Helt siden jeg på senvinteren kjøpte ”The Hummingbird Bakery – kakeboken” har jeg gått og siklet etter denne kaken og ventet på en anledning til å lage den. Det er liksom ikke en kake du slenger sammen til ettermiddagskaffen. Jeg synes imidlertid dette er en perfekt ”gjestekake”, når du skal servere bare en kake – eller til dessert, spesielt hvis du skal servere mange. Endelig dukket det opp en anledning da gode venner skulle komme på middag på en travel lørdag og det var behov for en dessert som kunne forberedes dagen før.

Kaken består av tre lag; brownie, ostekake og bringebærkrem, som hver for seg er kjempegode, og sammen fantastisk gode – spesielt sammen med rikelig med friske bringebær! Denne må rett og slett bare prøves, før eller siden!

Ingredienser

Brownie

200 g kokesjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold), grovt hakket
200 g smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel

Ostekake

400 g kremost naturell
150 g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ts vaniljesukker)
2 egg

Bringebærkrem

3 dl kremfløte
100 g melis
150 g bringebær
bringebær friske, til pynt

SLIK GJØR DU

Finn frem en varmebestandig bolle og sett oppå en kasserolle som er fylt med kokende vann. Bollen må ikke komme i kontakt med vannet og vannet må heller ikke fosskoke. Smelt sjokoladen i bollen og rør til du får en glatt sjokoladeblanding.

Kjør melis og smør i en kjøkkenmaskin, til det blir kremaktig. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett melet litt etter litt og kjør til du har en jevn blanding. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen og kjør blandingen til den er godt blandet.

Ha blandingen i en liten langpanne (ca 33×23 cm) og stryk jevnt utover med en skje eller palettkniv. (Kle gjerne langpannen med aluminiumsfolie eller bakepapir.)

Så er det tid for å ta fatt på ostefyllet som skal fordeles oppå browniesbunnen før begge deler stekes sammen.

 

Forvarm ovnen til 170 grader. Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt/vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og kjør på lav hastighet til du har en jevn masse. Tilsett ett egg av gangen og rør godt sammen til blandingen er jevn og kremaktig. Bruk eventuelt en slikkepott for å få med rester langs kanten. Kjør gjerne blandingen på relativt høy hastighet mot slutten, men pass på å ikke kjøre den for lenge, for da kan osten skille seg.

Fordel ostemassen forsiktig oppå browniesdeigen. Stryk jevnt utover med en skje eller palettkniv. Det er viktig at både browniesen og ostekremen er strøket noenlunde jevnt utover for at du skal få et bra resultat.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca 30-40 minutter, eller til ostekaken er fast å ta på, lys på midten og svak gylden i kantene. Avkjøl kaken helt på rist. Dekk den til og sett i kjøleskapet i minst to timer, men aller helst over natten.

Så er det tid for å lage bringebærkremen. Den kan gjerne haes på et par timer før servering.

Mos og rør bærene godt sammen med melisen. Dersom du benytter frosne bær bør bærene være opptint og du bør helle av mesteparten av bringebærsaften. Blir bærblandingen for vassen kan det være vanskelig å få kremen stiv nok. Pisk kremen til den er fast og tilsett bærblandingen. Pisk videre til kremen er fast, men ikke stiv. Ha kaken over på et egnet fat eller brett. Fordel bringebærkremen over browniesostekaken. Rett før servering pynter du med friske bringebær. Del opp i porsjonsstykker og server.

Og du;  ikke skjær for store stykker – for mye av det gode kan bli rent for meget, for dette er mektige saker!

Kaken er relativt holdbar og kan i alle fall oppbevares i kjøleskapet et par dager. Muligens noe lengre også, men det har vi ikke prøvd enda, av naturlige årsaker…

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei – ja, er ikke denne kaken helt urolig god – fantastiske smakssammensetninger. Mørk sjokolade og bringebær har alltid vært en kjempegod kombinasjon – og det blir ikke dårligere med et ostekakelag i mellom:) Det er denne kaken som bakes hos oss når vi har gjester …:)

  God dag til deg fra Bente.

 2. Denne kaken ser helt fantastisk ut 🙂 Veldig fristende å lage den i helgen, men tror ikke det er en god plan å ha en slik kake i kjøleskapet når man er hjemme alene…
  God helg!

 3. Mhmm.. looks so deliciuos! Love brownies with some fruit or ice cream, cause that helps with the strong taste of chocolate 🙂 makes it lighter. And raspberries are always good combination, if you ask me 🙂

 4. Lekker kake! Den må jeg lage til syklubben i oktober.

  Tusen takk for at du deler med deg av alle matkunnskapene dine.

  Mvh Erna

 5. Hei! Denne kaken så utrolig god ut. Jeg bare lurte på om det er mulig å lage den dersom man ikke har kjøkkenmaskin? (Kanskje dumt spørsmål)

  1. Du kan lage kaken uten kjøkkenmaskin, men da må du belage deg på å røre og vispe og røre en del. Har du noen som kan hjelpe deg så kan det være greit med litt avlastning. Lykke til! 😉

 6. Hei!
  Bakte denne kaken i dag. Fulgte oppskriften til punkt og prikke med et rart resultat. Den er tvers igjennom rå, selv om jeg forlenget steketiden med hele 15 minutter. Skal den være slik? Den smakte uansett godt. Veldig mektig..

  1. Hvis du fulgte oppskriften til punkt og prikke, er det første som slår meg at det kanskje kan skyldes av stekovnen din ikke var så varm som den skulle? Ovner steker ulikt. En annen mulighet kan være at du har benyttet en for liten form, men du skriver jo at du har fulgt oppskriften… Egentlig veldig vanskelige spørsmål å svare på dette. Brownies skal jo være litt “kladdete”, men osten skal være fast… Lykke til neste gang! 😉

 7. Denne kaken er supergod!
  Min erfaring er å blande ostekakemassen sammen for hånd. Visper man for lenge (med elektisk visper) kan osten fort skille seg og da blir massen for tynn og kan renne litt gjennom brownie-delen.

  Og når det gjelder bringebærkremen lager jeg coulie av bringebærene også pisker jeg krem av melisen og kremfløten før jeg rører inn coulien for hånd. Da blir det mere kremete.

  NAM!

 8. Hei, kjempebra blogg, du har gitt meg mange gode tips til middager, vi sliter alltid med å finne ut hva vi skal ha til middag 😉
  Men hvor har du fått tak i kakeboka fra hummingbird bakery? Elsker kakene deres!

 9. Bakte den i helga 🙂 nam .kjempegod 🙂
  Brukte rund form ,stekte den ca 15 min lenger .det gikk veldig bra 🙂

 10. Denne ble bakt på fredag, fulgte dine instrukser til punkt og prikke! 😉 Ble et supert resultat! Kaken er jo bare supergod!! 🙂

 11. Nam, dette så utrolig delikat ut. Takk og lov for at det er helg 😀 Da kan en tillate seg å falle for slike fristelser 😉

 12. du siler ikke ut frøene fra bringebærene? tok akkurat kaken ut av ovnen ser deilig ut.. men ble litt usikker for bærkremen din på bildet ser ut som den er uten frø.. ?!!
  takk for enda en deilig oppskift ! Vicky 🙂

  1. Jeg silte ikke bærene, så bringebærkremen ble med “frø” – og kjempegod. Håper kaken din ble vellykket også! 😉

 13. Da har jeg puttet en ferdig kake i kjøleskapet. Skal overraske de på jobben med en “ukjent” kake! Håper den er så god som dere skriver her.. Gleder meg selv til å smake. :))

  Herlig blogg forresten! 🙂

  ( lagde Gulrot-kaken din også i kveld, men den blir fortært på jobben til samboeren min i morgen. 😉 )

  Monica

 14. Ok, kaken ble faktisk veldig vellykka! så tusen takk, det enete er at din krem så mye bedre ut enn min, men smakte godt det gjorde den… nam nam nam, du har så fine oppskrifter 🙂

 15. Den ser kjempegod ut, lurer på å prøve den til neste helgs familieselskap.
  Blir den like god om du lager den dagen før eller er den best samme dag?

  1. Du kan gjerne lage brownies- og ostekaken dagen før, men bringebærkremen vil jeg anbefale å lage samme dag som selskapet. Lykke til!

 16. Da er kakene vel fortært! O det ble en høydare både på jobben min og min samboers. 🙂
  Flere som spør når jeg skal lage en Hummingbird igjen. “Himmelsk god” ble tilbakemeldingen.

  Morsomt å bruke kollegaene som prøvekaniner på nye kaker. 🙂

  Monica

 17. Hei Trine!

  Først og fremst: takk for en super blogg!

  Så har jeg to spørsmål:
  – hvilken kremost bruker du (tine eller philadelphia) og hvorfor?
  – bruker du meierismør når du baker, eller melange?

  Gleder meg til å bake denne i helgen!

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg benyttet Philadelphia kremost denne gangen, fordi det var det jeg hadde. Jeg benytter meierismør eller bremyk når jeg baker, aldri melange.

   Lykke til! 🙂

   1. Tusen takk for tilbakemelding! Jeg har meierismør og Tine kremost i kjøleskapet, så da blir det det 🙂

 18. Bakte kaka forrige helg.

  Stekte den ikke i liten langpanne, men PP’s porselensfat/springform. Liker godt å servere kaka fra det fatet, pluss at plastlokket over er så kjekt.

  Lot den steke 10 lenger, da den var veldig “dissen” når jeg forsøkte å ta den ut til antatt tid.

  Det ferdige reultatet på brownisen ble dermed litt hard, både å skjære og spise.

  Skal kaka være dissen når man tar den ut? dvs at den stivner mer når den avkjøles etterpå?

  Nydelig kombo forøvrig med sjoko, ost og bringebærkrem. Søtt og friskt om hverandre.
  Fikk mye skryt for den av gjestene mine.

  Elsker bloggen din, Trine. Benytter oppskriftene dine flittig. Til hverdag og fest.
  Ennå tilgode å treffe på en lite velsmakende oppskrift hos deg.

  Ser og hører de 3 studentbarna mine også bruker dine oppskrifter.

  Hurra for enkle, sunne, velsmakende oppskrifter – uten for mye hokus pokus – dilldall.

  Hurra for hverdagsmat laget fra bunnen av.

  Hurra for Trines matblogg!!!

  God helg ønskes deg :o)

 19. Hei Trine. Jeg er en Trondheimsstudent som bruker nettsida di flittig. Denne kaken laget jeg til en jentefest forrige helg. Selv om alle tilsynelatende ikke var kakelystne da de kom, haglet det med kommentarer av typen “beste kake jeg noensinne har smakt”. Det har vært snakk om “den rosa kaken” gjennom hele uka. En suksess, med andre ord!
  Ser at flere har kommentert at de måtte steke den lenger enn oppgitt. Også jeg økte steketiden med ca 15 min for å få ostelaget stivt. Heldigvis er jo brownies-laget så å si umulig å steke for lenge, så kaka var uansett kjempesaftig da jeg serverte den dagen etter. Så tusen takk for at du delte denne oppskriften med oss, det blir garantert ikke siste gang “den rosa kaken” står på bordet hjemme hos meg!

 20. Verdens beste kake! Lagde den til familien sist gang jeg var hjemme på besøk og det tok ikke mange dager før alt var borte!
  Syns den bare ble bedre jo lengre den stod, denne blir nok laget flere ganger 🙂

 21. OI! Denne kaken ble vanvittig god! Men lurer på hvordan du får den til å avkjøles på ris`t? hvordan får du den på rista? måtte avkjøle den helt på ett fat, da rista “åt” seg inn i kaka… da jeg hvelva den for å få den på fat, satte ostemassen seg fast på “hvelvefatet” så den ble litt lappeteppe etter mye fiksing, hehe 🙂 vises heldigvis ikke når kremen er kommet på 🙂 Håper på tips om hvordan få den på fat uten å ødelegge ostemassen

 22. Denne kaken er helt fantastisk god – jeg lot den stå i kjøleskapet etter selskapet og den holdt seg godt – faktisk helt nydelig å snikspise litt av etter som dagene går.
  Det ingen “lett” kake – syns derfor den passer godt på høst/ vinter – og om man serverer f eks en deilig dessertvin til f eks Mas Amiel – blir dette en dessert alle husker !

 23. Veldig gode smaker sammen, men synes kanskje den gode smaken i ostekremen ble litt anonym når den ble stekt. Vurderer å ikke steke ostekremen neste gang.

 24. Hei igjen,

  Denne kaken ble servert på lørdag og ble en knallsuksess hos alle. Vi hadde kaken kun 30 min i ovnen, og det holdt i massevis. Ellers passet denne oppskriften til rundt 20 personer hos oss, da kaken er veldig mektig.

 25. Hei! Tenker å forsøke meg på denne, men tar du den ut av forma når du avkjøler den på rista? Eller avkjøles den i formen? Vil eller takke for en super blogg! 🙂

 26. FANTASTISK! Takk for den supre jobben du gjør! Når noe skal lages i heimen, sjekker jeg alltid din blogg først -har enda ikke blitt et mislykket resultat:) Denne kaken høstet uvanlig mye skryt-jippi!

 27. Hei.
  Bakte denne kaken i går. Og den så høy og fin ut når jeg tok den ut av ovnen etter 40 min.Men etter en liten stund ute sank oste delen sammen.Så lurer på om det går ann å skru av ovnen og la den avkjøles inne i ovnen med døra på gløtt. Eller tror du da kaken blir overstekt?
  Vivian

 28. Denne skal jeg lage til klubbdamene i kveld etter å ha smakt den hos min datter. Fabelaktig god, vet bare ikke hva jeg skal si når de ber om oppskriften for den får de IKKE. Denne vil jeg ha for meg selv

  1. Hvis jeg hadde hatt samme innstilling, så er det ikke sikkert at du hadde fått smake denne godbiten selv… Håper kaken falt i smak, og at det ble et bittelite stykke igjen som du kan kose deg med i helgen! 🙂

 29. Hei.
  Først og fremst vil jeg si at du har en super blogg, virkelig gode oppskrifter:-) nå tenker jeg å prøve meg på denne kaken (så kjempe god ut) men jeg lurer på, må den minst stå 2 timer i kjøleskap eller går det og bare avkjøle kaken etter du har stekt den?? Kanskje litt dumt spørsmål men jeg spør allikevel 😉
  Ida

  1. Årsaken til at kaken bør stå kaldt i minst to timer er at ostekakedelen skal få satt seg litt. Hvis den virker fast og fin på et tidligere tidspunkt er det selvsagt ikke noe i veien for å la den avkjøle litt mindre. Men, tar du den for tidlig kan du altså risikere at ostekaken flyter utover…

 30. Hei Trine,

  Først og fremst takk for mange, mange gode oppskrifter, du er årsaken til flere vellykkede måltider!

  Denne kaken ble helgens kos, og jeg hadde lenge gledet meg til å lage denne.
  Jeg og mannen syns den ble god, men vi ble ikke “frelst.” Jeg savnet litt høyere ostelag, og dessuten syns jeg kaken bar preg av å stått en dag. Det stod at kaken gjerne skulle stå over natten, men da syns jeg kaken virket litt “gammel” neste dag. Derfor lurer jeg (som Ida) om man ikke bare kan servere kaken med en gang den har blitt avkjølt, tror den hadde vært bedre da.

  For all del en god kake, men ingen det ble ingen favoritt. Heldgivis fins det flere hundre andre oppskfriter hos deg som man kan bake seg gjennom! Gleder meg allerede til neste forsøk 🙂

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding!

   Du kan selvsagt servere kaken samme dag, men bør helst la den hvile i minst to timer i kjøleskapet slik at ostekakelaget får “satt” seg. Jeg laget kaken dagen før den ble servert og opplevde den ikke som “gammel” da, og heller ikke dagen etter. Jeg regner med at du dekket kaken med plast/lokk?

  2. Vi derimot syntes kaken ble bedre og bedre dag for dag. Jeg laget kaken torsdag, tok på bringebærkrem fredags ettermiddag og den ble servert fredags kveld. Vi koste oss med kaken til fatet var skrapet på søndag, og den var fortsatt nydelig 🙂

 31. Denne ser god ut! Går det ann å jukse litt og bruke ferdigpose til browniesen? 😉 takk for at du deler så gode oppskrifter!

  1. Det er mulig du kan jukse her, men jeg er nok ikke rett person å spørre for jeg har ikke noen erfaring med slike ferdigposer… 🙂

  1. Sjokoladekaken tåler det i alle fall og ostekaker uten steking, men jeg er usikker på hvordan en stekt ostekake er etter frysing. Jeg vil tro det skal gå bra, men er litt usikker. Andre som vet?

 32. Hei! jeg har ingen langpanne, og tenkte derfor å lage denne i en rund springform (28 cm). tror du jeg skal halvere oppskriften da? 🙂

  1. Å halvere oppskriften blir nok litt knapt. Mulig du kan benytte de samme målene i en så stor springform, men det må du nesten regne deg frem til selv. Eller ta en titt i kjøkkenskapet ditt om du har et ildfast fat som kan passe inn i de oppgitte målene. Lykke til!

 33. Nydelig kake! Jeg tilsatte 2 gelantingplater i bringebærkremen, for at den skulle være litt mer “stabil”. Absolutt suksess 🙂

 34. Hei, jeg lurte på å prøve denne til en stor fest på 17. Mai. Tror du jeg kan doble oppskriften og bruke stor langpanne? (ovnens størrelse) må kanskje dele den i to for å få servert den skikkelig – ev dele i ruter og legge på serveringsfat. Tror du det kan gå an??

 35. Hei Trine

  Hvor lang tid burde jeg beregne på kaken? Tenkte å lage den i kveld for så å servere den til frokosten i morgen, men jeg vil nødig stå heele kvelden. Er det nok å sette av et par timer?

 36. Årets 17. mai kake – stor suksess i fire generasjoner!! Det blir garantert ikke siste gang den lages! Synes kaka bare ble bedre av å stå litt, selv om den bare sto til kvelden – da var hver eneste smule borte 🙂

 37. Hei! Kan man benytte rund springform på 24 cm til denne flotte kaken? Har ikke langpanne og foretrekker runde kaker 🙂

 38. Kaken var faktisk ikke så vanskelig / arbeids – /tidskrevende å lage som jeg hadde trodd, det gikk både raskt og lett å lage alle “lagene”. Men størrelsen på formen og steketiden må jeg prøve meg litt fram på, jeg hadde ikke så liten langpanne, så det ble rund kakeform isteden -26 cm – og steketiden ble forlenget en del fordi jeg ventet på at ostekaken skulle bli gyllen i kantene. Kaken ble ganske lav i denne formen, så kanskje enda mindre form er bedre, men da blir det en veldigliten kake…..? og jeg kunne kortet ned steketiden pluss jeg hadde den nederst i ovnen, den skulle nok stått i midten ….. Bringebærkremen ble forøvrig perfekt og smakte himmelsk!

 39. Min nye favorittkake! Jeg er i utgangspunktet veldig glad i Brownies. Med osten og bringebærkremen ble brownisen løftet til nye “høyder”. Får alltid mange spørsmål om oppskriften etter at jeg har servert denne. Tusen takk for nok en kjempegod oppskrift!

 40. Fantastisk! Jeg serverte denne til 14 personer, det holdt godt!
  Men, ikke en smule igjen……….anbefales

 41. Hei.. Jeg lagde denne kaka for noen helger siden, KJEMPE god! Så nå har jeg delt oppskrifta med link til bloggen din hos meg.. Håper det er greit.
  God helg

 42. Lagde denne kaken i går og den var utrolig god. Falt virkelig i smak hos oss og gjestene våre. Har lagt link på bloggen min til oppskriften din. 🙂 Takk for atter en god oppskrift og inspirasjon.

 43. Laget denne i helgen i halv mengde i en brødform, ble ganske bra, ostemassen sprakk litt men det var sikkert fordi osten ikke var romtemperert og det gjorde ingenting i og med at kremen skjulte dette.

  Regnet litt på kalorier og pris og fant ut at dette var en ganske kostbar kake å lage, var vel oppe i 230 kroner for råvarene og rundt 550 kalorier per 100 gram kake – og et kakestykke når jeg veide det ble mellom 100 og 200 gram.

  Har du noen gode oppskrifter på noe som tilsvarer dette Grønnsakskakene som Ikea selger http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40212482/ ?

  1. Det er ingen tvil om at dette er en dyr og kaloririk kake, det ser nok de fleste når de tar en titt på ingredienslisten. Men det var jo litt kjekt å se det svart på hvitt etter dine beregninger. 🙂

   Jeg har dessverre ingen oppskrifter på prønnsakskaker på bloggen, og heller ingen umiddelbare planer i nærmeste fremtid.

 44. Denne skal definitivt prøves, og ender nok opp på kakebordet på 17.mai. Den ser deilig ut! 🙂

 45. Hei Trine!
  Jeg skal lage både denne kaken + sitronterten din til frokosten 17.mai. Jeg lurer litt på om det kan bli i overkant travelt 16.mai, og lurer på om en av de kanskje kan lages 15.mai, om kvelden, og fortsatt smake godt den 17.? Hvilken vil du i så fall anbefale at jeg lager den 15.? Håper på svar!:)

 46. Hei!
  Denne kaken er helt fantastisk 🙂 Men går det an å bruke den bringebærkremen til topping på cupcakes?

  1. Smøret skal ikke smeltes, men røres sammen med melisen i en kjøkkenmaskin, til den blir kremete. Lykke til! 🙂

 47. Jeg har Hummingbirds-boken, og har bakt denne kaken før.

  Skal bakes igjen i kveld, men da med noen tilpasninger:
  Jeg synes den ble litt for søt, og at det var litt mye brownie-bunn som “tok livet” av ostedelen.
  Skal derfor halvere browniebunnen, beholde samme ostedel, og bruke litt mindre sukker.

  Denne er perfekt å lage i Porsgrund sin Bake it Easy-form. Da slipper man å flytte den over på fat! 🙂

  Takker ellers for en fantastisk blogg (og bok!), som brukes flittig, og reklameres for minst like flittig! 🙂

 48. Hei. Er det noen som har (kanskje du, Trine) erfaring med å lage denne kaka i springform slik at den blir høyere? Og da også uten bringebærkremen?

  1. Jeg har laget den i springform Tone.

   Og jeg lager halv porsjon brownie men full med ostekake, og baker den i form på 20 cm i diameter. Synes det på den måten blir mer balanse i smakene. Og så bruker jeg mindre sukker, særlig i brownien. Lager alltid bringebærkrem til da, for det synes jeg gjør hele kaken! 🙂

 49. Hei der!

  Denne kaken skal definitivt prøves…og mest sannsynlig nytes 🙂
  Ser det er hvetemel i oppskriften. Vet du om den kan lages med glutenfritt mel, evt hvilken type? Setter stor pris på svar 🙂

 50. ok.. den er nå i ovnen.. syns ostedelen ble meget rennende.. meeeen shit au! får ta med en flaske prosecco ekstra og fore gjestene opp med vin først! veldig spent på resultatet!!

 51. Takk for mange gode oppskrifter! Jeg bakte denne kaka til bursdagsbesøk i går. Den slo godt an og var kjempegod! Smakskombinasjonene er helt supre! Men som det står i oppskrifta også: Kaka er mektig, og jeg sitter igjen med mye rester etter bare sju gjester. Det hadde sikkert vært nok til minst det dobbelte.
  🙂 Karen Elise

 52. Hei! Jeg prøvde meg på denne kaken i dag, men hadde litt problemer med ostekremen. Den var fin, fram til jeg tok oppi de to eggene, da ble ikke kremen krem lenger, men heller “rørete”. Hva har jeg gjort feil?

 53. Kan denne bakes i en form som er 24x24cm, eller bør jeg minke mengden? Jeg har fått den servert en gang og bare ventet på en anledning til å bake den selv 🙂

 54. hvordan steke denne kaken mest riktig, for at både brownies og ostekremen skal bli godt stekt? Og uten at bunnen blir hard og sprø?

  Bør jeg skru opp på varmen? Eller heller ned og steke enda lengre? Hvor i ovnen bør forma stå?
  Og er det forskjell på hvor forma må sto om det er liten langpanne eller springform?

 55. Hei, og takk for mange fine oppskrifter!
  Sønnen blir 3 år i helgen, og alle kakene til selskapet vil kommer fra din blogg 🙂
  Har to spm til denne kaken: Kan dronningsjokolade brukes? Den har bare 44% kakaoinnhold…
  Gjør det noe om kakeformen er noen cm større enn din, tror du?

  Mvh Monica

  1. Det går fint å benytte sjokolade med lavere kakaoinnhold. Det er jo også en smaksak, og dersom du synes det blir for “tamt” kan du eventuelt smake til med litt kakao.

   Dersom du benytter en større form vil kaken din bli flatere, og vil trolig ikke trenge så lang steketid. Lykke til!

 56. Skal til å bake denne nå 🙂
  Men lurer på om den skal avkjøles i formen eller tas ut av formen å settes på rist for avkjøling?

 57. Hei
  Trudde eg hadde lest en plass at denne kaken kunne være glutenfri, men er det bare å bytte ut melet med glutenmel?

 58. Hei. Denne skal jeg endelig prøve. Er det slik at kaken skal tas ut av formen før den avkjøles på rist?

 59. Hei! Hvilke kaker vil du anbefale til frysing? Vil ha noe å ha i fryseren som er godt å ta opp når vi får besøk. Skal snart ut i sv.perm og vil derfor lage noen kaker til å fryse ned. Hvor lang tid anbefaler du at kaken evt må tines før den spises? Takk for svar:)

 60. Høres fantastisk ut! Gjør som deg, og prøver ved første og beste anledning! Gleder meg! Takk ellers for masse fine middagstips. Har forsøkt ferdigkasser (Adams, Godt levert) og andre oppskrifter på nettet – men generelt har ingen blitt så godt mottatt av alle her i huset som dine! 🙂

 61. Lagde denne kaken for noen dager siden, og den ble en suksess! Fulgte et av tipsene i kommentarfeltet her og halverte browniebunnen. Brukte en 20 cm springform, så jeg måtte steke 17-18 minutter lengre. I bringebærkremen brukte jeg mindre sukker og mer bær enn i oppskriften – den ble frisk og god!

 62. Hei!
  Kan denne kaka fryses? Hele, eller bare den stekte kaka?
  Jeg skal lage den til bryllupet mitt, og det kan bli litt travelt den dagen… 🙂

 63. Hei!

  Takk for en flott blogg! Jeg har følgende spørsmål: Kan jeg bruke jordbær i stedet for bringebær i denne kaka, mon tro?
  Ha en god helg!

  Mvh.

  Anne

 64. Hei.
  Når jeg skulle lage denne kaken ble ostemassen ikke kremete, men heller ei røre (mer flytende). Hva gjorde jeg galt?
  Spent på om den stivner når den blir stekt.

 65. Hei!
  Skal teste denne til et gutte- babyshower i helgen, tenkte å prøve og bytte ut bringebærene med blåbær, noen erfaringer med det? 🙂

 66. Jeg har spart på denne oppskriften din i evigheter og nå skal jeg altså endelig lage den. Er det mulig å halvere den tro? Vi blir bare 6 stk og to av de er barn, så vi trenger jo igrunnen ikke dessert til en hel forsamling 🙂 gleder meg til å smake, for den ser og høres helt nydelig ut 🙂

 67. Hei

  Super oppskrift, takk. Har du noen forslag til hva man kan bytte ut kremlaget med dersom man ønsker noe annet enn krem, men ønsker å ha det syrlige bringebærlaget øverst?

  På forhånd takk!

 68. Ingen suksess dessverre. Kaken sto i etter tiden og tatt ut når den var gyllen. Ikke stekt mer enn i kantene. Ostekake stekt og fin. Brownie mer fondant. Nedtur!

 69. Hva skjer hvis jeg setter på bringebærkrem på dagen før jeg skal servere den, og har tenkt til å servere på kvelden?

 70. Nydelig kakeBakte den for første gang i går og hadde kremen på i dag. Hadde ikke bringebær men tok ca.1/2 parten av singelfroset tyttebær og nyrørt tyttebærsyltetøy i kremen, var kjempegodt☺️

 71. Hei. Kan jeg bruke bringbærcoulie og bland inn i kremen og blir den mer syrligere da? Blir kremen best hvis jeg siler den og skal kremen tas på noen timer før servering? Skal kaken stå i romtemperatur før servering?

 72. Hei,

  Jeg har lyst å bake denne

  Lurer på: Tror du det kan fungere å bruke en plate gelantin eller to i bringebærkremen for at den ikke skal bli for flytende?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste