Kylling er ikke hva det en gang var, i alle fall ikke hvis du har fått smaken på frittgående kylling som har vokst opp på fòr som verken er tilsatt medikamenter eller vekstfremmende stoffer. Stange- og Livèchekylling er eksempler på kylling som her fått tid til å vokse seg store, og rom til å bruse med fjærene. Resultatet er mye kjøtt med mye smak og førsteklasses kvalitet.
Da jeg besøkte Mathallen for noen uker siden fikk blant annet to deilige ramsløkmarinerte kyllingbryst fra Stangeriet være med hjem, i selskap med sort fullkornsris fra Via Italia. Sort ris er et nytt bekjentskap for min del, men falt så absolutt i smak. Oppskriften får du selvsagt om et par strakser.
Men først tilbake til Mathallen, som vel må anses som en "godterbutikk" for oss matglade. Når jeg entrer den store, men likevel intime, hallen er det som jeg hensettes til en annen verden. Du verden som jeg koser meg der jeg går fra bod til bod og titter, lukter, smaker, nyter, spør - og får svar. Mmmm, gleder meg allerede til neste tur, som er rett rundt hjørnet.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Kylling og ovnsbakte cherrytomater

2 kyllingbryst
6-8 cherrytomater , delt i to
salt og pepper , eventuelt

Sort fullkornsris med godt følge

200 g sort fullkornsris
1/2 boks hvite kokte bønner (ca.)
1/2 rødløk , i tynne ringer
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
2 vårløk , finsnittet
1/2-1 sitron , saften
olivenolje
friske krydderurter , feks basilikum og/eller koriander

SLIK GJØR DU

Krydre eventuelt kyllingbrystene med salt og pepper og stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Legg kyllingen i et ildfast fat sammen med de halve tomatene og stek dem midt i ovnen ved 180 grader, til kyllingen har en kjernetemperatur på 67 grader (etter ca 30 minutter, avhengig av størrelse på kyllingbrystet og stekeegenskapene til ovnen din). Den ferdigstekte kyllingen skal hvile i 10-15 minutter før servering. Da skal den ha nådd 69 grader som etter min mening er passende kjernetemperatur for kylling.

(Dersom du ikke har marinert kyllingen kan du eventuelt steke kyllingen i stekepannen først. Stekes på middels varme med skinnsiden ned i en blanding av smør og en nøytral olje, til skinnet er gyldent og sprøtt. Snu kyllingen og stek den lett på kjøttsiden også. Stikk så i et steketermometer og følg deretter anvisningene som er angitt ovenfor.)

Kok risen etter anvisningen på pakken. Får du ikke tak i sort fullkornsris kan du selvsagt benytte vanlig fullkornsris eller villris. Mot slutten av koketiden freser du raskt rødløken i en stekepanne i et par minutter. Tilsett deretter hvitløk, chili og vårløk, og la det surre med, til løken er blank og myk. Skyll bønnene i kaldt vann og tilsett i pannen. La de surre med til bønnene er gjennomvarme. Når risen er ferdigkokt blandes det hele forsiktig sammen. Smak til med sitronsaft, en god olivenolje, salt, pepper og friske krydderurter.

Del kyllingbrystene i passende skiver, og anrett sammen med risblandingen og tomatene. Drypp noen dråper av din beste olivenolje over kyllingen og tomatene, og server!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  Må bare igjen si at jeg er mektig imponert over din flotte matblogg og alt du formidler! Leser bloggen din daglig 🙂
  Har bare et lite spm (som forsåvidt ikke har noe med oppskriften å gjøre) ang barn og mat – spiser minstemann hos deg med glede alt du «serverer» her på bloggen? Jeg anser meg selv som fornuftig innen mat og matlaging, lager det meste fra bunnen,variert og passe sunt,men barna,spesielt den eldste er ganske så kresen,og mye av det jeg lager rynkes det på nesa av.. Pasta og pannekaker er favoritten som hos mange andre barn,enda de må smake på alt,får være med å lage,har spist tingene før (men plutselig forandrer smaken seg…) osv. Så hvis din lille store gutt spiser med glede alt du serverer (som for barn kanskje kan være spesielt?) – vil jeg mer enn gjerne lære dine triks! Jeg syns nemlig de fleste av oppskriftene jeg har prøvd her hos deg har vært fantastiske!
  Lagde forresten pasta med reker og rød pesto i går – veldig godt og veldig enkelt – og falt i smak hos hele familien!! 🙂

  Keep up the good work! Og ha en strålende helg!

 2. Hei Trine
  Vet du hva forskjellen er på sort fullkornsris og villris – konkret?
  Villris er jo egentlig en type gress, så vidt jeg har skjønt…

  1. Må nok skuffe deg i år Bjørg, har litt for mange baller i luften for tiden, men det skal komme innlegg omtrent daglig frem til jul også. Ønsker deg en fin førjulstid! 🙂

 3. Hei Trine.
  Så koselig og få se bilder fra mathallen.
  Skal selv til Oslo i midten av januar.
  Det gleder mitt hjerte at du inspirerer med dine innlegg,
  og får den vanlige mann(kvinne) i gata til og lage de lekreste retter
  som både er enkle og smakfulle.
  Takker for stadig utviklende blogg!
  Ha en fin førjulstid.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste