Bagetter

Bagette er et fransk brød, som er karakteristisk i formen ved at det er langt og slankt (bagette betyr visstnok «pinne» på fransk).

Bagetter er  anvendelig som tilbehør til nesten all slags mat. Den kan også nytes som sandwich med alskens godt pålegg og tilbehør, eller som underlag til crostini for festelige lag eller en liten munnfull hvis du ellers vil unne deg litt ekstra.

Til 3 bagetter trenger du omtrent:

  • ca 400 gram hvetemel
  • ca 1/2 ts havsalt
  • 15 gram fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
  • 1-2 ss olivenolje
  • 3 dl vann

Dersom du har kjøkkenmaskin med eltekrok har du alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i bakebollen og kjører det på lav til middels hastighet i ca 10-15 minutter, til du har en fin og smidig deig. Juster med mer mel om nødvendig.

Har du ikke kjøkkenmaskin rører du ut gjæren i lunkent vann, blander inn det tørre og elter så lenge du orker.

Har du dårlig tid benytter du lunkent vann i deigen og lar den heve ca 30-45 minutter. Har du godt med tid kan du benytte romtemperert vann og lar deigen heve til den har dobbel størrelse. Det tar 1-3 timer.

Del deigen i tre like deler og strekk de forsiktig ut slik at de blir omtrent like lange som bredden på stekebrettet ditt. Legg de på bakepapirkledt stekebrett og vri de gjerne litt dersom du ønsker et rustikk utseende på bagettene dine. Pensle med vann og strø litt mel over. Etterheves under klede i 30-60 minutter.

Bagettene stekes ved ca 200 grader i ca 20-25 minutter, til brødene har fått en gylden og fin farge, og du hører en hul lyd når du «banker» forsiktig på det. Avkjøl bagettene på rist.

Enjoy!


20 Kommentarer

  1. Annica Om Mat 10. juni 2011 at 22:48 #

    Mmmm…ser for meg nybakt baguette, ferske reker og hjemmelaget maiones, slik det skal være om sommeren:) Takk for inspirasjon Trine, jeg har mye å lære å på brød- og bakefronten!

    Ønsker deg en riktig god pinse!

    A

  2. Solfrid 11. juni 2011 at 21:15 #

    Setter disse til kaldhev i kveld og lager bagutter i morgen tidlig:D

  3. nina fabricius 12. juni 2011 at 06:27 #

    Jeg prøvde oppskriften på bagettene dine i går….og de ble kjempegode. Hadde på godt pålegg og da var det bare å nyte 🙂 Du har en kjempefin side, Trine…. Da nå du ha en fortsatt fin pinse.

  4. Will 15. juni 2011 at 04:40 #

    Tack. Jag har letat efter ett bra recept på baguetter och dessa blev utmärkta. Troligtvis pga olivoljan. De andra recepten jag prövat har haft mer mjöl och vanlig matolja (solrosolja).

  5. Veronika 15. juni 2011 at 09:38 #

    Super oppskrit. Enkel og resultatet ble veldig bra 🙂 Laget de en gang og går igjen med å sette en ny deig nå.

  6. Mats 27. august 2011 at 21:40 #

    SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSlurp!!! Bakte disse deilige baguettene og serverte dem til hjemmelaget fiskesuuppe – Tusen takk Trine 😀

    • Trine 27. august 2011 at 21:56 #

      Velbekomme! 😉

  7. Kjersti 11. oktober 2011 at 22:57 #

    Hei!

    Har baka disse flere ganger,men fikk i går lyst på litt ekstra
    godt «suppe»-brød.
    Tilsatte ca 2 dl reven mozarella og en god neve frisk basilikum i deigen.
    Strødde over litt ekstra ost før steking.
    Namme namm 🙂

    Kjersti 🙂

    • Trine ;) 15. oktober 2011 at 10:47 #

      Mmmm, det hørtes godt ut! Takk for tips!

  8. Monica 5. juli 2013 at 18:38 #

    Hei Trine!

    Takk for en fantastisk blogg. Har testet mange av oppskriftene dine, også disse baguettene, og alt smaker supert!

    Har du noe tips til å lage hvitløksbaguetter?

  9. Berit 24. januar 2014 at 17:38 #

    Kjører på med dobbel porsjon- ingen grunn til å knusle når bakern (obs!! Trine, ikke meg ;o) har bevist at hun vet hva hun snakker om og alle kommentarer er positive!
    Blir grilla laks med salat og baguetter i kveld! Perfekt ♥

    • Trine ;) 26. januar 2014 at 01:11 #

      Håper det smakte! 🙂

  10. Julenissen 24. februar 2014 at 19:12 #

    Hei Trine

    Har prøvd denne oppskriften et par ganger nå. Ender opp med å måtte bruke mye mer mel enn det som står i oppgitt! Den blir rett og slett altfor klissete hvis jeg ikke hiver i en god del mer mel. Dette virker jo som en veldig enkel og grei oppskrift, og det ser ut som at andre har hatt suksess med den, så skjønner ikke helt hva som går galt?

    • Ladybird 8. juli 2015 at 13:26 #

      Jeg har samme erfaring, og finner at der oppskriftens 400 gram hvetemel tilsvarer 6 dl mel, så bruker jeg 7 dl. Da går det bra. Denne relasjonen 7 dl mel og 3 dl vann+olje er også det en kan finne i pizzaoppskrifter.

  11. Anne karin 27. juli 2014 at 11:10 #

    Min samboers favoritt på søndagene 🙂 setter deigen lørdags kveld og lar den heve i kjøleskap over natten 🙂
    Alltid like gode 🙂

  12. Stine 18. januar 2015 at 14:49 #

    Hei Trine,
    Jeg prøver meg på disse akkurat nå, men lurte litt på en ting. Når deigen er ferdig hevet, og du deler den i tre, skal man ikke kna den før man strekker den? Det ble litt sånn bittelitt forsiktig knaing her, men de ble ganske ruglete (litt ekstremrustikke, kanskje). Nå har de etterhevet i snart en time. Jeg venter bare på at ovnen skal bli varm.

  13. Gro 7. august 2015 at 09:37 #

    Hei.
    Denne oppskriften har jeg prøvd et par ganger. Fått mye skryt av den, har brukt den til supper og salater. (må nok bruke litt mer mel, ja)
    Takk 🙂

  14. Sandra 1. november 2015 at 16:49 #

    Hei Trine!

    Super oppskrift, lurer på om du har noen gode tips til hvitløksbaguetter? 🙂

    På forhånd, takk!

  15. Bloggejente 26. januar 2016 at 18:29 #

    Nam, det så godt ut 🙂

  16. Christel 8. september 2016 at 08:08 #

    Laget disse fra Trine 2 i går. Litt annen fremgangsmåte der. Ble veldig gode 😀 Jeg tok to av baguettene og laget en med hvitløksmør og en med kryddersmør. La da først litt inni deigen før jeg brettet sammen og rullet ut til pølser, så skar jeg litt dypere snitt etter siste heving og la oppi smøret. Ble en stor hitt rundt bordet! 🙂

Legg igjen en kommentar