt er det selvsagt ikke noe i veien for å la den avkjøle litt mindre. Men, tar du den for tidlig kan du altså risikere at ostekaken flyter utover…

  39. Hanne 22. mars 2012 at 10:50 #

    Hei Trine,

    Først og fremst takk for mange, mange gode oppskrifter, du er årsaken til flere vellykkede måltider!

    Denne kaken ble helgens kos, og jeg hadde lenge gledet meg til å lage denne.
    Jeg og mannen syns den ble god, men vi ble ikke «frelst.» Jeg savnet litt høyere ostelag, og dessuten syns jeg kaken bar preg av å stått en dag. Det stod at kaken gjerne skulle stå over natten, men da syns jeg kaken virket litt «gammel» neste dag. Derfor lurer jeg (som Ida) om man ikke bare kan servere kaken med en gang den har blitt avkjølt, tror den hadde vært bedre da.

    For all del en god kake, men ingen det ble ingen favoritt. Heldgivis fins det flere hundre andre oppskfriter hos deg som man kan bake seg gjennom! Gleder meg allerede til neste forsøk :)

    • Trine ;) 23. mars 2012 at 23:56 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding!

      Du kan selvsagt servere kaken samme dag, men bør helst la den hvile i minst to timer i kjøleskapet slik at ostekakelaget får «satt» seg. Jeg laget kaken dagen før den ble servert og opplevde den ikke som «gammel» da, og heller ikke dagen etter. Jeg regner med at du dekket kaken med plast/lokk?

    • ingunn 8. mai 2012 at 10:36 #

      Vi derimot syntes kaken ble bedre og bedre dag for dag. Jeg laget kaken torsdag, tok på bringebærkrem fredags ettermiddag og den ble servert fredags kveld. Vi koste oss med kaken til fatet var skrapet på søndag, og den var fortsatt nydelig :-)

  40. Jeanette 27. mars 2012 at 11:47 #

    Hvor får du kjøpt den formen du bruker til denne kaken? :)

    • Trine ;) 27. mars 2012 at 11:49 #

      Jeg tror den er kjøpt på Ikea.

  41. Eirin 13. april 2012 at 12:01 #

    Denne ser god ut! Går det ann å jukse litt og bruke ferdigpose til browniesen? ;) takk for at du deler så gode oppskrifter!

    • Trine ;) 14. april 2012 at 01:00 #

      Det er mulig du kan jukse her, men jeg er nok ikke rett person å spørre for jeg har ikke noen erfaring med slike ferdigposer… :)

  42. siv 24. april 2012 at 21:44 #

    Hei! Kan man fryse kaken? (uten bringbær kremen..)

    Takk for mange gode oppskrifter :)

    • Trine ;) 24. april 2012 at 22:37 #

      Sjokoladekaken tåler det i alle fall og ostekaker uten steking, men jeg er usikker på hvordan en stekt ostekake er etter frysing. Jeg vil tro det skal gå bra, men er litt usikker. Andre som vet?

  43. ml 4. mai 2012 at 09:53 #

    Hei! jeg har ingen langpanne, og tenkte derfor å lage denne i en rund springform (28 cm). tror du jeg skal halvere oppskriften da? :)

    • Trine ;) 7. mai 2012 at 00:45 #

      Å halvere oppskriften blir nok litt knapt. Mulig du kan benytte de samme målene i en så stor springform, men det må du nesten regne deg frem til selv. Eller ta en titt i kjøkkenskapet ditt om du har et ildfast fat som kan passe inn i de oppgitte målene. Lykke til!

  44. ingunn 8. mai 2012 at 10:33 #

    Nydelig kake! Jeg tilsatte 2 gelantingplater i bringebærkremen, for at den skulle være litt mer «stabil». Absolutt suksess :-)

  45. Karen 12. mai 2012 at 19:12 #

    Hei, jeg lurte på å prøve denne til en stor fest på 17. Mai. Tror du jeg kan doble oppskriften og bruke stor langpanne? (ovnens størrelse) må kanskje dele den i to for å få servert den skikkelig – ev dele i ruter og legge på serveringsfat. Tror du det kan gå an??

  46. Tone 16. mai 2012 at 14:10 #

    Hei Trine

    Hvor lang tid burde jeg beregne på kaken? Tenkte å lage den i kveld for så å servere den til frokosten i morgen, men jeg vil nødig stå heele kvelden. Er det nok å sette av et par timer?

  47. Astrid Katrine 17. mai 2012 at 18:53 #

    Den bakte eg te idag! heilt fantastisk!!!
    men eg o måtte steika lengre:)

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 00:49 #

      Ja, dette er en god kake som slår an i de fleste sammenhenger! :)

  48. Lillian 18. mai 2012 at 21:52 #

    Årets 17. mai kake – stor suksess i fire generasjoner!! Det blir garantert ikke siste gang den lages! Synes kaka bare ble bedre av å stå litt, selv om den bare sto til kvelden – da var hver eneste smule borte :)

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 00:30 #

      Så bra at kaken falt i smak hos dere også! :)

  49. Hilde 21. mai 2012 at 12:49 #

    Hei! Kan man benytte rund springform på 24 cm til denne flotte kaken? Har ikke langpanne og foretrekker runde kaker :)

  50. Thorbjørg 16. september 2012 at 11:47 #

    Kaken var faktisk ikke så vanskelig / arbeids – /tidskrevende å lage som jeg hadde trodd, det gikk både raskt og lett å lage alle «lagene». Men størrelsen på formen og steketiden må jeg prøve meg litt fram på, jeg hadde ikke så liten langpanne, så det ble rund kakeform isteden -26 cm – og steketiden ble forlenget en del fordi jeg ventet på at ostekaken skulle bli gyllen i kantene. Kaken ble ganske lav i denne formen, så kanskje enda mindre form er bedre, men da blir det en veldigliten kake…..? og jeg kunne kortet ned steketiden pluss jeg hadde den nederst i ovnen, den skulle nok stått i midten ….. Bringebærkremen ble forøvrig perfekt og smakte himmelsk!

  51. Lea Thorn 15. oktober 2012 at 08:19 #

    Ser fantastisk ut :) Mine tænder løber helt i vand.

  52. Elin 21. november 2012 at 17:41 #

    Min nye favorittkake! Jeg er i utgangspunktet veldig glad i Brownies. Med osten og bringebærkremen ble brownisen løftet til nye «høyder». Får alltid mange spørsmål om oppskriften etter at jeg har servert denne. Tusen takk for nok en kjempegod oppskrift!

    • Trine ;) 23. november 2012 at 23:57 #

      Du får takke Hummingbird bakery. Jeg bare videreformidler en god smaksopplevelse! :)

  53. Liss 14. januar 2013 at 14:17 #

    Nydelig …..og bare bedre etter å ha stått i kjøleskapet 1 dag. :)

    • Trine ;) 14. januar 2013 at 20:11 #

      Så gøy å høre at den faller i smak! :)

  54. audun 1. februar 2013 at 19:45 #

    hei hei
    kaken ser veldig god ut!
    kanskje dumt spørsmål, men skal smøret smeltes?

  55. Lillian 11. februar 2013 at 08:37 #

    Fantastisk! Jeg serverte denne til 14 personer, det holdt godt!
    Men, ikke en smule igjen……….anbefales

  56. Andrea 2. mars 2013 at 21:57 #

    Nam!!!!!!!!!!
    Så godt ut!!!!!!!

  57. Elin 16. mars 2013 at 19:00 #

    Hei.. Jeg lagde denne kaka for noen helger siden, KJEMPE god! Så nå har jeg delt oppskrifta med link til bloggen din hos meg.. Håper det er greit.
    God helg

    • Trine ;) 17. mars 2013 at 00:24 #

      Så bra at den falt i smak! Det er selvsagt greit at du deler bilde og link på bloggen din :)

  58. Elisabeth Torp 7. april 2013 at 21:51 #

    Lagde denne kaken i går og den var utrolig god. Falt virkelig i smak hos oss og gjestene våre. Har lagt link på bloggen min til oppskriften din. :-) Takk for atter en god oppskrift og inspirasjon.

  59. Peter 8. april 2013 at 11:19 #

    Laget denne i helgen i halv mengde i en brødform, ble ganske bra, ostemassen sprakk litt men det var sikkert fordi osten ikke var romtemperert og det gjorde ingenting i og med at kremen skjulte dette.

    Regnet litt på kalorier og pris og fant ut at dette var en ganske kostbar kake å lage, var vel oppe i 230 kroner for råvarene og rundt 550 kalorier per 100 gram kake – og et kakestykke når jeg veide det ble mellom 100 og 200 gram.

    Har du noen gode oppskrifter på noe som tilsvarer dette Grønnsakskakene som Ikea selger http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40212482/ ?

    • Trine ;) 9. april 2013 at 10:33 #

      Det er ingen tvil om at dette er en dyr og kaloririk kake, det ser nok de fleste når de tar en titt på ingredienslisten. Men det var jo litt kjekt å se det svart på hvitt etter dine beregninger. :)

      Jeg har dessverre ingen oppskrifter på prønnsakskaker på bloggen, og heller ingen umiddelbare planer i nærmeste fremtid.

  60. Eileen 7. mai 2013 at 09:23 #

    Denne skal definitivt prøves, og ender nok opp på kakebordet på 17.mai. Den ser deilig ut! :-)

  61. Elisabeth 13. mai 2013 at 18:32 #

    Hei Trine!
    Jeg skal lage både denne kaken + sitronterten din til frokosten 17.mai. Jeg lurer litt på om det kan bli i overkant travelt 16.mai, og lurer på om en av de kanskje kan lages 15.mai, om kvelden, og fortsatt smake godt den 17.? Hvilken vil du i så fall anbefale at jeg lager den 15.? Håper på svar!:)

  62. Siv 16. mai 2013 at 08:24 #

    Hei!
    Denne kaken er helt fantastisk :) Men går det an å bruke den bringebærkremen til topping på cupcakes?

    • Trine ;) 16. mai 2013 at 18:52 #

      Det kan du selvfølgelig gjøre. Lykke til!

  63. Marius 16. mai 2013 at 19:58 #

    Hei!

    Jeg lurer også på om smøret i brownies kaken skal smeltes.

    • Trine ;) 16. mai 2013 at 21:19 #

      Smøret skal ikke smeltes, men røres sammen med melisen i en kjøkkenmaskin, til den blir kremete. Lykke til! :)

  64. Ane 3. november 2013 at 21:17 #

    Hei,
    Hvordan er det å lage denne i portionsformer? Og hva må jeg da tenke på i forhold til steketid..?

  65. Izabela Sørlien 28. november 2013 at 12:32 #

    Jeg har Hummingbirds-boken, og har bakt denne kaken før.

    Skal bakes igjen i kveld, men da med noen tilpasninger:
    Jeg synes den ble litt for søt, og at det var litt mye brownie-bunn som «tok livet» av ostedelen.
    Skal derfor halvere browniebunnen, beholde samme ostedel, og bruke litt mindre sukker.

    Denne er perfekt å lage i Porsgrund sin Bake it Easy-form. Da slipper man å flytte den over på fat! :-)

    Takker ellers for en fantastisk blogg (og bok!), som brukes flittig, og reklameres for minst like flittig! :-)

  66. Anita 30. desember 2013 at 20:13 #

    Har bakt denne 3 ganger nå, den er bare helt nydelig <3
    Tusen takk for flott oppskrift !! :)

  67. Rakel 2. januar 2014 at 12:15 #

    Hvor mage porsjoner er en kake til?

  68. Tone 10. januar 2014 at 10:30 #

    Hei. Er det noen som har (kanskje du, Trine) erfaring med å lage denne kaka i springform slik at den blir høyere? Og da også uten bringebærkremen?

    • Izabela Sørlien 10. januar 2014 at 10:46 #

      Jeg har laget den i springform Tone.

      Og jeg lager halv porsjon brownie men full med ostekake, og baker den i form på 20 cm i diameter. Synes det på den måten blir mer balanse i smakene. Og så bruker jeg mindre sukker, særlig i brownien. Lager alltid bringebærkrem til da, for det synes jeg gjør hele kaken! :-)

      • Trine ;) 11. januar 2014 at 01:07 #

        Takk for at du deler dine erfaringer Izabela! :)

  69. Elise 24. april 2014 at 21:39 #

    Hei der!

    Denne kaken skal definitivt prøves…og mest sannsynlig nytes :)
    Ser det er hvetemel i oppskriften. Vet du om den kan lages med glutenfritt mel, evt hvilken type? Setter stor pris på svar :)

  70. Mille 16. mai 2014 at 18:04 #

    ok.. den er nå i ovnen.. syns ostedelen ble meget rennende.. meeeen shit au! får ta med en flaske prosecco ekstra og fore gjestene opp med vin først! veldig spent på resultatet!!

  71. Karen Elise 25. mai 2014 at 11:04 #

    Takk for mange gode oppskrifter! Jeg bakte denne kaka til bursdagsbesøk i går. Den slo godt an og var kjempegod! Smakskombinasjonene er helt supre! Men som det står i oppskrifta også: Kaka er mektig, og jeg sitter igjen med mye rester etter bare sju gjester. Det hadde sikkert vært nok til minst det dobbelte.
    :) Karen Elise

  72. Iselin 15. august 2014 at 18:22 #

    Hei! Jeg prøvde meg på denne kaken i dag, men hadde litt problemer med ostekremen. Den var fin, fram til jeg tok oppi de to eggene, da ble ikke kremen krem lenger, men heller «rørete». Hva har jeg gjort feil?

  73. Marta 30. september 2014 at 00:36 #

    Hei. Tempererer du smøret i brownien? Romtemp? Smeltet?

Legg igjen en kommentar