Kebab er rask og god mat, som gjerne er populær blant både store og små. Tradisjonelt er det kvernet lammekjøtt som skal benyttes, og siden vi nå er inne i den beste lammesesongen er det bare å slå til. Er du ikke så begeistret for lammekjøtt kan du fint benytte kjøttdeig eller karbonadedeig av storfe i stedet.

 

Til 3 trenger du omtrent:

  • 500 gram lammekjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts potetmel
  • ca 1/4 ts kanel
  • ca 1/2 ts spisskummen
  • ca 1 ts garam masala
  • 2 ts paprikapulver
  • nykvernet sort pepper
  • salt
  • 1 egg
  • smør til steking

Blant alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk gjerne hendene, de er det beste verktøyet til en slik jobb.

 

Form deigen til 6 pølser. Stekes i varm panne til de har en fin stekeskorpe over det hele. La kebaben ettersteke på svak varme noen minutter, til de er gjennomstekt. Hvis du vil ha trespyd på kebaben er det greiest å sette de på når kebaben er ferdigstekt.

 

Som tilbehør smaker det godt med pitabrød. De blir aller best om du lager de selv, se her. Men det er lov å bruke bortelagede pitabrød også. Alternativt kan du servere ris eller couscous til.

 

Du kan forøvrig benytte det du har av garnityr, jeg brukte for eksempel:

  • salat
  • rødløk, i ringer
  • konfiserte tomater
  • kalamataoliven
  • agurk, i skiver
  • tyrkisk yoghurt


Anrett kebaben inni eller ved siden av pitabrødet, sammen med grønnsakene og yoghurten. Ringle gjerne litt god olivenolje over grønnsakene før servering.

 

Enjoy!

 

Og ellers registrerer jeg at matbloggen kommer til å runde 500 000 besøkende i løpet av dagen (siden 1. januar 2009). Tusen takk for at du er innom! 😉

Skriv ut
  1. Gratulerer med 500 000, det er bare å ta av seg hatten. Kebab er godt. Ikke den rennende greia med vassent pitabrød som selges enkelte steder i byen, men kebab på tyrkisk vis. Slik den du presenterer her. Hvis vi har lammestek bruker jeg restene til å lage lammekebab dagen derpå. Det smaker nesten bedre enn steken.

  2. Gratulerer så masse med 500 000 besøkende idag:) Denne retten ser nydelig ut:)skal absolutt prøves ut:) mvh siv anita

  3. Utrolig flott å se en blogger som faktisk er flink til å ta bilder av maten. Det var virkelig til inspirasjon. Tusen takk for sidene dine.

  4. Dette var veldig godt! Jeg brukte karbonadedeig fordi jeg ikke fant lammekjøttdeig på den lille butikken min, men tipper lam hadde gjort det enda bedre.

  5. Lagde kebab for rundt en måned tid siden, med hjemmelagde glutenfrie pitabrød (til meg). Det var godt! (Og hjemmelagd krydderblanding så klart!)

  6. Linken til pitabrødoppskriften er feil. Så du ville ha tilbakemeldinger på linker som ikke fungerer.

  7. Lagde denne til middag i dag og det ble en stor suksess! Ikke minst luktet hele huset nynyydelig av kebab under steking 😀

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste