Den siste uken har vært helt utrolig med en fantastisk lanseringsfest, så mange hyggelige tilbakemeldinger, førsteplass på boklisten - og ikke minst at forlaget har besluttet å bestille opp enda et nytt opplag av kokeboken (det tredje!). Det må jo feires, i første omgang med en enkel men veldig god dessert, nemlig små porsjonsostekaker med kjekssmuler og friske bær. Til ca. 6 porsjoner trenger du:

Ingredienser

KJEKSSMULER

6-8 usøtete kjeks (for eksempel Kornmo)
1 ss smør
2 ss sukker

]OSTEKREM OG BÆR

100 g kremost (naturell)
1 vaniljestang , frøene
2-3 ss melis
3 dl kremfløte
200 g friske bringebær (ca.)eller andre bær
melisdryss

SLIK GJØR DU

Miniostekake med bringebær

Miniostekake med bringebær

Knus kjeksene (i kjøkkenmaskin med kniver eller putt dem i en pose og slå på den med et kjevle, eller hopp på dem). Ha kjekssmulene sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne.  La smulene avkjøles på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, siktet melis og vaniljefrøene. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.

Ha kjekssmulene i et glass og fordel ostekremen oppå. Ha bringebærene oppå og gi dem gjerne et lite melisdryss rett før servering.

Miniostekake med bringebær

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen takk for en fantastisk dessert – jeg kommer til å bruke den neste gang jeg skal ha venninneklubben hos meg! Lurte på om det i den forbindelse går greit å lage mesteparten av desserten ferdig en stund før og ha den i kjøleskapet i mens? Ser for meg at kjeks + osteblanding kan lages en stund før, så venter jeg med å pynte med bær + melis til rett før?

    1. Ja, her kan de ulike “elementene” gjøres klart på forhånd, og “monteres” sammen rett før servering. Lykke til!

  2. Nydelig og lettleste dessert dette her! Byttet ut bringebærene med nyplukkede, rørte blåbær. Sammen med fårikål, på et høst dekket bord, ble det perfekt! …og meget godt mottatt 😉

  3. Hei,
    Nå har jeg forsøkt denne 3 ganger, og med suksess hver gang:-) Men jeg lagde den glutenfri:-) Ikke noe problem. Jeg brukte to forskjellige glutenfrie kjekser; den ene en vanlig digistive lignende og en små cookie kjeks. Veldig smakfult!

  4. hei! skal ha bursdagslunsj her hjemme i morgen, og lurte på om denne kan stå i kjøleskapet fra i dag til i morgen ?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste