For et par uker siden var jeg på hyggelig lunsj hos Niru Kumra. Niru laget en nydelig lunsj til meg og vi pratet om løst og fast mens tiden fløy fra oss. Niru har ingen matfaglig utdanning, men sluttet i sin stilling som prosjektleder for å dele sine matgleder på heltid. Niru er nemlig kvinnen som har satt seg som mål å gjøre indisk mat like lett tilgjengelig som pizza og pasta. Det er hun godt i gang med, blant annet har hun ved flere anledninger vært på TV, hun har gitt ut kokebok (Indisk mat på norske fat), hun holder matkurs og har utviklet en egen serie med indiske produkter som gjør det enda enklere å trylle frem de autentiske, indiske smakene på ditt eget kjøkken.

Jeg har tidligere laget en rett etter Nirus oppskrift, nemlig Kylling tikka masala, som jeg vet også har falt i smak hos mange av dere lesere. Dagens oppskrift på tandoorikylling er hentet fra Nirus kokebok, og kan virkelig anbefales.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Tandoorikylling

5 dl matyoghurt
1/2 kinesisk hvitløk (1/2 hvitløk tilsvarer 3-4 fedd), revet
1 ss ingefær revet frisk
2-3 ss sitronsaft
4 ss smør smeltet
2-3 ts tandoori masala
1 ts chilipulver
1 ts garam masala
1 ts bukkhornskløver tørket, knust i morter
1/2 ts korianderfrø tørket, knust i morter
1 ss koriander finstrimlet frisk
1 ts salt (ca.)
800 g kyllingfilet , i store biter (eller 1 kg kyllinglår) (ca.)

Tilbehør

salat (for eksempel grønne salatblader, agurk, tomat og rødløk)
sitronbåter
naanbrød
ris
Raita og/eller chutney

SLIK GJØR DU

Finhakk hvitløken og riv ingefær på et zesterjern eller lignende. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og eventuelt mer krydder. For å sikre at yoghurten ikke skiller seg og blir kornete kan du røre inn ca 1 1/2 ss hvetemel, før du blander yoghurten med de øvrige ingrediensene.

Skjær kyllingfiletene i 2-3 biter (eller lag et par snitt i kyllinglårene). Legg kyllingen i en plastpose og hell marinaden over. Klem på posen slik at marinaden fordeler seg over det hele. La kyllingen marineres i minst 4 timer, men gjerne over natten (i kjøleskapet).

Hell kyllingen over i et ildfast fat. Stekes ved 225 grader midt i ovnen (over- og undervarme) i ca 30 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Snu kyllingen etter ca 15 minutters steketid. Dekk gjerne formen med aluminiumsfolie.

Kok ris etter anvisningen på pakken. En frisk salat er godt tilbehør til denne kyllingretten. Jeg laget salat av crispisalat, agurk, tomat og løkringer. Drypp gjerne litt olivenolje over og dryss over litt flaksalt, og topp salaten med sitronbåtene.

Server Tandoorikylling med ris, naanbrød, salat og raita. (Dersom du baker naanbrødene selv så tilsett gjerne litt bukkhornkløver i naanbrødene også.)

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmm…gleder meg til å prøve. Indisk mat er så godt!
  Jeg har bestilt flere av krydderene på masalamagic men fant ikke et som heter tandoori masala. Hvor kjøper du dette?

  1. Jeg benyttet tandoori masala fra Santa Maria, men tror ikke den er optimal. Skal høre etter med Niru. 🙂

  2. Tandoori masala er en indisk krydderblanding. Jeg anbefaler deg å sjekke i en etnisk forretning.

 2. Jeg laget denne for godt og vel en uke siden og brukte Toro krydderiet fra Rema 1000, og det ble veldig godt. De hadde for noen uker siden indisk inspirert mat og har derav et godt utvalg av indiske krydderblandinger. Fulgte oppskriften,men tilsatte litt spisskumini Raitaen.

 3. Har du noen forslag til hvorfor sausen vår skilte seg under stekingen? Det smakte godt, men sausen ble ekkel og «klumpete» 🙁 (eller skal ikke marinaden med i ovnen?)

  1. «Vanlig» yoghurt naturell skiller seg ved oppvarming. For mer info se her:

   http://www.melk.no/meieribibliotek/meierileksikon/yoghurt/spiseyoghurt/faktaark/naturell-yoghurt/

   Man kan visst bruke Matyoghurt i stedet. Les her:

   http://www.melk.no/meieribibliotek/meierileksikon/yoghurt/matyoghurt/matyoghurt/

   Men jeg lurer også på hva Niru sier om dette, for det står vitterlig yoghurt naturell i hennes oppskrift. Er det meningen at sausen skal skille seg? Eller kanskje det er underforstått at det skal brukes matyoghurt?

   Jeg ser at Tine selv har en oppskrift på Tandoorikylling, hvor de bruker matyoghurt. Se her:

   http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kylling-og-fjarkre/kylling-tandoori

 4. Denne var veldig god og anbefales! Vi hadde også problem med at sausen skilte seg, men siden smaken var så god så gikk det greit. 🙂 Vi brukte tyrkisk yoghurt i stedet for vanlig yoghurt naturell. Vet ikke om det hadde noe å si?

 5. Nydelig middag! Gode, varme smaker! Jeg opplevde dessverre også at tandoorisausen skilte seg, selv om jeg brukte matyoghurt.

 6. Et tips: Det kan være lurt å legge til at de med peanøttallergi også kan være allergisk mot bukkehornkløver (kryssallergi). De bør også finne tandoori masala uten bukkehornkløver i.

 7. Hei! Siden var mye bedre og enklere å finne fram i før,er det fler tilbehør til en rett var det blåmerket å bare å trykke på.Nå må man søke på det,veldig irriterende.Ellers har du mye bra oppskrifter

  1. Takk for din tilbakemelding. Jeg jobber for tiden med blant annet nye arkiv- og søkefunksjoner, og stikkordskyen kommer også tilbake i høyremenyen. Hvis alt går etter planen publiseres dette innen 2-3 uker. Jeg håper det vil bidra til at det blir lettere å finne frem. 🙂

 8. Syns 30 min for kyllingstykker på 225 grader høres fryktelig mye ut? Blir de ikke tørre?

  1. Steketiden er veiledende, det skal steke til kyllingen er gjennomstekt, etter CA. 30 minutter. Vær obs på at kyllingen og marinaden kommer kald fra kjøleskapet, så da vil det ta noe lengre tid å varme opp innholdet i formen.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste