Italienerne steker pizza i vedfyrt steinovn ved litt over 400 grader, som gjør at pizzaen er ferdig på få minutter. For å få en mest mulig autentisk pizza hjemme steker jeg pizzaen på et bakestål på maksimal stekeovnstemperatur (300 grader), og blir hver gang belønnet med deilig pizza med tynn, sprø bunn. Bakestål er vel verdt investeringen, og fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger og i enkelte nettbutikker. Bakesten fungerer også bra, men personlig foretrekker jeg bakestål. Bakestål og bakesten har bedre evne til å holde på varmen enn et vanlig bakebrett, og sørger for bedre og raskere steking av pizzabunnen.

Har du ikke det kan du selvsagt steke pizza på stekeovnens bakebrett (og skrive bakestål på ønskelisten).

Her har jeg samlet mine beste tips og triks om utbaking av pizzadeig og steking av pizza, enten du har bakestål, bakesten eller steker pizzaen på stekeovnens bakebrett.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 porsjon pizzadeig
1 porsjon pizzasaus , rød eller hvit

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste