Her kommer fredagsmiddagen fra forrige uke, en smakfull og lite krevende rett som lager seg selv mens du pusler med andre ting. Bruk steketermometer til fileten, det gir etter min vurdering det beste resultatet. Invester gjerne i et elektronisk termometer hvis du ikke har fra før. Massevis av gode smaker i tilbehøret, som sammen med lammet blir en kjempematch. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
Lammefileten
500 g | lammefilet |
frisk timian finhakket | |
salt og pepper | |
smør å steke i |
Sennepsbakte poteter
500 g | amadinepoteter (ca.) delt i 4 |
2 fedd | hvitløk finhakket |
3 ss | sennep (gjerne grov) |
3 ss | olivenolje |
Oliven- og tomatsalat
1 neve | soltørkede tomater i biter, i olje |
1 neve | grønne oliven |
1 neve | valnøttkjerner grovt hakket |
2 never | blandet salat |
friske krydderurter finhakket | |
olivenolje | |
balsamicoeddik | |
maldonsalt og pepper |
SLIK GJØR DU
Gni lammefileten inn i timian, salt og pepper og stek den raskt på alle sider i varm panne. Legg fileten i et lite ildfast fat og sett i steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stekes ved 125-150 grader til fileten har en kjernetemperatur på 62-65 grader. Fileten bør hvile i minst 15 minutter før du begynner å skjære i den.
Vask potetene godt, del i biter og legg de i et ildfast fat. Bland sammen olivenolje, hvitløk og sennep og fordel blandingen over potetene. Stek potetene ved ca 200-225 grader til de er møre og fine. Jeg stekte potetene sammen med lammefileten de siste 10-15 minuttene og skrudde opp varmen til 225 grader mens lammefileten hvilte.
Bland sammen ingrediensene til salaten i en bolle.
Skjær lammefileten i passe skiver, og server sammen med de sennepsbakte potetene og den smakfulle salaten. Server olivenolje og balsamicoeddik som tilbehør til salaten.
Vintips: Campo Viejo Reserva 2006
Enjoy!
Åhh, dette ser virkelig nydelig ut 🙂 Fikk vann i munnen av å se på bildene!!
Ha en flott helg:)
klem fra siv anita
Dette ser fantastisk ut. Jeg er utrolig glad i lam, så dette skal prøves.
Venter nå på at pizzaen du la ut oppskrift på forrige helg skal bli ferdig.
God helg 🙂
Hadde en fantastisk middag i går kveld. En utrolig god middag med gode smaker. Takk for gode oppskrifter og inspirasjon.
Helt fantastisk gode smaker i tilbehøret som harmonerte perfekt med lammekjøttet. Dette blir en ny favoritt!