Som nybakt mamma til vesle Mathias har jeg vært så heldig å bli kjent med flere andre nybakte mammaer. Og siden slike «barseltreff» som regel skjer ved lunsjtider følger det også ofte med en spennende lunsjopplevelse. Som for eksempel etter en trilletur sammen med Tuva og mammaen i fint og skarpt høstvær, da denne nydelige gulrotsuppen ble servert.

Jeg var så heldig å få oppskriften, og serverte suppen til to av mammaene i barselgruppa i dag, hvor den også slo an. Og restene fikk mannen min til forrett, på en helt alminnelig torsdag. Og den kan helt klart anbefales som forrett også! En enkel og velsmakende suppe, som kan gjøres (nesten) ferdig i god tid før gjestene kommer (rør inn creme fraiche rett før servering)! Til 3-4 porsjoner trenger du:

1 gul løk
6 – 8 gulrøtter
2-3 ss smør
1 liter vann
2 hønsebuljongterninger
1-2 ss tomatpure
1 – 1,5 ts salt
1/4 ts cajennepepper
1 beger creme fraiche

Klippet gressløk (evt litt strimlet vårløk)
Bacon i biter – sprøstekt

Fres løk i smøret, riv gulrøtter grovt og fres med. Tilsett alt unntatt creme fraiche, gressløk og bacon. La suppen småkoke i 30 min under lokk. Kjør suppen i blender/foodprosessor el slik at den blir «glatt». Rør i creme fraiche før servering, og la suppen koke i ca 1 minutt.

Strø over gressløk/vårløk, og server suppen med baconbiter, godt brød og eventuelt en liten klatt creme fraiche.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Mmmm…så fristende herlig! Denn skal jeg prøve ;)Takk! Ligger utmerkelse til deg inne på bloggen min… God helg!Tina

  2. Flott blogg med mange gode oppskrifter for alle og enhver. Fikk servert denne suppa på barseltreff og den var bare herlig. Skal serveres hjemme imorgen! 🙂

    God søndag!

  3. Da har jeg prøvd denne suppen, og den var heeeeelt nydelig! Nam. Beste gulerot suppet jeg har laget og smakt. Kjempe enkel å lage og anbefales virkelig!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste