Bruschetta – enkelt og godt – rett og slett!

Bruschetta får jeg aldri laget ofte nok! Hver gang jeg spiser det så tenker jeg; «Hvorfor spiser jeg ikke bruschetta oftere? Det er jo så utrolig godt og så enkelt!» Kan nytes som lunsj, smårett eller forrett. Det er opp til deg. Hemmeligheten bak et godt resultat ligger i gode råvarer. Da er det meste gjort! Løp og kjøp!

Forrett til 2:
Godt brød
1 fedd hvitløk
smør eller olivenolje
Gode tomater, feks. 10-12 cherrytomater, delt i små biter
4 tynne skiver rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
frisk basilikum, finsnittet
olivenolje, den beste du har
nykvernet pepper
evt. litt salt
Ha tomater, løk og basilikum i en bolle og vend de forsiktig sammen. Tilsett litt olivenolje, smak til med nykvernet pepper og eventuelt litt salt.

Rist brødet i litt olivenolje eller smør i en stekepanne. Sett litt hvitløksmak på brødet ved å la et hvitløksfedd surre med i smøret/oljen.

Legg brødet på tallerkenen og fordel tomatblandingen over (hvis det er mye «overskuddsvæske» så kan du helle bort noe av denne). Ringle over litt god olivenolje. Pynt med frisk basilikum – og server umiddelbart.

Denne retten kan varieres ved feks å ha på en skive parmaskinke og/eller litt mozzarellaost. Ristede pinjekjerner og litt balsamicoeddik passer også godt til.

Velbekomme!


, , , ,

20 Kommentarer

  1. HildeS 18. september 2009 at 09:57 #

    >Jeg har aldri laget bruschetta, men spist det har jeg og det er fantastisk godt. Denne skal prøves.

  2. wine-fueled narcissism 18. september 2009 at 11:55 #

    >Enig i at en burde spise det oftere, men for min del ødelegges de ofte med FOR mye hvitløk. Jeg liker hvitløk, men som med alt, kan det bli for mye av det gode. Derfor er det en god idé å la et fedd surre med smøret i stedet for å gni brødet inn med det. Det skal jeg prøve neste gang. 🙂

  3. Elm 18. september 2009 at 14:23 #

    >Nam nam ….. dette må vi prøve !

  4. Siri Malene 19. september 2009 at 14:12 #

    >nam elsker bruchetta! =) Glemmer å lage det.. det er jo så enkelt å lage! Legger bloggen din på bloggrollen min jeg! :)Hilsen Siri Malene og salatbolla

  5. Linda aka Myrini 20. september 2009 at 18:48 #

    >Heisann. Snublet over bloggen din i dag jeg – du har så masse lekkert og fristende å dele med oss. Tusen takk for det :)Bruschetta har jeg faktisk aldri laget selv, men fått servert – og det er jo kjempegodt!!! Takk for oppskriften, den ser ganske så overkommelig ut ;)Ha en fin kveld.

  6. Anonymous 29. desember 2010 at 18:27 #

    >Dette var noe man skal prøve på til senere 😀

  7. kathrinehild 30. juni 2011 at 13:01 #

    Hei, skal servere dette til forrett til helgen. har du et tips om hvilken drikke jeg kan servere til?

  8. Eva 12. oktober 2012 at 22:58 #

    Er også veldig godt med avocado og spekeskinke 🙂

    • Trine ;) 15. oktober 2012 at 20:54 #

      Mmmmm 😉

  9. Arne 16. april 2013 at 18:50 #

    Kjempegodt! Amo le bruschette – jeg elsker bruschetter.
    Husk: Det uttakes «BROSKETTA» med o som i Oslo.
    Og pliiis! IKKE «bruschettas» i flertall!! Det er peccato mortale – dødssynd. Flertalls-s er spansk (eller engelsk).
    Italiensk flertall er «bruschette». På norsk kan man gjerne si bruschetter (altså: «brosketter»).
    Ja, ja, jeg vet det. Få vekk fomlelabba! Jeg må bare se og pakke meg bort fra jentenes sider. Kunne bare ikke dy meg. Jeg sniker meg rett som det er inn på Trines matblogg uten å legge igjen verken svettelukt eller tiss på dosetet. Har akkurat bakt Trines namnamme kanelsnurrer, til glede både for meg og min elskede kvinne.

  10. Martine 22. februar 2014 at 11:07 #

    Hvor mange blir det?!?!?! TRENGER SVAR FORT!!!!!

  11. Eh... 7. april 2016 at 17:02 #

    Ehm, det står bare at man skal blande ingridiensene, ikke hvilke ingredienser…

    • Trine ;) 7. april 2016 at 20:11 #

      Tomater, løk og basilikum 🙂

  12. Shamas butt 12. oktober 2016 at 22:02 #

    Beste lunsj på kvelden!
    Prøvd ut og det var helmaks som Egon ville sagt det!
    Bare pass på sette noe mer pepper enn det jeg beregnet.

    • shamas butt 26. oktober 2016 at 21:44 #

      Noen som vet hvorfor basilikum ikke vokser på nytt når man vanner disse pottene som en kjøper fra Kiwi/Meny? Jeg tenkte som så at hvorfor kjøpe inn nye ferske basilikum potteplante når man kan vanne dem på nytt. Men de vokser ikke med lyset en har i huset…

      • Anita 16. november 2016 at 21:34 #

        Jeg har kjøpt basilikum-urteplante fra butikk. Byttet potte og ristet av den jorda som den hadde fra før. Satte den i ny jord med gjødsel. Vanner den regelmessig, den er veldig tørst. Her vokser den så mye at jeg må klippe den ned. Har den i vinduskarmen 🙂

  13. Rebecca 26. oktober 2016 at 18:34 #

    Hei. Tenkte å lage dette sammen med en del andre småretter til en bursdagsfeiring, men kan dette lages på forhånd? Evt hvor mye kan gjøres klart dagen/morgenen Før?

  14. Nina 24. november 2016 at 18:16 #

    Hei,jeg lurte på hvor lenge de vil være holdbare?

    • shamas butt 24. november 2016 at 19:51 #

      Hei Nina,

      Da jeg tok for å spise den siste brucetta, den var ikke så god lenger grunnet den tørre brødet begynte å ta opp væske fra grønnsakene. Så dette må nok regne som ferskvare. Når du har lagd dem ferdig, bare begynn å servere gjestene.

  15. Bo 9. juni 2017 at 19:35 #

    Finsnittet olivenolje. Den var ny gitt 🙂

Legg igjen en kommentar