Hjemme hos oss får du aldri to pizzaer som smaker likt. Som tidligere nevnt er pizza ofte fredagsmat hos oss, etter helgeinnkjøp og husvask. Pizza er grei mat å servere da, og vi deler ofte på å lage den. Ofte dropper vi den tradisjonelle tomatsausen, og lager for eksempel en ”hvit” pizza. Kombinasjonen creme fraiche, chili, hvitløk og friske krydderurter er nydelig. Har du ikke sarte ganer (eller små barn) i huset kan du godt kjøre på med litt mer hvitløk og chili. Til en stor pizza (ca. 2 porsjoner) trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Pizzabunn

2,5 dl vann lunkent
25 g gjær
2 ss olivenolje
5-6 dl pizzamel (eller hvetemel)

Pizzasaus

1/2 boks creme fraiche
1/4 rød chili , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
basilikum , finhakket
salt og pepper

Garnityr

2 kyllingfileter , i strimler
salt og pepper
1 boks cherrytomater , delt i to
5 rødløk små, delt i 4
1 mozzarella , i skiver
olivenolje litt
pepper
basilikum , finsnittet

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle ut pizzadeigen til en tynn bunn og legg den på en bakepapirkledt stekeplate eller en bakesten, hvis du har. Pass på at du har varmet opp bakestenen i stekovnen før du legger på pizzabunnen, noe som er helt nødvendig for å få et bra stekeresultat. Bakesten får du kjøpt hos de fleste kjøkkenutstyrsforretninger (noe jeg får spørsmål om pr epost 1-2 ganger hver uke.)

Stek kyllingstrimlene raskt i en middels varm panne (de skal ikke være helt gjennomstekt). Krydre med salt og pepper.

Bland sammen ingrediensene til pizzasausen og smør den utover deigen. Fordel kylling, cherrytomater, mozzarella, og rødløk, og ringle over en god olivenolje og krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt litt maldonsalt. Stekes ved ca 275 grader i ca 10-12 minutter til pizzaen er ferdig stekt. Fordel strimlet frisk basilikum over, og server!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Gratulerer med «ny» blogg – gleder meg til å følge deg videre her! Jeg har kesam i kjøleskapet, kan det brukes i stedet for creme fraiche?

 2. Denne prøvde jeg på onsdag og den var KNALLGOD!!! Mannen min var ikke hjemme da, så han «forlangte» at jeg laga samme til i kveld også;)

 3. Da kan min venninne og jeg spist denne med en god flaske italiensk rødvin til.
  Perfekt fredagsmat; ordentlig nydelig kombinasjon av smaker!
  Tusen takk for nok en oppskrift jeg kan lime inn i boka mi under «T» for «Trine-oppskrifter» 🙂

 4. Jeg lagde denne pizzaen på lørdag, og det var supergodt!! 🙂 Mitt fyll var kylling, tomatskiver, artisjokker i olje, gode oliven i skiver, rødløk, champignon og Jarlsberg….man tar hva man har! Min første hvite pizza var altså en suksess og kommer til å bli en gjenganger, etter «popular request» fra min mann:-) Takk for inspirasjon, digger deg!

 5. Denne lagar eg as we speak! Gleda meg veldig til å smake «kvit pizza». Har nøyaktig dei ingrediensane som trengs på plass, men skal også piffe den litt opp med å erstatte en kyllingfilet med litt salami. Satsa på at det blir bra!

 6. I dag lagde jeg hvit pizza inspirert av denne oppskrifta….Jeg lagde «thai chicken style», og det ble så godt at jeg tenkte at jeg skulle poste oppskriften på fyllet, sånn at det kanskje kan prøves av andre! 🙂 Vi her hjemme var i hvert fall enige om at dette var en «all time high» når det gjaldt pizza – helt SYKT godt!

  Til to langpanne-pizzaer:
  – Saus: 1 boks creme fraiche, 1/2 finhakket rød chili, 1 finhakket kinesisk hvitløk, 1 ts green curry paste, salt/pepper
  – 2 kyllingfileter i biter marineres i noen timer i en marinade laget av 1 ss sambal oelek (rød chilipaste) og 1 dl olivenolje. Hell av det meste av oljen før kyllingen legges på pizzaen.
  – Garnityr på pizza: Sausen i bunn – topp med 2 pk Mozzarella i skiver, 100 g Jarlsberg, den chilimarinerte kyllingen, 1/2 glass svarte oliven delt i to, 2 rødløk i tynne biter, 3-4 artisjokker i skiver, 3-4 håndfuller med cashewnøtter, 1 glass syltet paprika i strimler.
  – Toppes med NÅ pizzakrydder

  Stekes på 200 grader i ca 25 min. Ved servering tar man på hakket koriander, sweet chilisaus og klemmer noen limedråper over.

  Anbefales på det sterkeste! Takk for inspirasjon 🙂

 7. Etter å ha prøvd denne fantastiske pizzaen, har pizza fått en ny dimensjon hos meg:) Hilsen Merete

 8. Nydelig pizza…… 🙂 Kan garantere at denne skal lages igjen 🙂 Takk for at du legger ut oppskrifter på så mange gode retter 🙂

  Lørdagshilsen fra Kate 🙂

   1. Du sier 2- 3 personer, tenker du da som middag da?
    Jeg tenkte å servere denne pizzaen med salat på klubb hvor vi er 6 venninner. Til dessert har eg tenkt Tiramisu

    Bør eg da lage 2 pizza eller kan eg doble oppskriften til 1 pizza?

 9. Jeg har laget denne pizzaen 3 ganger nå, og den er en stor hit er i huset 🙂 Eneste forskjellen er at jeg har brukt grov pizza bunn og lett Creme Fraiche…..Virkelig nam nam…Tusen takk for at du delte denne med oss 🙂

 10. Etter at jeg prøvde denne oppskriften, har det aldri vært tomatbasert-pizza hjemme hos oss – hvit pizza er sååååå godt! Vi har alltid den hvite sausen i bunn og Jarlsberg som ost, men varierer med ymse annet etter hva vi har tilgjengelig og hva vi har lyst på. Sist prøvde vi sopp i skiver (forsterkes for å få ut noe av vannet), sorte oliven, rødløk, chorizopølse og chevre i skiver. Det ble veldig godt, men kanskje litt i salteste laget, så det går kanskje an å balansere det med noe søtt, f.eks ananas, mais eller med sweet chili saus ved servering. Moro å prøve nye ting, man lære stadig….

  Takk for inspirasjon!!

 11. Lagde denne med «thai style» tipset her. Fikk beskjed om å lage den flere ganger 🙂

 12. Bei tipsa om matbloggen din av en god venn ikog kasta meg rundt og lagde denna pizzaen forleden. Bei knakanes god. Takk for fine oppskrefte.
  Mvh, Gøran i Troms

 13. Dette har blitt en favoritt hjemme hos oss, bør prøves av alle som ikke har prøvd den. Selv guttungen på 7 som ikke skal smake hverken rømme, creme fraise el. vil helst ha hvit saus på pizzaen 😉

 14. Det sto en boks med cherrytomater, jeg tok cherrytomater på boks (som ligger i tomatsaus) Vet ikke om det var ferske tomater du brukte. Pizzaen er i alle fall i ovnen, spent på resultatet. Tok ikke med tomatsausen da, kun tomatene. Lukter i alle fall godt??

 15. Har laget denne pizzaen med og uten kylling nå, begge variantene er utrolig gode, men synes faktisk den uten kylling er best. Kyllingen tilfører liksom ikke så mye! Så her er det enkelt å velge kjøttfritt for de som vil det! 🙂

 16. Hei Trine. Denne oppskriften så veldig god ut. Jeg bare lurer på om jeg kan bytte ut kyllingen med Choritzo eller spekeskinke. Har du eventuelt noen andre tips/oppskrifter hvis jeg vil ta utgangspunkt i denne pizzasausen

  1. Neida, det stemmer. Det er 5 små rødløk i denne oppskriften, men du kan benytte en vanlig rødløk isteden. 275 grader steketemperatur eller mer gir nydelig pizza med sprø italiensk bunn. Denne oppskriften er lagt ut for 10 år siden og da gikk stekeovnen min maks til 275 grader. I dag steker jeg pizza ved 300 grader på 10 mm forvarmet stålplate. Anbefaler deg å skru opp varmen til maks temperatur neste gang du skal lage hjemmelaget pizza. Du kan lese mer om steking av pizza her: https://trinesmatblogg.no/tips_tings/hvordan-bake-ut-og-steke-pizzabunn/

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste