Dette er rask og god hverdagsmat hvor du kan benytte det du har tilgjengelig av grønnsaker og kjøtt. Dette smaksettes med soyasaus, som bør være et must i ethvert kjøleskap. I tillegg til å inngå i det asiatiske kjøkken er soyasaus også kjempegodt å benytte i andre retter og sauser. Jeg har alltid "vanlig" soyasaus og søt soyasaus tilgjengelig, noe jeg fikk bruk for i denne retten. Til tre trenger du omtrent:
Ingredienser
400 g | svinekjøtt , strimlet |
1 | liten rødløk , i tynne båter |
1 | rød paprika liten , i strimler |
1 | gulrot , i strimler |
1 | eple i terninger |
3-4 | vårløk , i biter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
rød chili litt, finhakket | |
frisk ingefær litt , revet | |
olivenolje | |
3 ss | ketjap manis (ca.) (søt soyasaus) |
1-2 ss | soyasaus (ca.) |
pepper litt | |
ris eller nudler, kokt etter anvisningen på pakken |
SLIK GJØR DU
Stek kjøttet raskt i to porsjoner og legg det til side. Fres gulrot, løk, paprika raskt i en stekepanne eller wokpanne. Tilsett så eple og vårløk og la det surre med, før du tilsetter chili, ingefær og hvitløk, og la det frese med uten at det tar farge. Tilsett svinekjøttet og smak til med ketjap manis, soyasaus og pepper. Serveres umiddelbart sammen med nykokt ris eller nudler.
Enjoy!
(Flere wokretter finner du HER.)
wow with apple as well in a stir fry….will try soon 🙂
Så mumsigt 🙂
Hei Trine, prøvde denne på fredag og tiramisu, kjempegodt:)))
hilsen Sissel.
Hei. Har laget denne flere ganger. Kjempe godt!! 🙂
Hei Trine! Vil bare gi deg masse ros for denne fantastiske bloggen med så utrolig mange gode, vellforklarte oppskrifter! Besøker bloggen din nesten hver dag for inspirasjon, og den har vært til stor hjelp da jeg for et halvt år siden flyttet for meg selv. Igjen tusen takk 🙂 gleder meg til å se mer fra deg 🙂
Hei
Tusen takk for masse inspirasjon og supre oppskrifter, her finner vi alltid noe vi har lyst på 🙂 Svinewok med epler, paprika og vårløk har blitt en favoritt hos oss og den spises ofte 😉
Kjempegod saus, og så enkelt! Aldri mer posesauser i woken lengre 🙂
Denne var så god at den går rett inn på «standardlista» over faste middager.
Hadde helt glemt hvor godt denne smaker 🙂 Hadde ikke søt soya i skapet, men lagde selv av vanlig soya og brunt sukker som koker inn .
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for påminnelsen – hadde «glemt» denne selv også, så skal lage den på nytt om ikke så alt for lenge.
Tusen takk, smakte kjempegodt