Innimellom det ene festmåltidet etter det andre smaker det godt med litt god og rustikk pizza. Hva med å prøve denne kombinasjonen med kjøttboller og løk? Det gjorde vi nå i romjula.

Bunnen
2,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
ca 5-6 dl hvetemel
25 gram gjær
ca 1/2 ts salt
*

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen. Hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.

Kjøttboller
400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss strøkavring
litt melk
Pasta Rossa (kryddermix)
salt
pepper
*

Bland sammen alle ingrediensene og form små boller. Brunes raskt i litt smør. Det er ikke nødvendig at bollene blir gjennomstekt nå, de skal jo steke sammen med pizzaen også!

Pizzasaus
1 boks hermetiske tomater, gjerne cherrytomater
2 ss tomatpure
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/4 ts sukker
salt
nykvernet sort pepper
*

Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den. (Jeg bruker gjerne hermetiske cherrytomater, og unnlater å røre så alt for mye i sausen, slik at de holder seg så hele som mulig. Dette gir et godt og estetisk resultat!)

Garnityr
revet ost
løk, i tynne båter
finstrimlet frisk basilikum
*
Kjevle ut pizzabunnen og fordel pizzasausen og revet ost over. Legg på kjøttbollene og løkbåtene og stek ved 225 grader i ca 15 minutter, eller til pizzaen er ferdigstekt. Strø over strimlet frisk basilikum før servering.

Ha en fortsatt fin romjul!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du er helt fenomenal til å lage mat og det er sååå spennende å følge med på alt du finner på..Romjulsklæm fra linda

  2. Nå ble jeg veldig sulten,og sånn er det med den saken!Frister ikke med knekkebrød lenger!Janne

  3. Nammm, denne skal jeg jammen prøve en dag på nyåret – hørtes snaskens god ut ;)Her blir det etargilde i morgen – da står et hærlig Raclette-måltid på menyen.Ha en fin kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste