Sprø, saftig og full av smak – torikatsu er Japans svar på comfort food! Denne klassikeren består av saftig kyllingfilet som paneres i panko og stekes gyllen og sprø, servert med en kremet soyamajones, frisk og sprø asiatisk kålsalat og nykokt ris.
Jeg har her benyttet produkter fra Saitaku, blant annet panko og soyasaus. Saitaku betyr "godt utvalg" på japansk, og dette er en serie med produkter av høy kvalitet som skal inspirere oss til å lage mer japansk mat hjemme. Prøv det du også!
Ingredienser
TORIKATSU
| 600 g | kyllingfilet (ca.) |
| salt og pepper | |
| 1-1 1/2 dl | hvetemel |
| 2 | egg , sammenvispet |
| 75-100 g | Saitaku panko |
| 2-3 dl | nøytral olje til steking |
ASIATISK KÅLSALAT
| 200-250 g | spisskål (el.), finsnittet |
| 2-3 | vårløk , finsnittet |
| 2 | gulrot , i tynne staver |
| 1 | eple , i små terninger |
| 2 ss | Saitaku riseddik |
| 2 ss | Saitaku soyasaus |
| 1 ss | gochugaru eller chiliflakes |
| 1 ss | brunt sukker |
| 1 ss | sesamolje |
| 1 fedd | hvitløk , knust |
| 2 ts | limesaft |
| 1-2 ss | Saitaku sesamfrø |
SOYAMAJONES
| 100 g | majones |
| 1 ss | Saitaku soyasaus |
| 1 ts | sesamolje |
TILBEHØR
| 4 porsjoner | Saitaku ris |
| Saitaku sesamfrø |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU
ASIATISK KÅLSALAT
Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en salatbolle. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak deg frem til en god balanse mellom det søte, syrlige og salte. Hell dressingen over salaten og vend den sammen. La den stå å trekke mens du gjør ferdig resten.

RIS & SOYAMAJONES
Kok risen etter anvisningen på pakken. Rør sammen majones, soyasaus og sesamolje, smak deg frem til en god balanse mellom de ulike smakene.

TORIKATZU
Skjær kyllingfiletene i to på langs, og krydre med salt og pepper. Hvis de har ulik høyde kan du legge dem på et skjærebrett, legge over litt bakepapir eller plast, og bruke baksiden av en liten stekepanne eller lignende til å bake ut kyllingen slik at den blir like høy over det hele. Finn frem 3 vide boller og ha hvetemel, sammenvispet egg og panko i hver sin bolle. Vend kyllingen først i hvetemelet, deretter i eggeblandingen og til slutt i pankoen. Pass på at alle deler av kjøttet blir dekket av alle tre ingrediensene. Bruk gjerne pinsett for å unngå at det blir så mye søl.
Ha rikelig med nøytral olje (for eksempel solsikkeolje eller soyaolje) i en stekepanne med høye kanter/vid gryte og la den bli skikkelig varm (ca. 180 grader) før du har i den panerte kyllingen. Ikke legg for mye i stekepannen av gangen, du må steke det i flere omganger. Stekes på litt over middels varme (i ca. 3 minutter) til kjøttet har en fin og gyllen stekeskorpe på begge sider, og er gjennomstekt. La gjerne kjøttet få renne av på litt kjøkkenpapir før servering.
SERVERING
Server torikatsu umiddelbart sammen med risen og salaten. Gi retten et dryss med sesamfrø og server soyamajonesen ved siden av.
TIPS
- Gochugaru er koreanske chiliflakes som fås kjøpt i etniske butikker og nettbutikker som selger krydder. Dersom du ikke får tak i det kan du isteden tilsette vanlige chiliflakes som fås i alle dagligvarebutikker. Sriracha kan også benyttes.
- Bytt gjerne ut kyllingen med svinekjøtt eller kalvefilet.
- Soyamajonesen kan gjerne suppleres eller erstattes med chilimajones.
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet forhandler Saitaku. Produkter fra Saitaku får du kjøpt hos MENY, Spar og Bunnpris. Du kan også bestille Saitakus produkter (og mye annet godt) direkte på oluf.no.

