Her møter italienske smaker friske og søte norske jordbær - i en fyldig, smakfull og frisk tiramisu.

Ingredienser

1 1/2 dl espresso eller sterk kaffe
12 savoiardikjeks (fingerkjeks)
3 eggeplommer
2-3 ss melis
1 vaniljestang , frøene
250 g mascarponeost
300 g jordbær eller mer
friske urter hvis du har

SLIK GJØR DU

Tiramisu med jordbær

Lag espresso (eller sterk kaffe) og sett til avkjøling.

Rør sammen eggeplommer og melis til det får en kremaktig konsistens. Bruk gjerne en mikser. Tilsett vaniljefrøene og mascarponeost, og rør godt sammen. Smak eventuelt til underveis med mer melis om nødvendig.

Skyll og rens jordbærene, og del i 2-3 biter. Hold av ca. halvparten til dekor. Finn frem en form som er ca. 25 x 20 cm eller 6 dessertskåler. Ha den avkjølte espressoen i en vid bolle og dypp kjeksene raskt i blandingen. Pass på at de ikke dyppes for lenge for da blir de for bløte. Legg halvparten av kjeksene i bunnen av formen/glassene og ha et lag med mascarponekrem over. Fordel deretter ca. halvparten av bærene oppå og dekk dem deretter med et lag kjeks. Fordel resten av mascarponekremen oppå.

Legg over litt plast og la desserten stå i kjøleskapet i ca. 3 timer, til den har «satt seg» litt. Rett før servering fordeler du resten av jordbærene oppå, og ha gjerne på noen friske urter hvis du har. Serveres i godt selskap, gjerne sammen med en kopp espresso eller kaffe.

Tiramisu med jordbær

TIPS

  • Gi gjerne desserten et dryss med siktet kakaopulver og revet mørk kokesjokolade, før du topper desserten med friske jordbær.
  • Italienske savoiardikjeks (fingerkjeks) fås kjøpt i de fleste velassorterte dagligvarebutikker. Får du ikke tak i kjeksene kan du eventuelt benytte sukkerbrød i stedet (skjær det ut slik at det passer i glassene, og dynk det med espressoen).
  • Tiramisu kan gjerne lages dagen før den skal serveres og oppbevares (tildekket) i kjøleskapet.
  • Prøv gjerne også de andre tiramisuoppskriftene på bloggen, for eksempel tiramisu på glass, tiramisu med bringebær og hvit sjokolade eller en mere tradisjonell tiramisu.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Andre oppskrifter på tiramisu har også sivpiskede eggehviter. Er det noen grunn til at du ikke har det?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste