Supper blir bare morsommere og morsommere å lage, synes jeg. Og mange deler den samme erfaringen, hvis en ser på mange av de tilbakemeldingene jeg får fra dere lesere. "Jeg har byttet ut Toro med Trinemat", er det mange som skriver. Det er jo utrolig gøy å høre, samtidig som det er litt nifts også dersom jeg skulle treffe på gutta fra Toro en sen kveldstime ;). Her er nok en godbit som slår et definitivt knockout på enhver posesuppe. Finn frem (3-4 porsjoner):

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250 g chorizopølse eller annen sterk pølse, i små terninger
1 stor løk , hakket
3-4 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
1 rød paprika , i små terninger
4 tomater , i terninger
4 vårløk , finsnittet
1 l kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond/buljong)
250 g kokte kikerter
1 neve frisk spinat
olivenolje
salt og pepper
frisk timian

SLIK GJØR DU

 

Spansk suppe med chorizo, chili og kikerter

Fres chorizoen i rikelig med olivenolje i et par minutter, og tilsett løk, hvitløk, chili og paprika. Chorizoen kan eventuelt erstattes med annen smaksrik pølse. La det surre på middels varme til løken blir blank og myk (pass på at ikke hvitløken svir seg).

Skjær et kryss ved stilken til tomatene og senk dem ned i kokende vann i ca ett minutt, til skinnet lett lar seg løsne. Fjern skinnet, del tomatene i to og fjern kjernen. Skjær tomaten i små terninger og ha oppi gryta sammen med kyllingkraften. La det koke i ca 10 minutter og tilsett deretter kikertene og vårløken. La den koke i ytterligere 20 minutter, tilsett spinaten og smak til med salt, pepper og frisk timian.

Server suppen med godt brød – og …

Spansk suppe med chorizo, chili og kikerter

… nyyyt!

Skriv ut

Min Handleliste