Du tror kanskje at vi matbloggere står hjemme og fyller sine egne tortelloni på en vanlig onsdag? Nope, det har jeg rett og slett ikke tid til i hverdagen, så hjemmelaget pasta er i så fall forbeholdt helgen. Dagens pastarett toppes med en deilig ostesaus som du lager i en fei. Bruk gjerne osterester du har liggende, du trenger ikke å bruke akkurat de ostene som står i oppskriften. Vipps så har du et kjapt, enkelt og smakfullt måltid som står på bordet på under et kvarter. Tortellonien og ostesausen kan gjerne gratineres i ovnen (se tips avslutningsvis) hvis du ønsker det.

Ingredienser

GRATINERTE TORTELLONI

500 g tortelloni med tomat og mozzarella eller annet fyll
200 g spinat , grovt hakket
2 fedd hvitløk , finhakket
nøytral olje til steking
2 dl matfløte
100-150 g blåmuggost
50 g parmesan , revet
nykvernet sort pepper

TOMATSALAT

200 g cherrytomater , delt i to
1 neve basilikumblader
1-2 ss pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne
extra virgin olivenolje
flaksalt

SLIK GJØR DU

Finn frem en stor kjele og ha i rikelig med vann tilsatt litt salt. Når vannet koker tilsetter du tortelloniene og lar dem trekke i 2 minutter. Hell umiddelbart av vannet (bruk gjerne et dørslag), men ta vare på 1/2-1 dl av pastavannet.

Del tomatene i to, og ha dem i en liten bolle sammen med basilikumbladene og pinjekjerner. Drypp litt av din beste olivenolje over og strø over litt flaksalt.

Skjær opp grønnsakene som angitt. La hvitløken surre (i litt nøytral olje) på lav til middels varme et par minutter, og tilsett deretter den hakkede spinaten. Rør sammen og la det surre et par minutter, til spinaten faller sammen. Sett til side.

Gi matfløten et forsiktig oppkok, tilsett blåmuggost og ca. halvparten av parmesanen, og rør godt sammen til osten har smeltet. Bland sammen ostesausen og spinatblandingen, og smak til med nykvernet sort pepper. Vend deretter inn tortelloni. Dersom du synes at sausen er litt tykk kan du tilsette litt av pastavannet du har tatt vare på. Strø over resten av parmesanen.

Nyt pastaretten umiddelbart sammen med tomatsalaten og gjerne litt godt brød.

Tortelloni med spinat og ostesaus

TIPS

  • Dersom du ønsker å gratinere retten i ovnen kan du halvere trekketiden på pastaen, blande alt i en ildfast form og deretter steke den i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
  • Frisk spinat kan gjerne erstatte med frossen spinat. I så fall må du tine spinaten først og helle av overskuddsvannet. Spinaten kan deretter tilsettes rett i ostesausen.

Tortelloni med spinat og ostesaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Her er det bare å erstatte osten med ost etter smak og behag, og en ypperlig mulighet til å bruke opp osterester. Velg gjerne smaksrik ost som parmesan eller en annen vellagret ost, gjerne en kombinasjon. Lykke til!

    1. Ja, men sjekk anvisningen på emballasjen. Det kan være forskjellig koketid på ulike typer fersk pasta.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste