Marengs med sjokolade og mandler

* 10. DESEMBER *

.. eller «Vepsebol» som det visstnok også kalles. Jeg fikk smake disse søte godbitene i et fødselsdagslag forleden og måtte bare ha oppskriften. Oppskriften finner du på «Det søte liv», men jeg har justert ned mengdene noe slik at den er tilpasset vårt behov. Finn frem:

2 eggehviter
1,5 ts vaniljesukker*
125 gram sukker
125 gram kokesjokolade, grovt hakket
125 gram mandler, grovt hakket
*

Ha eggehvitene i en ren bolle og pisk på høy hastighet til eggehvitene blir stive. Dersom det er fettrester eller smuss i bollen eller på vispen kan det hende at eggehvitene ikke blir stive, så her lønner det seg å være på den sikre siden og heller vaske en gang for mye enn å måtte lage marengsen en gang til…

Tilsett vaniljesukker og sukker litt etter litt og pisk videre. Benytter du hjemmelaget vaniljesukker* erstatter du noe av sukkermengden med det hjemmelagede vaniljesukkeret (bruk eventuelt litt mer vaniljesukker enn hva som er oppgitt i oppskriften). Kjør til du får en glatt marengs.

Vend inn de grovhakkede mandlene og sjokoladen med en slikkepott.

Finn frem to bakepapirkledte stekebrett og form små topper ved hjelp av to teskjeer. Pass på at du ikke lager de for store og pass på at du har omtrent lik størrelse på marengsen.

Stekes ved ca 170 grader (varmluft) eller 180 grader (over- og undervarme), i ca 15-20 minutter, til marengsen er ferdig. Steketiden vil variere etter stekeegenskapene til ovnen din, men ikke minst også hvor store marengs du har laget. Marengsen skal være tørr inni (men sjokoladen vil selvfølgelig være flytende). La kakene avkjøle helt på platen før du forsiktig flytter de over på en rist.

Oppbevares i tette bokser, og må, som du raskt vil erfare – behandles med forsiktighet.

Nytes med en god kaffe eller espresso.

Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, , ,

20 Kommentarer

  1. Anonymous 10. desember 2010 at 07:25 #

    >Nam nam. Dette så søtt og godt ut. Kan vel tenkes at jeg må prøve disse som et av mine syv slag til jul…Marianne

  2. Mai 10. desember 2010 at 07:39 #

    >Dette må jeg teste! Ser nydelig ut…

  3. swimzy 10. desember 2010 at 10:14 #

    >disse har jeg laget selv også for noen dager siden, de er sååå gode :)

  4. Anonymous 10. desember 2010 at 10:57 #

    >Eg brukar å lage desse med kvit sjokolade, rosmarin (helst fersk), pistasjenøtter og limeskall – det er alltid populært!Janne

  5. sigrid 10. desember 2010 at 17:35 #

    >Så herleg!Takk og god helg :-)

  6. Therese 10. desember 2010 at 17:36 #

    >Nå har jeg prøvd oppskriften, kan absolutt anbefalle disse! kjempe gode, tror jeg må lage en ladning til ;)Klem T

  7. Hege 10. desember 2010 at 17:48 #

    >De ble kjempegode!! Samboeren har knasket i seg altfor mange allerede. Jeg kunne tenkt meg å hatt de litt myke.. er eddik tingen da?

  8. Dittemor 11. desember 2010 at 17:34 #

    >Men jeg har ikke varmluft…da prøver jeg med litt varmere ovn eller?

  9. Trine ;) 11. desember 2010 at 17:37 #

    >Dittemor: I vanlig ovn kan du steke ved 180 grader og vil trolig trenge litt lengre tid, men det kommer som sagt an på ovnen din. Har oppdatert oppskriften ift dette. Trine ;)

  10. Iselin 14. desember 2010 at 16:27 #

    >kjempe deilig! Peanøtter som er grov hakket er også veldig godt!

  11. Lisa 18. oktober 2011 at 18:11 #

    Disse var kjempegode! Takk for oppskrift:)

  12. Eva Einshøj 4. november 2011 at 00:25 #

    Tusen takk for en herlig oppskrift! Hadde de med på jobb idag, fikk masse skryt for de. Disse kommer jeg til å bake ofte! (Jeg tilsatte 1 tsk eddik og 1 knivspiss salt for å få marengsen seig).

  13. Ina 4. desember 2011 at 15:13 #

    Nydelige, takk for oppskrift. Neste gang dobler jeg oppskriften.

    • Trine ;) 4. desember 2011 at 16:41 #

      :)

  14. Helene 5. desember 2011 at 14:45 #

    Mmmm, laget disse i går, stor suksess i heimen!! Og må nok lage fler, og deler oppskriften videre ;)

    Men, plommene, vet du om det går an å fryse de, for å bruke feks i vaniljekrem senere?

    • Trine ;) 5. desember 2011 at 23:43 #

      Eggeplommene kan fint fryses ned til en senere anledning, når du for eksempel skal lage vaniljekrem :)

  15. Siv 9. desember 2011 at 13:06 #

    Jeg har nettopp laget disse og de vart utrolig gode. Denne oppskriften skal rett inn i oppskriftsboken min :) I tillegg var di utrolig enkle å lage, noe som aldri er negativt :)

  16. anna 11. desember 2011 at 11:05 #

    hei..lurte bare på om disse vepsebolene kan pyntes med en hel valnøtt før steking?

  17. Charlotte 24. november 2013 at 07:17 #

    Hei Trine
    Først må jeg få si tusen takk for en super nettside. Har fått masse inspirasjon etter jeg kom over denne bloggen

  18. Siri 7. desember 2013 at 02:10 #

    Hei Trine! :-)
    Tusen takk for den fantastiske bloggen din!
    Er innom og leser hver dag, og blir ofte inspirert til nye middager, eller bakverk:-)
    Tusen, tusen takk for at du deler! :-)
    God jul til deg og dine:-)

Legg igjen en kommentar