ANNONSE - RANA PASTA

Du tror kanskje at vi matbloggere står hjemme og fyller sine egne tortelloni på en vanlig onsdag? Nope, det har jeg rett og slett ikke tid til i hverdagen, så hjemmelaget pasta er i så fall forbeholdt helgen. Et godt alternativ er da tortelloni fra Rana pasta, som er en fersk pasta som lages av gode råvarer og er uten tilsetningsstoffer. Tortelloni er pasta formet i ringer og fylt med enten ost, kjøtt og/eller grønnsaker, og du finner flere varianter i Rana pastas utvalg.

Jeg har her valgt tortelloni med tomat og mozzarella, men her kan du velge fyll etter smak og behag. Dagens pastarett toppes med en deilig ostesaus som du lager i en fei. Bruk gjerne osterester du har liggende, du trenger ikke å bruke akkurat de ostene som står i oppskriften. Vipps så har du et kjapt, enkelt og smakfullt måltid som står på bordet på under et kvarter. Tortellonien og ostesausen kan gjerne gratineres i ovnen (se tips avslutningsvis) hvis du ønsker det.

Annonse

Ingredienser

GRATINERTE TORTELLONI

500 g Rana tortelloni med tomat og mozzarella
200 g spinat , grovt hakket
2 fedd hvitløk , finhakket
nøytral olje til steking
2 dl matfløte
100-150 g blåmuggost
50 g parmesan , revet
nykvernet sort pepper

TOMATSALAT

200 g cherrytomater , delt i to
1 neve basilikumblader
1-2 ss pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne
extra virgin olivenolje
flaksalt

SLIK GJØR DU

Tortelloni med spinat og ostesaus

Finn frem en stor kjele og ha i rikelig med vann tilsatt litt salt. Når vannet koker tilsetter du tortelloniene og lar dem trekke i 2 minutter. Hell umiddelbart av vannet (bruk gjerne et dørslag), men ta vare på 1/2-1 dl av pastavannet.

Del tomatene i to, og ha dem i en liten bolle sammen med basilikumbladene og pinjekjerner. Drypp litt av din beste olivenolje over og strø over litt flaksalt.

Skjær opp grønnsakene som angitt. La hvitløken surre (i litt nøytral olje) på lav til middels varme et par minutter, og tilsett deretter den hakkede spinaten. Rør sammen og la det surre et par minutter, til spinaten faller sammen. Sett til side.

Gi matfløten et forsiktig oppkok, tilsett blåmuggost og ca. halvparten av parmesanen, og rør godt sammen til osten har smeltet. Bland sammen ostesausen og spinatblandingen, og smak til med nykvernet sort pepper. Vend deretter inn tortelloni. Dersom du synes at sausen er litt tykk kan du tilsette litt av pastavannet du har tatt vare på. Strø over resten av parmesanen.

Nyt pastaretten umiddelbart sammen med tomatsalaten og gjerne litt godt brød.

Tortelloni med spinat og ostesaus

TIPS

  • Dersom du ønsker å gratinere retten i ovnen kan du halvere trekketiden på pastaen, blande alt i en ildfast form og deretter steke den i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
  • Frisk spinat kan gjerne erstatte med frossen spinat. I så fall må du tine spinaten først og helle av overskuddsvannet. Spinaten kan deretter tilsettes rett i ostesausen.
  • Sjekk gjerne også ut andre oppskrifter med tortelloni, for eksempel Kyllingsuppe med tortelloni og bønner, Minestronesuppe med tortelloni og Tortelloni med kjapp tomatsaus.

Tortelloni med spinat og ostesaus

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Rana pasta. Rana pasta får du kjøpt hos MENY, Mega, Matkroken, Joker, Spar, Kiwi og Bunnpris, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Her er det bare å erstatte osten med ost etter smak og behag, og en ypperlig mulighet til å bruke opp osterester. Velg gjerne smaksrik ost som parmesan eller en annen vellagret ost, gjerne en kombinasjon. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.