En enkel og smakfull suppe er slett ikke å forrakte på sommeren. Her har torsk og reker fått selskap med kokosmelk og rød currypasta, noe som er en spennede kombinasjon.
Ingredienser
400 g | torskefilet , i terninger |
200 g | rensede reker |
1 | liten rødløk , i tynne båter |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
nøytral olje | |
1 | gulrot , i tynne staver |
1 ts | frisk ingefær , revet |
1/2 | rød chili , finhakket |
2-3 ss | currypasta (eller etter smak) |
4 dl | kokosmelk |
3,5 dl | fiskekraft (eventuelt buljong/utblandet fiske-/grønnsaksfond) |
1 neve | aspargesbønner , delt i to |
frisk koriander , grovt hakket | |
ris eller nudler , tilberedt etter anvisningen på pakken |
SLIK GJØR DU
Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.
Fres rødløk og etter hvert hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Legg til side.
Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og fiskekraft. Tilsett også grønnsakene (inkl. løken) og gi det hele et oppkok. La suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.
Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter fisken og la dem trekke med (ikke koke) i ca. 3 minutter, til fisken er ferdig. Tilsett deretter rekene. Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme. Smak eventuelt til med litt salt, om nødvendig.
Gi retten et dryss av grovt hakket koriander rett før servering. Serveres med ris eller nudler, og/eller hjemmelaget nan.
- Vær oppmerksom på at currypastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benyttet (Santa Maria) thai red curry i denne suppen. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
- Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter og/eller squash.
- Kokosmelken kan eventuelt erstattes med matfløte.
- Fisk og reker kan gjerne byttes ut med kylling, se for eksempel denne oppskriften.
VELBEKOMME!
Denne suppa ble veldig god! Jeg hadde ikke fiskekraft men kokte kraft på rekeskallet og det ble bra. Jeg brukte nok sikkert dobbel mengde kraft for å være sikker på at det ble nok til fire sultne personer og tilsatte litt creme fraiche og litt ekstra fiskefilet. Sukkererter istedet for bønner fungerte veldig bra. Mannen min påsto det var noe av det beste jeg hadde laget..!
Var litt skeptisk til thaisuppe med torsk, men all skepsis forsvant. Dette smakte himmelsk 🙂 Torsk passer jo nesten til alt!!
Hei. Har laga denne og fått svært god tilbakemelding. Tilsatte grønnsakene, er det då gulrot sidan aspargesbønnene skal seinere? Eg som nybegynner trreng det med teskjei. Når skal løken oppi? 😉
Jeg laget din thaisuppe idag og den ble kjempegod og nydelig :))
Denne suppen er supergod! 🙂 og så enkel!
Tusen takk for alle de gode oppskriftene du deler med oss! 🙂
Denne var nydelig, anbefales!
Hei, lagde denne i dag. Har du prøvd den med fiskesaus i? Jeg lurte på om den kunne brukes i stedet for salt.
Takk for fin oppskrift, suppen ble fantastisk god! Vi har gjest fra Thailand og hun syntes også den smakte kjempegodt:)
Hadde en fin bit med steinbitt i kjøleskapet og den passet ypperlig i suppen. Perfekt!
FANTASTISK! Elsker denne suppen!!
Kan fort bli en favoritt dette ??
Kjempegod suppe!
Hadde ikke reker eller aspargesbønner, men tok oppi paprika og søtpotet.
Ble godkjent av strenge kritikere i hjemmet.
Dette ble superbra! Skal absolutt bli et fast innslag!
Hva. Skal man gjøre med rødløk en som man satte til side?
Løken skal tilsettes sammen med de øvrige grønnsakene. Har presisert det i oppskriften nå. Lykke til!
Denne suppa er supergod! Har byttet rødløk med gul løk, for jeg synes fargen blir finere. Har også i litt blomkål