Lun bulgursalat med chorizo, paprika og spinat

Dagens oppskrift er en rask, enkel og velsmakende rett, hvor alt blandes sammen i en og samme gryte. En ypperlig hverdagsmiddag for både store og små. Ta en titt i grønnsaksskuffen og benytt anledningen til å få brukt opp grønnsaksrester. Spinat er imidlertid et must, etter min mening. Chorizo kan byttes ut med pølsebiter (helst med mye smak) eller for eksempel kyllingbiter. Til to store og en liten trenger du:

  • 2,5 dl bulgur
  • 5 dl vann tilsatt kyllingfond eller en terning kyllingbuljong

  • 200 gram chorizo, i skiver
  • ca 1/2 dl vann
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 100 gram (baby)spinat
  • salt og pepper

Kok bulguren i vann tilsatt kyllingfond eller sterk kyllingbuljong/kraft, etter anvisningen på pakken. Jeg benyttet kyllingfond på flaske.

Fres chorizoen i tørr panne noen minutter, til den begynner å «svette» ut paprikaolje. Legg pølsebitene til side. Kok ut pannen med ca 1/2 dl vann, slik at du får med all den gode paprikaoljen, og hell over pølsebitene. Fres løk, paprika og hvitløk i smør, til løken blir blank og myk. Tilsett pølsebitene, paprikasjyen og spinaten (som er godt skylt). La det stå og surre til spinaten såvidt faller sammen. Tilsett den ferdigkokte bulguren og bland forsiktig. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer kyllingfond (eller grønnsaksfond/kraft/buljong). Serveres umiddelbart med godt brød til.

Enjoy!


, ,

13 Kommentarer

  1. Nina 8. august 2011 at 14:12 #

    Er det noe man kan bruke istedenfor bulgur?
    Hva smaker egentlig bulgur? 🙂
    Ser jo helt fantastisk godt ut uansett, så denne må prøves!!

    • Trine 9. august 2011 at 19:57 #

      Bulgur fremstilles av durumhvete som kokes, tørkes og knuses. Du kan feks erstatte bulgur med couscous, for eksempel. Lykke til!

  2. Runar 27. februar 2012 at 21:07 #

    Hadde ikkje bulgur på butikken men brukte couscous. Kjempegodt!

  3. Haust 28. februar 2012 at 19:34 #

    Denne oppskrifta brukte eg som utgangspunkt for middagen vår i dag – med coucous i staden for bulgur og vanleg røykt kjøttpølse i staden for chorizo. Suksess!

    Takk for all inspirasjon eg finn her hos deg! Bloggen din er ei skattkiste! 🙂

  4. Nina K 1. mars 2012 at 16:52 #

    Dette var enkelt og godt! Flott og inspirerende blogg!

  5. Ina G. 2. februar 2013 at 12:59 #

    Dette var kjempegodt, Trine! Serverte salaten med nybakt focaccia og et glass prosecco 🙂 Nydelig og veldig enkelt! Takk for at du deler 🙂 God helg!

  6. Tonje 19. april 2013 at 16:54 #

    Dette er en gjenganger hos oss. Enkel og rask middag, som smaker kjempegodt.

  7. evilnorwegian 23. august 2013 at 16:25 #

    Denne retten var lett å lage og det smakte veldig godt.

  8. Per Olav 5. februar 2014 at 13:18 #

    Må nesten spørre hvor du får tak i den hele bulguren, jeg har bare sett malt bulgur i det siste.

    Retten ser kjempegod ut, Trine!

  9. Christel 12. mars 2014 at 09:44 #

    Kjapt, enkelt og veldig godt! 🙂

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 00:48 #

      🙂

  10. line viola 15. mai 2014 at 14:49 #

    takk for mange gode oppskrifter lager ukes menyer med inspirasjon fra bloggen din, så langt har alt falt i smak hos både store og små 🙂 skal prøve den salaten i dag og kjenner jeg gleder meg. takk for mange gode oppskrifter og inspirasjon 🙂

  11. Rita 9. mars 2017 at 11:08 #

    Går det an å ta vare på rester av dette og evt hvordan varme opp igjen?

Legg igjen en kommentar