Mange har spurt etter oppskrift på Waldorfsalat. Her kommer den, litt sent for de som spurte før jul, men Waldorfsalat smaker jo godt året rundt, som tilbehør til kalkun eller som en del av en buffet, blant annet.

Ingredienser

3 stilker stangselleri , i biter
2 ringer hermetisk ananas , i biter
150 g blå druer (stenfrie), delt i to + noen til dekor
3 syrlige epler , i terninger
1 neve valnøtter , grovt hakket
1 1/2 dl kremfløte , stivpisket
1 ts sukker (smak til)
1 1/2 ss sennep (smak til)
1 1/2 dl majones (smak til)
sitronsaft (smak til)

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsaker og frukt (eplene til slutt) og ha dem i en bolle. Pisk kremfløten og sukkeret til krem, og rør forsiktig inn tilsett majones, sennep og sitronsaft (smak til). Vend dressingen inn i fruktblandingen, og tilsett grovt hakkede valnøtter. Oppbevar salaten i kjøleskap frem til den skal serveres. Pynt gjerne med noen friske druer og valnøttkjerner ved servering. Salaten kan gjerne lages dagen før.

Waldorfsalat

Deilig tilbehør til for eksempel kalkun med appelsinchilisaus og kalkun med hvitvinsaus.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Waldorfsalat er snadder 🙂 I vår familie har vi måttet innskrenke majonesandelen til halvparten, og ikke ha slett så mye selleri i. Sellerien deles også i mye mindre biter, slik at den opptrer nærmest som ett “krydder”. Vi har heller ikke sukker,sitrosaft eller sennep i. Det begynner da å ligne litt på en fruktsalat 😉 men slik er det nå, og det er blitt en variant som er lett å like for alle. God Helg!

 2. Ser ut som en herlig Waldorfsalat du har laget. I jula prøvde jeg meg på en variant der jeg valgte å bytte ut majones med creme fraishe, det ble et forfriskende herlig resultat:-)

 3. Supert utgangspunkt til å lage en egen personlig vi! Vi må droppe ananas her i huset – og veldig små biter selleri ja ! Tar mest grønne epler og en rød eple … Nam ;D

 4. Er det noe som helst som kan brukes som erstatning for selleri, ingen i huset her liker smaken av den? Ellers høres salaten fantastisk god ut og har absolutt lyst å lage den til jul

  1. Ingen av ungene likte selleristang da de var små, så eg brukte hodekål eller spisskål. Nå bruker eg halvparten av kvar. Den blir kjempegod. Eg pisker heller ikkje kremfløyten, berre blander den med majonesen og rører til den er klumpefri.

  2. Litt revet sellerirot er vår variant. Vi dropper ananas og erstatter fløten med lettrømme. Ikke alle er veldig glad i sennep,heller. Litt majones er beholdt. Denne versjonen av Waldorf er en sikker vinner til vår helstekte and , 2. Juledag.

  3. Jeg forveller de små bitene av stangselleri først; de blir mye mildere i smak og får en penere farge (lys grønn). Anbefaler å prøve det først!

 5. Når jeg lager waldorfsalat og har i sitronsaft, blir dressingen så rennende etterhvert. Har i alle trodd at det var sitronen som gjorde det. Erfaring med det? Kan det være noe annet som gjør at den blir dressingen blir tynn etter hvert?

 6. Jeg lager denne med majones, rømme, ananas, blå druer, valnøtter og litt ananassaft.
  Lages dagen før, kjempegodt.

 7. Nå har jeg nettopp laget salaten, og den ble kjempegodSkal servere den til kalkunfilet med poteter og rosenkål med bacon og pinjekjerner.

 8. Jeg bruker grønn paprika i stedet for selleri fordi ingen i huset liker selleri. Paprika er en god erstatning, synes jeg.

 9. Jeg lager den hvert år,den er bare nydelig. Men har aldri hatt sennep i. Så jeg lurte på om det gjør den enda bedre

 10. Jeg bruker alltid Trine sine oppskrifter og har aldri blitt skuffa. Så jeg tar sjangsen på å bruke litt sennep i waldorfsalaten

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste