I dag byr jeg på en spicy, varmende kyllingsuppe med "tacosmaker" og knasende nachochips. Til to porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
2 | kyllingfileter , i strimler |
1/2 | liten rødløk , finhakket |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1/4-1/2 | rød chili , finhakket |
1 | grønn paprika , i små terninger |
1/4 ts | spisskummin (ca.) |
1/2 ts | paprikapulver (ca.) |
1 boks | hermetiske tomater , hakket |
6-7 dl | kyllingbuljong eller kraft |
1 boks | maiskorn (liten boks) |
1 klype | sukker |
salt og pepper | |
nachochips eller lignende | |
ris , eventuelt litt kokt etter anvisningen på pakken |
SLIK GJØR DU
Stek kyllingstrimlene raskt i smør eller olje, til de er nesten gjennomstekte. Legg til side. I en liten gryte freser du raskt løken til den blir blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, grønn paprika og krydderet, og la det surre med på svak varme et par minutter.
Tilsett de hakkede tomatene og kyllingbuljongen og la retten småkoke i ca 10 minutter. Smak til med mere krydder hvis nødvendig, samt sukker, salt og pepper. Tilsett maiskornene og kyllingstrimlene og la de trekke med noen minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Ved servering knuser du noen nachochips med fingrene og strør på toppen. Server gjerne retten med litt ris som tilbehør.
Enjoy!
Hm… Kan man ønske seg dette til middag? 😀
Takk som byr – dette smakte fortreffelig 🙂
Tack för goda recept! Jag hämtar inspiration till nästa veckas meny och hittar allt jag behöver här!!! Du borde få medalj för att du underlättar vardagen för många familjer!
Kommer du ut med en kokebok snart eller??
Dette laget jeg til middag i dag, veldig godt 🙂 Men mektigere enn man tror 🙂 Brukte også litt maizena til å jevne ut da jeg synes den ble litt tynn.
Deilig suppe! Skikkelig kosemat på en litt kald og hufsen høstkveld 🙂