Her kommer en av mine favoritt-forretter for tiden, nemlig konfiterte og ferske tomater som serveres i en smakfull tomatconsommé (kraft) sammen med stracciatella (se tips) og friske basilikumblader. Både de konfiterte tomatene og tomatconsomméen må gjøres ferdig på forhånd, men når det er klart er dette en rett som er kjapp og enkel å servere.
Inspirasjon til denne forretten fikk jeg da vi var på Øyna kulturlandskapshotell på Inderøy og feiret min fars 85 årsdag i sommer. Jeg har etter beste evne forsøkt å gjenskape den, og er veldig fornøyd med resultatet, om jeg skal få skryte litt av meg selv. Prøv den du også!
Ingredienser
TOMATCONSOMMé
| 1000 g | cherrytomater eller andre gode tomater, i små terninger |
| 1 stilk | stangselleri , i små terninger |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her