Supper blir bare morsommere og morsommere å lage, synes jeg. Og mange deler den samme erfaringen, hvis en ser på mange av de tilbakemeldingene jeg får fra dere lesere. "Jeg har byttet ut Toro med Trinemat", er det mange som skriver. Det er jo utrolig gøy å høre, samtidig som det er litt nifts også dersom jeg skulle treffe på gutta fra Toro en sen kveldstime ;). Her er nok en godbit som slår et definitivt knockout på enhver posesuppe. Finn frem (3-4 porsjoner):

Ingredienser

250 g chorizopølse eller annen sterk pølse, i små terninger
1 stor løk , hakket
3-4 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
1 rød paprika , i små terninger
4 tomater , i terninger
4 vårløk , finsnittet
1 l kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond/buljong)
250 g kokte kikerter
1 neve frisk spinat
olivenolje
salt og pepper
frisk timian

SLIK GJØR DU

 

Spansk suppe med chorizo, chili og kikerter

Fres chorizoen i rikelig med olivenolje i et par minutter, og tilsett løk, hvitløk, chili og paprika. Chorizoen kan eventuelt erstattes med annen smaksrik pølse. La det surre på middels varme til løken blir blank og myk (pass på at ikke hvitløken svir seg).

Skjær et kryss ved stilken til tomatene og senk dem ned i kokende vann i ca ett minutt, til skinnet lett lar seg løsne. Fjern skinnet, del tomatene i to og fjern kjernen. Skjær tomaten i små terninger og ha oppi gryta sammen med kyllingkraften. La det koke i ca 10 minutter og tilsett deretter kikertene og vårløken. La den koke i ytterligere 20 minutter, tilsett spinaten og smak til med salt, pepper og frisk timian.

Server suppen med godt brød – og …

Spansk suppe med chorizo, chili og kikerter

… nyyyt!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Fantastisk god suppe, og for et syn for øye! En suppe til å bli glad og mett av! En innertier som skal gjentas! Snart!

 2. Mannen min pleier være flink til å skryte av maten jeg lager. Spesielt når jeg lager noe fra bloggen din er han fornøyd, og uttrykker dette. Da jeg laget denne suppen var han eksepsjonelt glad.
  Selv om han pleier å skryte av maten må det bety noe spesielt når han minst tre ganger i løpet av middagen gjentok seg selv i at denne suppen var fantastisk god.
  Og da jeg samme dagen publiserte et bilde på instagram var det flere av mine venner som kom med tilbakemelding på at den så veldig god ut. Mange sa også at de ville lage den selv etter å ha sett bildet.
  Så tusen takk for oppskriften! Denne skal definitivt lages igjen 🙂

 3. Fy søren så god! Lagde denne til middag til to gode venninner i dag og det var suksess! Kjøpte ordentlig chorizo på Centra mat. Knall godt! For mildere smak kan man sikkert bruke krydderpølse, men likte smaken og den litt røde «oljefilmen» som kommer fra chorizoen.

  1. Du kan benytte kyllingbuljong eller utblandet kyllingfond. Aller best blir den med kyllingkraft som du koker selv, men til hverdags er det sjelden tid til denslags. Du får kjøpt ferdig kraft på boks også, feks den fra Jacobs, som bla fåes på Meny.

    1. 1 liter, som det står i oppskriften. Les på flasken/emballasjen hvor mye fond som skal blandes med 1 liter vann. Jeg benytter 3 ss fond til 1 liter vann på den typen jeg ofte benytter.

 4. I går lagde jeg denne suppen til meg og kjæresten, og vi likte den kjempegodt. Andre oppskriftsfavoritter fra bloggen er «Sissels grovbrød» og «Pasta med reker og rød pesto». Gleder meg til å prøve flere oppskrifter. Takk for en inspirerende blogg, Trine!

 5. Hei!

  Dette med tomatene høres litt stress ut, men blir suppen veldig annerledes dersom man bruker en boks hermetiske tomater i stedet for «skikkelige» tomater? :p

  Og i tillegg, er koketiden 10 + 20 (30) totalt selv om man har kokte kikerter?

 6. Har nå laget suppen i forskjellige varianter gjentatte ganger og den skuffer aldri. Har også lagt til et par dl. linser og noen champignonskiver og kokt den i en «crock pot» i et par timer. Er diabetiker og blodsukkeret mitt går faktisk NED etter å spise denne suppen, takket være kikerter og spinat + chorizoproteiner. Takk for en kjempefin oppskrift, Trine!

 7. Hei du. Har laget denne suppa gryta mange gang og det er suksess hver eneste gang! Men, hvordan er den å fryse den ned? Da kan jeg jo lage større porsjon så får jeg spise den mange ganger i løpet av uka! 🙂

 8. Hei jeg skulle ha laget denne suppa til mange, ca 100 porsjoner, skal jeg bare gange opp? Hilsen Maryam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste