En enkel og smakfull suppe er slett ikke å forrakte på sommeren. Her har torsk og reker fått selskap med kokosmelk og rød currypasta, noe som er en spennede kombinasjon.

Ingredienser

400 g torskefilet , i terninger
200 g rensede reker
1 liten rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
nøytral olje
1 gulrot , i tynne staver
1 ts frisk ingefær , revet
1/2 rød chili , finhakket
2-3 ss currypasta (eller etter smak)
4 dl kokosmelk
3,5 dl fiskekraft (eventuelt buljong/utblandet fiske-/grønnsaksfond)
1 neve aspargesbønner , delt i to
frisk koriander , grovt hakket
ris eller nudler , tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

Thaisuppe med torsk og reker

Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.

Fres rødløk og etter hvert hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Legg til side.

Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og fiskekraft. Tilsett også grønnsakene (inkl. løken) og gi det hele et oppkok. La suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.

Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter fisken og la dem trekke med (ikke koke) i ca. 3 minutter, til fisken er ferdig. Tilsett deretter rekene. Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme. Smak eventuelt til med litt salt, om nødvendig.

Gi retten et dryss av grovt hakket koriander rett før servering. Serveres med ris eller nudler, og/eller hjemmelaget nan.

TIPS
 • Vær oppmerksom på at currypastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benyttet (Santa Maria) thai red curry i denne suppen. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
 • Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter og/eller squash.
 • Kokosmelken kan eventuelt erstattes med matfløte.
 • Fisk og reker kan gjerne byttes ut med kylling, se for eksempel denne oppskriften.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne suppa ble veldig god! Jeg hadde ikke fiskekraft men kokte kraft på rekeskallet og det ble bra. Jeg brukte nok sikkert dobbel mengde kraft for å være sikker på at det ble nok til fire sultne personer og tilsatte litt creme fraiche og litt ekstra fiskefilet. Sukkererter istedet for bønner fungerte veldig bra. Mannen min påsto det var noe av det beste jeg hadde laget..!

 2. Var litt skeptisk til thaisuppe med torsk, men all skepsis forsvant. Dette smakte himmelsk 🙂 Torsk passer jo nesten til alt!!

 3. Hei. Har laga denne og fått svært god tilbakemelding. Tilsatte grønnsakene, er det då gulrot sidan aspargesbønnene skal seinere? Eg som nybegynner trreng det med teskjei. Når skal løken oppi? 😉

 4. Hei, lagde denne i dag. Har du prøvd den med fiskesaus i? Jeg lurte på om den kunne brukes i stedet for salt.

 5. Takk for fin oppskrift, suppen ble fantastisk god! Vi har gjest fra Thailand og hun syntes også den smakte kjempegodt:)

 6. Kjempegod suppe!
  Hadde ikke reker eller aspargesbønner, men tok oppi paprika og søtpotet.
  Ble godkjent av strenge kritikere i hjemmet.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste