Kombinasjonen appelsin og chili er en favoritt, og tar denne biffwoken til nye høyder. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker. Storfekjøttet kan eventuelt byttes ut med kylling eller svinekjøtt, hvis du heller foretrekker det.

Ingredienser

BIFFWOK & RIS

600 g entrecôte /ytrefilet av storfe (i tynne skiver)
1 ss soyasaus
1 gul løk (i tynne båter)
2 gulrøtter (i tynne strimler)
1 rød paprika (i tynne strimler)
1/2-1 rød chili (i tynne skiver)
4 porsjoner ris (kokt etter anvisningen)

WOKSAUS

1 appelsin (saft og skall)
4-5 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ts sesamolje
3 fedd hvitløk (finhakket)
2 ts frisk ingefær (revet)
2 ss sukker
2 ts maisenna

SLIK GJØR DU

Skjær opp kjøttet i jevnstore skiver og legg i en liten bolle. Tilsett 1 ss soyasaus og vend sammen. La det stå å marinere mens du gjør klart resten.

Vask appelsinen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv ca. halvparten av skallet og ha det i en bolle sammen med appelsinjuicen fra hele appelsinen. Tilsett de øvrige ingrediensene til woksausen og smak til med sukker. Rør inn maisennaen til slutt. Sett til side.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene som angitt over.

Ha litt nøytral olje i en varm wokpanne/stekepanne og stek halvparten av kjøttet raskt på begge sider. Legg til side. Gjør det samme med resten av kjøttet. Stek løk og gulrøtter i et par minutter, og legg til side. Så står paprika og chilien for tur, stekes også et par minutter. Tilsett deretter kjøttet, resten av grønnsakene og woksausen, rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt.

Server woken umiddelbart med risen som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nydelig rett som jeg lager for 2.gang nå Har prøvd veldig mange oppskrifter, og du skuffer aldri!

  2. O M G
    Denne var sååå god!
    Hadde på litt ekstra pynt dah med sesamfrø og vårløk!
    Beste middagen jeg har smakt på i alle fall 6 måneder!

    Tusen takk Trine!

  3. Hei Trine,

    denne retten har blitt en av familiens favoritter.

    Din blogg gir inspirasjon til å teste ut nye retter. Variasjonen på menyen her i huset er betydelig større enn den ellers ville vært.

    Tusen takk for at du deler din matglede på bloggen.

    Hilsen

    Tordis

  4. Denne retten har jeg laget mange ganger. Nydelig, balansert smak. Blitt veldig populær i familien og hos venner

  5. «Det var innertier!» sa gubben. Jeg er enig! Dette var kjempegodt og vil garantert bli laget igjen, mange ganger! Tusen takk igjen Trine

Leave a Reply to Cathrine Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste