Det er hektisk om dagen, mye som skjer på jobb - og i forhold til bloggen, og derfor ikke så mye tid og overskudd til kreativ matlaging. Laks og risoni er god fast-food å ty til i en sådan stund. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Ingredienser

500 g fersk laks i 3 eller 4 biter
olivenolje
sitronsaft
salt og pepper
risoni
grønnsaksbuljong
4 vårløk i skiver
grønnsaker etter smak og behag
4 ss creme fraiche
2 ss rød pesto (ca.)

SLIK GJØR DU

Kok risoni i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken. Risoni er pasta utkledt som ris, og kan kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger og innvandrerforretninger. Tøm av eventuell overskuddsvæske, tilsett vårløk og rør godt sammen. Får du ikke tak i risoni kan du erstatte den med pasta.

Pensle en blanding av olivenolje og sitronsaft på laksestykkene og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver side i en grillpanne, til den er gjennomstekt. Har du ikke grillpanne kan du benytte vanlig stekepanne, eller steke den i stekovnen eller dampovn.

Fres grønnsakene i litt smør eller olje til de blir passe møre.

Ha creme fraiche i en liten bolle og smak til med rød (eller grønn) pesto, og eventuelt litt salt og pepper. Jeg benyttet bortekjøpt for anledningen, men har du rester av hjemmelaget pesto er jo det enda bedre. Og dersom du har tid og lyst til å lage hjemmelaget rød eller grønn pesto kan du servere den alene. (Har du ikke pesto tilgjengelig kan du smake til crême fraïchen med friske eller tørkede krydderurter du har tilgjengelig, samt litt ketchup/tomatpurè.)

Server laksen sammen med risoni og stekte grønnsaker, med en klatt pestokrem.

Enjoy!
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!Denne bloggen gir meg så mye inspirasjon! Takket være deg og bloggen har jeg nå fått et verktøy som gjør at jeg endelig tør invitere folk hjem til mat, det gjorde jeg ikke før! Tusen takk! Og i samme rennet må jeg da selvfølgelig nevne at maten fikk masse skryt! =)Så et lite spørsmål: Kyllingkraft, får du det fra buljongterning, eller er dette noe som finnes på boks?MvhCecilie

  2. Cecilie; Så gøy å høre! Når det gjelder kyllingkraft så kan dette være ferdig kokt kyllingkraft på boks (eller hjemmelaget), kyllingbuljong eller kyllingfond. Buljong benytter jeg i litt mer hverdagslige retter, mens kraft benyttes når det er tid for det lille ekstra. Jeg benytter ofte kyllingfond på glass eller i terning også. Det er også litt smak og behag. Pannekakemannen; lykke til!Trine 😉

  3. Heisan!Så heldig som jeg var nå som snublet innom denne flotte bloggen din! Så mange fine og spennende oppskrifter!Akkurat hva jeg trengte nå, for man blir litt tom for ideèr etter julen ;)Laila

  4. Fast-food fiskeretter er akkurat det jeg og familien trenger i en travel hverdag! Tusen takk for massevis av inspirasjon og matglede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste