Jeg har gått til innkjøp av muffins-stekebrett til hytta, og satte i gang med å bake sjokolademuffins til kveldskosen foran peisen. Jeg er jo så heldig at jeg har en liten kjøkkenassistent på 15 måneder som hjelper til så godt han kan med å finne frem alskens boller og sleiver som det kan bli bruk for. Det er absolutt noe i ordtaket jo flere kokker jo mere søl og ikke minst rot!

Etter litt om og men fikk vi laget muffinsen og de var klar til fotografering før de skulle fortæres. Jeg trodde den lille poden satt fredelig på stua og leste, og at jeg skulle få fotografere i ro og mak. Men den gang ei.
Under fotoseansen kom det brått en liten lubben og målbevisst barnehånd som visste hva han ville ha…

Han var så rask at jeg dessverre ikke fikk fotografert han “i gjerningsøyeblikket”, men bildene som ble tatt rett etterpå taler vel for seg…

Ingen tvil om hvem som er “den skyldige” her!

Til 12 sjokolademuffins trenger du:

100 g smør
2 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
100 gram mørk kokesjokolade

Smelt smøret og ha i melken. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha smør og melk i eggedosisen. Bland inn det tørre til en jevn blanding. Fyll massen i muffinsformer (muffins-stekebrett eller papirformer). Fyll bare opp ca 2/3. Knekk opp kokesjokoladen og fordel bitene i formene. Stek ved ca 200 grader midten av ovnen i 12-15 minutter, eller til muffinsen er passe stekt. Avkjøl på rist.

Serveres med god kaffe foran peisen. Og det kan opplyses at den lille krabaten på bildet klarte en hel muffins til etterpå. Om den smakte bedre enn den første, jf. reven som stjal pepperkaker av Bakermester Harepus i Hakkebakkeskogen, vites ikke…
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmmmm alt du lager her på bloggen er sååå spiselig. Jeg blir sulten jeg!Klem Hanna

  2. Nå har jeg bakt disse og de ble skikkelig bra:-) Sønnen min blir ett år i morgen, så de skal serveres da. Jeg savnet hvor mange grader ovnen skulle være på, men prøvde meg på 180 grader og ca 18-19 minutter i ovnen. Perfect:-)Vi skal også servere innbakte pølser som jeg også fant på bloggen din. Trenger ikke google for å finne inspirasjon; det holder å besøke denne matbloggen:-)

  3. Har sånne muffins i ovnen akkurat NÅ, jeg 😀 I og med at jeg er 10 år gammel, måtte jeg ringe til moren min noen ganger. Det blir en herlig overraskelse til faren min når han kommer hjen ;-D

  4. Hei du på 10 år!Du er jammen flink! Er litt misunnelig på pappaen din som kom hjem til nydelige sjokolademuffins! Klem fra Trine 😉

  5. Mmm.. Kjempegode! Hadde en banan liggende som jeg hadde oppi røra – ble som forventet en god kombo 🙂

  6. MMM, sjokolademuffins!For en fantastisk matblogg du har!Noe jeg lurer på hver gang jeg lager muffins, kanskje du kan hjelpe meg? Mine muffins blir alltid veldig spisse, har jeg for mye elr for lite røre i formen? Og hvordan få til store muffins som stikker langt over formen? Sånne man kjøper på cafè ;)Ha en fin dag 🙂

  7. Jeg ser at hun som kommenterte over her har problemer med at muffinsene blir spisse. Jeg har heller problem med at de blir flate, og kanskje til og med med et lite søkk i midten. Uansett hvilke muffinsoppskrifter jeg bruker, blir de slik.

  8. Jeg fikk veldig lyst til å lage disse og lurte derfor på om de kunne passe med en topping, noen forslag hvilken? Hadde også lyst til å lage lyse muffins, er det akkurat samme oppskrift men uten sjokolade?

  9. Disse ble veldig gode. Om jeg vil smelte sjokoladen og ha den i røren i stedet for i biter, hvor mye mel og annet må jeg evt. legge til?
    Takk for god oppskrift :).

  10. Jeg er 12 år og har nettopp lagd de muffinsene og de ble helt nydelige, det er de beste muffinsene jeg noen gang har smakt! Jeg er alene hjemme og gleder meg til at mamma skal få smake dem og si hva hun syns for hun liker også oppskriftene dine! Disse kommer jeg til og lage masse i framtiden

    1. Så hyggelig å høre! Kan tenke meg at mamma var veldig glad og stolt da hun fikk servert muffinsene du hadde bakt. Lykke til med nye mat- og bakeprosjekter på kjøkkenet fremover! 🙂

Leave a Reply to Flittiglise Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste