Trines Mektige Matblogg har vært så heldig å få lov til å prøve middagskonseptet til Matenerklar.no i to uker. Det har vært både spennede og praktisk, men litt rart også – for en som er vant til selv å bestemme hva som skal stå på middagsbordet (stort sett i alle fall).

Mandag ettermiddag kom det to papirposer på døra, spekket med friske og fine råvarer. Vedlagt fulgte et flyveblad med oversikt over hva som skal stå på middagsbordet i Uren Luren de kommende 5 dagene.

Den første dagen sto det fiskesuppe med hvitløkskrem på menyen. Som sagt, så gjort. Kort tid etter at posene kom inn døra putret en velduftende fiskesuppe i gryta.

Junior på snart 2 var veldig fornøyd da maten kom på bordet, og det var opphavet også.

Konseptet er slik at det leveres ingredienser til 4 retter til 5 middager. Den ene retten skal altså rekke til to middager. Det legges opp til en fiskemiddag, en fjærkremiddag, en kjøttmiddag – og en vegetarmiddag. Sistnevte sto på menyen på dag nr. 2. Zapchae – glassnudler med grønnsaker, som besto av blant annet squash, gulrøtter, champignon og glassnudler.

Yngstejenta på 22 kom på middag denne dagen, og hadde sett frem til mammas middag. Dessverre ble det en nedtur for henne, og min mann som aldri klager på noe som helst rynket på nesen og mente det manglet noe. Ja “kjøtt eller kylling, for eksempel”, sa yngstejenta. Junior nektet helt å spise. Om det var det lite tiltalende utseendet til glassnudlene eller om det var smaken vet jeg ikke. For første gang i hans snart toårige liv ble han tilbudt alternativ middag. Men, all maten ble likevel spist opp, og det til tross for at jeg selv knapt spiste noe siden jeg skulle på middag på Oro senere på kvelden. Dette var imidlertid unntaket, for de øvrige måltidene disse to ukene falt i smak for hele familien.

I løpet av disse 2 ukene spiste vi oss i tillegg gjennom:

Kyllinggryte med ris

Sesammarinerte biffspyd med bønnespiresalat og ris

Indisk lammegryte med avocadokrem, agurk og ris

Kylling i ovn med balsamicodressing og fetaost med ris, brokolli og cherrytomater

Quinoa med anisduftende ragu av sopp og linser

Laks med oliven og tomat- og fetasalat med pasta

Vi liker definitivt konseptet. Ferske, sunne og fine råvarer, deriblant en del økologiske grønnsaker, kommer på døra til avtalt tid. Vedlagt følger familiens ukemeny med oppskrifter. En variert og sunn meny hvor det også tas hensyn til miljø og helse, og med gode og spennende smaker, som passer for både store og små. Menyen fikk vi tilsendt pr epost fredagen før, med en oversikt over hvilke råvarer vi må ha i huset kommende uke (slik som feks soyasaus, ris, pasta og krydder). Alt dette for den nette sum av 1295 kroner pr. uke. Du slipper å planlegge og du slipper å handle (så mye), men maten må du lage selv. Rettene skal kunne tilberedes på under en halvtime. Matenerklar.no er en abonnementstjeneste, men du kan stoppe abonnementet eller for eksempel satse på levering annenhver uke. Matenerklar.no er nyoppstartet i Norge, og leverer i første omgang kun i Stor-Oslo.

Ut fra min erfaring disse to ukene kan jeg anbefale Matenerklar.no til travle barnefamilier og andre som trenger inspirasjon, hjelp og avlastning til å finne på hva som skal stå på bordet og ikke minst handle inn råvarene. Førstemann hjem fra jobb lager middag! Jeg kommer nok ikke til å bli abonnent selv, men det er ikke pga konseptet, men det er fordi jeg er er litt over gjennomsnittet glad i å lage mat og liker derfor selv å bestemme selv hva som skal stå på middagsbordet. Jeg synes likevel dette var spennende da jeg fikk lage mat med smaker og kombinasjoner jeg vanligvis ikke benytter. Jeg har fått ny inspirasjon, og prøvd ut noen nye ingredienser og kombinasjoner, noe jeg kommer til å ta med meg videre inn i nye oppskrifter og som kanskje også kommer på bloggen etterhvert.

Du kan lese mer om Matenerklar.no her og hva som skal til for å bli abonnent. De har også opprettet en egen Facebookside hvor en kan bli tilhenger, og hvor tilhengere blir med i trekningen av en ukes gratis matleveranse eller gavekort på Ica dersom du bor utenfor Matenerklar.no’s leveringsområde.

Er dette noe for deg og din familie kanskje?

(Dette innlegget er en produktomtale.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg syns også det hørtes smart ut for travle familier, men all den tid man også skal spise et par andre måltider om dagen eliminerer det jo ikke handling i det hele tatt og er man først i butikken kan man like gjerne kjøpe middag også. Men synes de var flinke til å velge retter også, varierte smaker og ingredienser.Som deg tenker jeg imidlertid at det ikke passer for oss. Jeg liker å planlegge ukemenyen vår, handle mat og lage middag. Tror jeg ville følt meg litt snytt hvis jeg fikk ferdig meny og ingredienser på døra hver uke og ikke fikk planlegge noe som helst etter egen smak og lyst.

  2. Hei Lemonia, Når det gjelder handling så er det helt klart at det må til. Vi merket imidlertid at det ble mindre handling disse to uken, så for oss var det et poeng. Du og jeg er kanskje litt over middels opptatt av mat og synes det kan være spennende å planlegge ukemenyene selv. Likevel synes jeg det var spennende og faktisk ganske greit å overlate "ansvaret" til noen andre ;). Vi fikk våre to leveranser levert med en "friuke" i mellom, slik at vi fikk muligheten til å planlegge litt selv innimellom de to leveransene (og slik at jeg også kunne lage middag som kan blogges ;)). Det er også en fin mulighet hvis en ikke vil binde seg opp hver uke. For de som ønsker det. Trine 😉

  3. Åh, dette konseptet høres utrolig morsomt ut og prøve! Og veldig smart for travle småbarnsfamilier:) Dette skal jeg prøve ut en gang:) mvh siv anita

  4. Jeg er i bedstemoralderen og ser ofte travle og trætte børnefamilier stå i handlekø med hylende og sultne unger.Tænk hvis disse børnefamilier kunne gå stille og roligt hjem til en færdig planlagt menu.Jeg synes Matenerklar er et genialt koncept, der sparer både penge og tårer.Desuden virker det gennemprøvet og miljøvenligt.Hvis jeg igen var ung familie ville jeg vælge dette.

  5. Høres genialt ut. Det her tilbudet må gjerne komme til Steinkjer for å si det sånn.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste