CÆSARSALAT
Her kommer oppskrift på en god og gammel klassiker, en god kombinasjon av mange gode smaker. Til 2 porsjoner trenger du omtrent:
Kyllingen2 kyllingfileterrevet skall av ca 1/4 sitron1-2 ss sitronsaftnykvernet sort peppermaldonsaltfrisk rosmarin, finhakket
Dressing1 eggeplomme2 ansjosfileter, finhakket (kan sløyfes)1 ts dijonsennep1 fedd hvitløk, finhakket1 ts worchestersaus2 ts hvitvinseddikca 2 ts sitronsaftca 1 dl olivenolje1 dl revet parmesansalt og nykvernet sort pepper
Krutonger
2 loffskiver uten skorpe, i terninger1-2 ss olivenolje1 romanosalatparmesan, høvlet
Hvis du vil ta en litt enklere variant kan du kjøpe ferdige krutonger. Av og til er det lov å «jukse» litt. Det er imidlertid veldig enkelt å lage de selv, og så smaker det enda bedre. Ha da brødterningene i en liten plastpose og ringle olivenoljen over. Blås litt luft i posen og rist den lett slik at brød og olivenolje blandes. Tilsett eventuelt litt mere olivenolje om det blir litt knapt. Stek brødterningene i en stekepanne til de er sprø og gyllen.
Skyll salaten og kjør den et par runder i salatslyngen, hvis du har. Riv salaten i biter og anrett den på tallerkenene. Legg kyllingen oppå, ringle over dressingen og ha krutongene over. Høvle over noen flak med parmesan over – og server! Mmmmmm….
Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109
For en flott blogg! Takk for mange gode oppskrifter og tips! Du er utrolig flink til å ta bilder av maten også, det ser jo skikkelig lekkert ut!!
Tusen takk for koselig tilbakemelding! Trine 😉
Hei.
Vil jeg få problemer med emulsjonen av dressingen hvis jeg mangedobler oppskriften?
Har laget denne et par ganger tidligere. Smaken er veldig god, men jeg har hatt problemer med å få dressingen til å få den fine majoneskonsistensen den skulle ha (og da har jeg bare laget dobbel størrelse).
hei. Kan jeg lage dressingen et par dager i forveien?