Fruktsalat – det enkle er ofte det beste

Dessert er undervurdert! En deilig liten sak som runder av et godt måltid og den sosiale settingen rundt bordet. Noe å glede seg til. Kanskje en ekstra motivasjonsfaktor for små og store barn å spise opp maten sin?

Desserten trenger slett ikke å være usunn, og den trenger heller ikke å være særlig tidkrevende å lage. Hva er vel bedre enn friske og gode bær og frukter i en deilig fruktsalat?! Og samtidig få i seg minst en av de 5 om dagen vi alle anbefales å spise?

Jeg er så heldig at jeg har en ivrig kjøkkenskriver som gjerne bistår på kjøkkenet, og med egen kniv skjærer han med stor presisjon og forsiktighet, og etterpå er det stor stas å blande det hele sammen – og ikke minst å servere. Stolt forteller han hvem som har laget desserten – og ikke minst hva den består av. I tillegg til at familien får servert en deilig og sunn dessert, får junior massevis av mestringsfølelse og kunnskap – i tillegg til at han nesten tok de fem om dagen i et jafs!

Det som er fint med fruktsalat er at du kan putte oppi det du har, det du liker av frukt og bær. I fruktsalaten på bildet benyttet vi:

  • 1 banan, i skiver
  • 1 eple, i biter
  • 1 pære, i biter
  • 1 appelsin, i biter
  • en neve druer, delt i to
  • 3 kuler appelsinis

Skjær opp frukten og ha den i en serveringsbolle. Benytter du eple kan det være lurt å dryppe litt sitronsaft over, slik at eplebitene ikke blir brune.

Fruktsalaten kan serveres som den er, eller med en klatt stivpisket krem/creme fraiche, litt kesam, vaniljekrem eller en iskule. Vi hadde en rest hjemmelaget appelsinis som smakte kjempegodt til. Du kan også gi desserten et dryss med hakkede nøtter før servering.

Ingen hokus-pokus oppskrift dette, bare en liten påminnelse om at det ofte ikke er så mye som skal til for å gjøre litt ekstra ut av hverdagen.

Enjoy!


Én Kommentar

  1. Hilde Reitan 19. mai 2016 at 17:23 #

    Hei ! Vi skal ha konfirmasjon i helga, tenker å lage himmelsk lapskaus. Kan du hjelpe med en ca oppskrift til 40 pers. Tenker å bruke jordbær, banan, eple, druer, mandarin, kiwi ig hermetiske fersken… Kan du hjelpe ??? Mvh Hilde

Legg igjen en kommentar