Pasta med tomatsaus er en av mine "go-to"- retter i en hektisk hverdag, og de tre viktigste ingrediensene har jeg alltid tilgjengelig - nemlig pasta, en bit parmesan og gode hermetiske tomater.
I denne retten har jeg benyttet passata, pasta, parmesan, løk og hvitløk. Som regel nyter vi den som den er, men noen ganger tilsetter jeg også rester jeg har til overs (se tips avslutningsvis). Prøv den du også!
Ingredienser
PASTARETT
4 porsjoner | spagetti eller annen pasta |
1 | løk , i små terninger |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
400 g | passata |
salt | |
nykvernet sort pepper | |
chiliflak |
TILBEHØR
1 neve | pinjekjerner , ristede |
parmesan , finrevet | |
frisk basilikum | |
brød |
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvisningen på emballasjen, og hell av kokevannet.
Mens pastaen koker skjærer du opp løk og hvitløk. Stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett passata, rør godt sammen og la det stå å koke på svak varme i et par minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt et par klyper chiliflak hvis du ønsker litt «sting» i sausen.
Ha pastaen i tomatsausen og vend det hele forsiktig sammen. Alternativt kan du servere pasta og tomatsaus hver for seg.
Gi retten et dryss av ristede pinjekjerner, revet parmesan og friske urter, og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.
TIPS
- Du kan eventuelt bytte ut passata med hakkede hermetiske tomater, men da må du la tomatsausen koke i minst 15 minutter.
- Tilsett gjerne kjøttdeig eller røde linser i tomatsausen, eller rester av for eksempel storfe-, svinekjøtt eller kylling. Grønnsaker som blant annet paprika, stangselleri og squash smaker også godt i tomatsausen.
Buon appetito!
Mmmmm kjempegod
Høres deilig ut. Nå vil jeg prøve