Kombinasjonen rabarbra, jordbær og sjokolade er nydelig! Prøv det selv og lag denne deilige sjokoladeterten med rabarbra- og jordbærkompott!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TERTEBUNN

175 g smør
100 g sukker
15 g bakekakao (ca. 2 ss)
2 eggeplommer
225-250 g hvetemel

RABARBRA- OG JORDBÆRKOMPOTT

400 g rabarbra , i biter
100 g sukker (smak til)
1 vaniljestang
300 g jordbær , i biter

TILBEHØR

100 g friske jordbær , delt i to
3 dl kremfløte , stivpisket (eller vaniljeis)
sitronmelisse /mynteblader (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Sjokoladeterte med rabarbra og jordbær

Ha smør, kakao og sukker i en kjøkkenmaskin med k-spade (eventuelt visper) og kjør det til du har en jevn blanding. Tilsett eggeplommene og kjør det litt til. Tilsett deretter hvetemel, og kjør det til du har en jevn og fin deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i minst en time.

Finn frem en terteform som er ca. 26 cm i diameter (formen jeg brukte er 28 x 20 cm), pensle den med litt smør/olje og strø over litt hvetemel. Trykk deigen jevnt utover i formen, og prikk den med en gaffel. Stekes midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til bunnen er gjennomstekt og sprø. Følg med mot slutten slik at du ikke steker den for lenge, for da kan du få en brent smak på tertebunnen din. Avkjøles på rist.

Skyll rabarbraen, skjær den opp i jevnstore biter og ha den i en tykkbunnet kjele sammen med mesteparten av sukkeret. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut de små sorte frøene. Ha frøene og stangen oppi kjelen.

Gi rabarbraen et forsiktig oppkok og la den stå å småkoke til den akkurat begynner å gå i oppløsning. Tilsett ca. 300 g jordbær og rør forsiktig sammen. Smak eventuelt til med litt mer sukker, om nødvendig. Ha blandingen over i en bolle og sett den til avkjøling.

Rett før servering fjerner du vaniljestangen og heller kompotten over i terteskallet. Dekorer med halve jordbær på toppen (og eventuelt sitronmelisse/mynteblader) og server umiddelbart, sammen med for eksempel stivpisket kremfløte eller vaniljeis.

Sjokoladeterte med rabarbra og jordbær

TIPS

  • Bruk helst de tynne rosa rabarbrastengene, de har best smak, gir en fin rosa farge og du trenger ikke å skrelle dem. Benytter du grovere stilker kan det hende at du bør skrelle rabarbraen før du koker den.
  • Både tertebunnen og kompotten kan gjøres klar dagen før, hver for seg, men må «monteres» rett før servering.
  • Hvis det er mye væske i kompotten bør du sile den, hvis ikke kan terten din fort bli «soggy». Rabarbra- og jordbærsirupen kan du benytte til et glass limonade eller to.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine! Bloggen din er super! Jeg leter etter oppskriften på seikaker med paprikaris og chilisaus, det virker som denne er fjernet? Har en masse fiskekaker i fryseren og husker dette var veldig godt tilbehør, men jeg husker ikke hva sausen bestod av? Sweet chili og rømme? Litt majones? Blir veldig glad for svar 🙂

  2. Denne paien er helt nydelig. Jeg syns den er aller best når den serveres lun. Den kan varmes opp og smaker bare bedre og bedre dag 2,3,4….

  3. Hei Trine.
    Hadde treretters middag med kollegaer, med meny fra deg. 🙂
    Forrett salat med blåbær, fenikkel , nøtter og blåmuggost, så indisk kyllingsuppe, og avsluttet med sjokoladepay med rabarbra, jordbær og is. Vinen til var en god risling. Alt ble så godt mottatt og var en meny som varmt anbefales. Kunne lage en del dagen før, så jeg fikk delta på festen. 🙂 Hilsen Ingrid

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste