Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

Jeg har gått til innkjøp av muffins-stekebrett til hytta, og satte i gang med å bake sjokolademuffins til kveldskosen foran peisen. Jeg er jo så heldig at jeg har en liten kjøkkenassistent på 15 måneder som hjelper til så godt han kan med å finne frem alskens boller og sleiver som det kan bli bruk for. Det er absolutt noe i ordtaket jo flere kokker jo mere søl og ikke minst rot!

Etter litt om og men fikk vi laget muffinsen og de var klar til fotografering før de skulle fortæres. Jeg trodde den lille poden satt fredelig på stua og leste, og at jeg skulle få fotografere i ro og mak. Men den gang ei.
Under fotoseansen kom det brått en liten lubben og målbevisst barnehånd som visste hva han ville ha…

Han var så rask at jeg dessverre ikke fikk fotografert han «i gjerningsøyeblikket», men bildene som ble tatt rett etterpå taler vel for seg…

Ingen tvil om hvem som er «den skyldige» her!

Til 12 sjokolademuffins trenger du:

100 g smør
2 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
100 gram mørk kokesjokolade

Smelt smøret og ha i melken. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha smør og melk i eggedosisen. Bland inn det tørre til en jevn blanding. Fyll massen i muffinsformer (muffins-stekebrett eller papirformer). Fyll bare opp ca 2/3. Knekk opp kokesjokoladen og fordel bitene i formene. Stek ved ca 200 grader midten av ovnen i 12-15 minutter, eller til muffinsen er passe stekt. Avkjøl på rist.

Serveres med god kaffe foran peisen. Og det kan opplyses at den lille krabaten på bildet klarte en hel muffins til etterpå. Om den smakte bedre enn den første, jf. reven som stjal pepperkaker av Bakermester Harepus i Hakkebakkeskogen, vites ikke…
Skriv ut

Min Handleliste