Hvit pizza med kylling, cherrytomater, mozzarella og basilikum

Hjemme hos oss får du aldri to pizzaer som smaker likt. Som tidligere nevnt er pizza ofte fredagsmat hos oss, etter helgeinnkjøp og husvask. Pizza er grei mat å servere da, og vi deler ofte på å lage den. Ofte dropper vi den tradisjonelle tomatsausen, og lager for eksempel en ”hvit” pizza. Kombinasjonen creme fraiche, chili, hvitløk og friske krydderurter er nydelig. Har du ikke sarte ganer (eller små barn) i huset kan du godt kjøre på med litt mer hvitløk og chili. Til en stor pizza trenger du omtrent:

Pizzabunn
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl pizzamel eller hvetemel

Pizzasaus
1/2 boks creme fraiche
1/4 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
basilikum, finhakket
salt og pepper

Garnityr
2 kyllingfileter, i strimler
salt og pepper
1 boks cherrytomater, delt i to
5 små rødløk, delt i 4
1 mozzarella, i skiver
litt olivenolje
pepper
basilikum, finsnittet

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate eller en bakesten, hvis du har. Pass på at du har varmet opp bakestenen i stekovnen før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra stekeresultat. Bakesten får du kjøpt hos de fleste kjøkkenutstyrsforretninger (noe jeg får spørsmål om pr epost 1-2 ganger hver uke.)

Stek kyllingstrimlene raskt i en middels varm panne (de skal ikke være helt gjennomstekt). Krydre med salt og pepper.

Bland sammen ingrediensene til pizzasausen og smør den utover deigen. Fordel kylling, cherrytomater, mozzarella, og rødløk, og ringle over en god olivenolje og krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt litt maldonsalt. Stekes ved ca 275 grader i ca 10-12 minutter til pizzaen er ferdig stekt. Fordel strimlet frisk basilikum over, og server!

Enjoy!


,

21 Kommentarer

  1. Ine 31. januar 2011 at 07:16 #

    Gratulerer med «ny» blogg – gleder meg til å følge deg videre her! Jeg har kesam i kjøleskapet, kan det brukes i stedet for creme fraiche?

    • Trine 31. januar 2011 at 07:43 #

      Jeg har aldri forsøkt det selv, men jeg vil tro det går bra.

  2. Ann Kristin 4. februar 2011 at 08:03 #

    Denne prøvde jeg på onsdag og den var KNALLGOD!!! Mannen min var ikke hjemme da, så han «forlangte» at jeg laga samme til i kveld også;)

  3. Marianne 4. februar 2011 at 21:04 #

    Da kan min venninne og jeg spist denne med en god flaske italiensk rødvin til.
    Perfekt fredagsmat; ordentlig nydelig kombinasjon av smaker!
    Tusen takk for nok en oppskrift jeg kan lime inn i boka mi under «T» for «Trine-oppskrifter» :)

  4. Hege 7. februar 2011 at 19:57 #

    Jeg lagde denne pizzaen på lørdag, og det var supergodt!! :-) Mitt fyll var kylling, tomatskiver, artisjokker i olje, gode oliven i skiver, rødløk, champignon og Jarlsberg….man tar hva man har! Min første hvite pizza var altså en suksess og kommer til å bli en gjenganger, etter «popular request» fra min mann:-) Takk for inspirasjon, digger deg!

  5. Anne-Grete 11. februar 2011 at 19:26 #

    Denne lagar eg as we speak! Gleda meg veldig til å smake «kvit pizza». Har nøyaktig dei ingrediensane som trengs på plass, men skal også piffe den litt opp med å erstatte en kyllingfilet med litt salami. Satsa på at det blir bra!

  6. Veslemøy 22. februar 2011 at 20:27 #

    Denne var kjempegod!!! Masse smak!

  7. Maivis 19. mars 2011 at 21:43 #

    Knallgod pizza:-) Den kan du laga meir,sa mannen.

  8. Hege 25. mars 2011 at 19:40 #

    I dag lagde jeg hvit pizza inspirert av denne oppskrifta….Jeg lagde «thai chicken style», og det ble så godt at jeg tenkte at jeg skulle poste oppskriften på fyllet, sånn at det kanskje kan prøves av andre! :-) Vi her hjemme var i hvert fall enige om at dette var en «all time high» når det gjaldt pizza – helt SYKT godt!

    Til to langpanne-pizzaer:
    - Saus: 1 boks creme fraiche, 1/2 finhakket rød chili, 1 finhakket kinesisk hvitløk, 1 ts green curry paste, salt/pepper
    - 2 kyllingfileter i biter marineres i noen timer i en marinade laget av 1 ss sambal oelek (rød chilipaste) og 1 dl olivenolje. Hell av det meste av oljen før kyllingen legges på pizzaen.
    - Garnityr på pizza: Sausen i bunn – topp med 2 pk Mozzarella i skiver, 100 g Jarlsberg, den chilimarinerte kyllingen, 1/2 glass svarte oliven delt i to, 2 rødløk i tynne biter, 3-4 artisjokker i skiver, 3-4 håndfuller med cashewnøtter, 1 glass syltet paprika i strimler.
    - Toppes med NÅ pizzakrydder

    Stekes på 200 grader i ca 25 min. Ved servering tar man på hakket koriander, sweet chilisaus og klemmer noen limedråper over.

    Anbefales på det sterkeste! Takk for inspirasjon :-)

  9. Merete Olsen 21. oktober 2011 at 18:17 #

    Etter å ha prøvd denne fantastiske pizzaen, har pizza fått en ny dimensjon hos meg:) Hilsen Merete

  10. Kate 7. januar 2012 at 21:36 #

    Nydelig pizza…… :) Kan garantere at denne skal lages igjen :) Takk for at du legger ut oppskrifter på så mange gode retter :)

    Lørdagshilsen fra Kate :)

  11. Nathalie 11. januar 2012 at 17:47 #

    Pizzaen ser utrolig fristende ut! Kan den passe med en litt grovere bunn, tror du?

    • Trine ;) 11. januar 2012 at 18:22 #

      Du kan selvsagt erstatte noe av melet med grovt mel. :)

  12. Irene 11. februar 2012 at 13:45 #

    Holder denne oppskriften til 6 personer? Tenkte å servere salat ved siden av.

    • Trine ;) 11. februar 2012 at 19:23 #

      Denne oppskriften er til en pizza, som vanligvis rekker til 2-3 personer.

      • Irene 12. februar 2012 at 17:06 #

        Du sier 2- 3 personer, tenker du da som middag da?
        Jeg tenkte å servere denne pizzaen med salat på klubb hvor vi er 6 venninner. Til dessert har eg tenkt Tiramisu

        Bør eg da lage 2 pizza eller kan eg doble oppskriften til 1 pizza?

  13. Kate 25. februar 2012 at 18:42 #

    Jeg har laget denne pizzaen 3 ganger nå, og den er en stor hit er i huset :) Eneste forskjellen er at jeg har brukt grov pizza bunn og lett Creme Fraiche…..Virkelig nam nam…Tusen takk for at du delte denne med oss :)

  14. Hege 13. juni 2012 at 08:28 #

    Etter at jeg prøvde denne oppskriften, har det aldri vært tomatbasert-pizza hjemme hos oss – hvit pizza er sååååå godt! Vi har alltid den hvite sausen i bunn og Jarlsberg som ost, men varierer med ymse annet etter hva vi har tilgjengelig og hva vi har lyst på. Sist prøvde vi sopp i skiver (forsterkes for å få ut noe av vannet), sorte oliven, rødløk, chorizopølse og chevre i skiver. Det ble veldig godt, men kanskje litt i salteste laget, så det går kanskje an å balansere det med noe søtt, f.eks ananas, mais eller med sweet chili saus ved servering. Moro å prøve nye ting, man lære stadig….

    Takk for inspirasjon!!

    • Hege 13. juni 2012 at 08:30 #

      Sopp forstekes, skulle det stå:-)

  15. Anita 9. juli 2012 at 20:57 #

    Lagde denne med «thai style» tipset her. Fikk beskjed om å lage den flere ganger :)

  16. Gøran 3. april 2013 at 11:49 #

    Bei tipsa om matbloggen din av en god venn ikog kasta meg rundt og lagde denna pizzaen forleden. Bei knakanes god. Takk for fine oppskrefte.
    Mvh, Gøran i Troms

Legg igjen en kommentar