Klar for et nytt middagstips? Da bør du teste denne oppskriften på pannestekt torsk med sitronsaus, sprøstekt bacon og erter!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANNESTEKT TORSK

700-800 g torskefilet eller seifilet
flaksalt
nykvernet sort pepper
2-3 ss nøytral olje til steking
2 ss smør
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
1 kvist timian (kan sløyfes)

SITRONSAUS

2 ss smør
1 sjalottløk , finhakket
1/2 dl hvitvin eller eplejuice
1/2 sitron , finrevet skall + 1 1/2 ss saft
2 dl matfløte
salt og hvit pepper

TILBEHØR

4 porsjoner poteter
4 tomater
300 g grønne erter
1 pakke bacon , i skiver
1/2 sitron , i båter
gressløk , finsnittet

SLIK GJØR DU

Pannestekt torsk med bacon og erter

Poteter, TOMATER, BACON & ERTER

Kok potetene i saltet vann, til de er møre.

Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme). Legg tomatene i et lite ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og strø over litt maldonsalt, og bak tomatene i 10-15 minutter, til de er møre og fine.

Skjær baconet i mindre biter og stek det sprøtt. La det renne av på litt kjøkkenpapir.

Kok ertene etter anvisningen på pakken.

SITROnsaus

Hakk sjalottløken fint og stek den i smøret, til løken er blank og myk. Tilsett hvitvin, finrevet sitronskall og nypresset sitronsaft, og la det surre et par minutter. Tilsett matfløte og gi sausen et forsiktig oppkok. Smak til med salt og hvit pepper, og server sausen umiddelbart. (Følg oppskriften og nøye, dersom du for eksempel tilsetter sitron etter fløten kan du oppleve at sausen skiller seg.)

PANNESTEKT TORSK

Del fisken i fire jevnstore biter. Strø over litt havsalt eller flaksalt på den ene siden og la fisken hvile i 10-15 minutter.

Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett smør, hvitløk og timiankvistene. La fisken steke i ytterligere 2-3 minutter, til den begynner å “flake” seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.

sERVERING

Server fisken umiddelbart, sammen med sitronsaus, poteter, tomater og grønne erter. Serveres gjerne med en sitronbåt og et dryss med hakket gressløk.

Pannestekt torsk med bacon og erter

Tips

  • Bytt gjerne ut baconet med sprøstekt parmaskinke, se her.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste