Ukens pastarett er tortelloni fylt med spinat og ricotta, og som får selskap av blant annet chorizo, løk, spinat, tomat og paprika. Det hele toppes med familiens favorittpesto, nemlig en smakfull paprika- og tomatpesto som gjerne kan serveres alene sammen med pastaen hvis du vil gjøre det ekstra enkelt.
Ingredienser
PASTA & TILBEHØR
500 g | tortelloni med ricotta og spinat el. |
200 g | chorizo , i små biter |
1 | rødløk , i tynne båter |
2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
1/2 | rød paprika , i strimler |
10 | cherrytomater , delt i to |
1 ts | røkt paprikapulver |
100 g | spinat |
1/2 - 1 dl | pastavann |
1-2 klyper | chiliflak |
parmesan , revet | |
basilikumblader |
PAPRIKA- OG TOMATPESTO
1/2 | rød paprika , i biter |
4 | soltørket tomat , i biter |
1 fedd | hvitløk , grovt hakket |
25 g | parmesan , finrevet |
1 dl | extra virgin olivenolje |
2 - 3 ss | pinjekjerner , ristet |
1/4 - 1/2 ts | flytende honning |
1/2 | sitron |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Lag paprika- og tomatpesto ved å kjøre paprika, soltørkede tomater, pinjekjerner (ristet i tørr stekepanne), parmesan og olivenolje i en kjøkkenmaskin med kniver, til alt er godt blandet. Smak til med litt sitronsaft, honning, salt og pepper. Jeg pleier ofte å vente med å tilsette pinjekjernene når pestoen for øvrig er ferdig, og deretter bare kjøre den noen sekunder slik at pestoen har noen grove biter av pinjekjerner som gir en fin tekstur. Dersom du har anledning til det kan du bake paprikaen i ovnen til den er mør og du enkelt kan fjerne skinnet (les mer her). Tilsett den (avkjølte) paprikaen i pestoen – da blir den enda fyldigere og bedre på smak.
Skjær opp alle grønnsakene, slik at du har alt klart. Kok tortelloniene i ca. 2 minutter, til de er al dente. Ta vare på 1/2-1 dl av pastavannet.
Stek løk og chorizo i litt nøytral olje i en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, paprika, tomater og krydder og la det stå å surre på svak til middels varme til paprikaen er mør. Tilsett spinaten mot slutten av steketiden. Rør ca. halvparten av paprikapestoen inn i chorizoblandingen og vend deretter inn litt av pastavannet og tortellonien. Smak til med salt og pepper. Serveres umiddelbart med et dryss chiliflak, revet parmesan, noen basilikumblader (hvis du har), godt brød og resten av paprikapestoen.
VELBEKOMME!
Jeg er allergisk mot pinjekjerner, peanøtter, cashewnøtter, valnøtter og hasselnøtter. Kan du foreslå en erstatning for pinjekjerner i pesto? Takk!
Har du testet med ristede solsikkekjerner eller mandler?
Dette var fantastisk godt, 1000takk for super oppskrift 🙂
Å, så hyggelig å høre! Alltid gøy å høre at oppskriftene slår an hos flere enn hjemme hos oss! 🙂
Hei Trine.
Hvor kommer spinaten inn i blandingen egentlig . Står ikke i oppskriften . Men regner med at den skal i grønnsaksblandingen
Oppskriften er oppdatert. Takk for at du sa ifra.
Denne retten falt i smak hos hele familien pestoen ble kjempegod!
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂