I dag kan jeg friste med en deilig vegetarlasagne med mange gode smaker, og som fikk ben å gå på da den ble servert til gutta mine. Junior på 9 år var klar i sin tilbakemelding: "Dette var skikkelig, skikkelig godt, mamma!".
Ingredienser
GRØNNSAKSFYLL
1 | stor løk , finhakket |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
0,5 | rød chili , finhakket |
2 | gulrøtter , i små terninger |
1 | persillerot , i små terninger |
100 g | sellerirot , i terninger |
1 ss | tomatpuré |
400 g | hakkede hermetiske tomater |
300 g | grønne linser (kokte) |
6-8 | soltørkede tomater , i små biter |
1 dl | vann |
1-2 ts | grønnsaksfond |
0,5-1 ts | tørket timian |
1-2 ts | god balsamicoeddik |
salt og pepper |
OSTESAUS & TOPPING
50 g | smør |
50 g | hvetemel |
4 dl | melk , varm |
150 g | cheddar , revet |
6-9 | lasagneplater |
frisk oregano eller timian |
SLIK GJØR DU
Skjær og hakk opp alle grønnsakene som angitt over før du setter i gang. Varier gjerne med andre rotgrønnsaker. Hell av laken på linsene og skyll dem godt under rennende vann til det slutter å skumme. Riv osten (vær obs på at ca. 50 g skal benyttes i sausen, mens resten skal brukes til topping).
Fres løken i nøytral olje, til den er blank og myk. Bruk gjerne en stekepanne med høye kanter eller en liten gryte. Mot slutten av steketiden tilsetter du også hvitløk og chili. Ha løkblandingen i en liten bolle og sett til side. Stek rotgrønnsakene 3-4 minutter i nøytral olje og tilsett tomatpureen. La den frese med i ca. 1 minutt under omrøring og tilsett deretter løkblandingen, hermetiske tomater, linser, soltørkede tomater, vann, grønnsaksfond (eller buljong) og timian. La grønnsaksfyllet småkoke under lokk i ca. 15 minutter, til sausen tykner. Dersom det er mye overskuddsvæske igjen kan du koke den uten lokk de siste minuttene. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper mot slutten av koketiden.
Mens grønnsaksfyllet koker lager du ostesausen. Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet, til du har en jevn blanding. Tilsett varm melk mens du rører hele tiden, til du får en glatt og fin saus. La sausen koke under omrøring i et par minutter. Tilsett 50 g revet ost og smak til med salt og pepper.
Finn frem en ildfast form på ca. 20 x 20 cm. Begynn med grønnsaksfyll, deretter lasagneplater og ostesaus, og legg lagvis i to eller tre lag. Avslutt med ostesausen og fordel resten av osten over.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i 30-35 minutter, til lasagnen er gyllen og fin på toppen. La lasagnen hvile noen minutter og server den deretter med friske krydderurter (kan sløyfes) og godt brød (og gjerne en salat) som tilbehør.
VELBEKOMME!
Hva kan man bytte ut sellerirot med?
Du kan bytte det ut med pastinakk, mer persillerot eller kålrot, for eksempel. Paprika smaker også godt i denne lasagnen. Lykke til!
Hei
-hvilke butikkjeder fører chedderost uten animalsk osteløype? Min datter synes melk fra ku er ok, men uten animaske tilsetninger.
Det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med. Du kan evt. benytte annen ost enn cheddar.
Den ser kjempegodt ut!! Samboeren min hadde sikkert sagt at en lasagne trenger kjøtt men dette må jeg bare prøve en gang <3
Ser kjempegodt ut. Et lite spørsmål, er det 300g vekt i rå linser?:)
Nei, det er 300 gram ferdig kokte linser.
Serverte denne til middag i går. Hele familien likte lasagnen svært godt. Den smakte nydelig!
Hadde ikke sellerirot, så da brukte jeg kålrot i stedet.
Tusen takk for kjempegod oppskrift!
Kan jeg bruke røde linser istedenfor grønne? 🙂
Lagde denne retten til middag i går. Fantastisk god vegetarrett! Ja, til mer av dette 😀 Denne skal jeg lage flere ganger. Tusen takk 😀
Den beste lasagnen jeg har smakt!
Denne har jeg lyst å lage, men lurer på dette med linsene. Er de ferdig kokt fra før eller? Er de på hermetikkboks? Har aldri kjøpt linser før shø.
God oppskrift, jeg bruker å ha søtpotet i.
Denne er en definitiv favoritt. Fast rett når vi har flere folk på besøk og alle elsker den alltid å spør etter oppskrift! Så takk for en fantastisk oppskrift Trine
Hva kan jeg bruke istedenfor persillerot?
Hei Trine. For en spennende oppskrift. Denne vil jeg servere til en stor gjeng, og tenker å lage den i langpanne. Hvor mye må gange oppskriften med da?
Takk for en fantastisk blogg!
Hei! Har du en ide til hvordan jeg kan lage hvitsausen glutenfri? Vil Maizena for eksempel kunne fungere?
Hilsen Allergiunge på 22
Kjempegod!
Denne vegetarlasagne falt i smak hos både store og små! Skal definitivt lage igjen 🙂 Tusen takk for oppskrift!
Så hyggelig å høre at det falt i smak! 🙂
Denne er supergod,og har blitt en fast rett her hos oss! Vi pleier å bytte ut linsene med kidneybønne, det fungerer veldig bra. Tusen takk for oppskrift :)Jeg stoler alltid på at oppskriftene dine er gode, og setter stor pris på at du har vegetaroppskrifter i blant,
Denna er virkelig god! Glimrende andre juledag etter litt småtung julemat! Til og med en kjøttspiser som meg hat storkosa meg.
Perfekt oppskrift for å tømme kjøleskapet! Brukte purre, blomkål, fennikel, persillerot og litt gulrot i lasagnen! Hadde heller ikke grønne linser hjemme, så brukte røde. Også alt mulig av osterester i bechamelen. Ble kjempegodt! Tusen takk for nydelig vegetaroppskrift! 🙂
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂