Sjokoladekake er alltid populært, og med en deilig trøffelkrem mellom lagene blir dette en skikkelig høydare!

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE

175 g smør , smeltet og avkjølt
3 egg
275 g sukker
250 g hvetemel
4 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
175 g crème fraîche eller rømme

SJOKOLADEKREM & DEKOR

400 g kokesjokolade (ca. 55% kakaoinnhold), finhakket
4 dl kremfløte
100 g smør , i små terninger
sjokoladekuler , til dekor

SLIK GJØR DU

Smelt smøret og sett til avkjøling. Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Kjør egg og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin med visper. Tilsett det lunkne smøret i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Mål opp hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver, og sikt det inn i eggedosisen, vekselsvis med creme fraiche. Rør godt sammen, til du har en jevn og kremete røre.

Fordel røren i en smurt springform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stekes på midterste rille til kaken er nesten gjennomstekt, etter 30-35 minutter. Stekeovner steker ulikt, så følg med mot slutten av steketiden. Hvordan vet du at kaken er ferdigstekt? Bruk en fyrstikk eller bakepinne og stikk den midt i kaken. Dersom det ikke sitter igjen kakerøre på fyrstikken/pinnen er kaken ferdig. Hvis det sitter igjen røre på pinnen steker du den noen minutter til, før du sjekker på nytt. La kaken hvile i ca. 15 minutter, før du fjerner springformen og lar den avkjøles helt på rist.

Bruk sjokolade med ca. 55% kakaoinnhold eller mer (viktig). Hakk sjokoladen i små, jevnstore biter og ha det i en bolle. Varm opp kremfløten mot kokepunktet (skal ikke koke) og hell den over sjokoladen, litt etter litt. Rør det hele sammen ved hjelp av en slikkepott, til sjokoladen er helt oppløst. Tilsett smøret i små, jevnstore terninger og rør til smøret er smeltet og du har en jevn og blank røre. La blandingen stå i kjøleskapet til den tykner. Rør i blandingen underveis og følg med til den får en kremete konsistens og kan smøres på kaken. Det kan ta fra 30 minutter til et par timer (vanskelig å si eksakt). Sjokoladekremen skal ikke stivne.

Del kakebunnen i 2 eller 3 like tykke deler (sett den gjerne i kjøleskapet et par timer først, så blir den enklere å dele pent opp). Fordel omtrent halvparten av kremen mellom lagene, og bre den siste halvparten over hele kaken. Bruk en varm (og tørr) kniv på kremen for å få en pen avslutning. Pynt med sjokoladekuler eller annen dekor.

Oppbevar kaken kjølig, men la den stå i romtemperatur 30-60 minutter før servering, da smaker den nemlig aller best.

Kaken kan fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
     1. Høyden gjør at den ikke kan deles i tre. Tror det er bedre å bruke 24 cm form her.

 1. Bruker du 26 cm form? Tror det egner seg bedre med 24 cm, den ble så flat selv om eggedosisen var luftig.

 2. Hei Trine! Jeg og samboeren min er studenter i Trondheim, og vi benytter oss av oppskriftene dine så og si hver dag. Vi har nesten lagd alle oppskriftene i Trines mat 1 og 2, og skal snart begynne på Trine inviterer. I helga hadde vi og familien treretter med kamskjell med parmesanaioli, reinsdyrfilet med rotgrønnsaker og snickerskake. Det var helt nydelig. Vi begynte å snakke om at vi skulle arrangere en kveld med syvretter. Og da vil vi selvfølgelig bruke dine oppskrifter. Vi lurte derfor på om du ville hjelpe oss å sette sammen en syvretter av dine oppskrifter? Det hadde vi satt stor pris på.

 3. Lagde denne kaken i går til en barnebursdag. Var litt skeptisk å prøve den etter å ha sett andre kommentarer. Alt ble bra, bunn som var høy og kunne deles i 3, god krem også. Anbefalles! Passer veldig bra som kake for voksne også siden den ikke er kvalmende søt. Brukte en 25cm form og laktosefri rømme. Nydelig når den er romtemperert.

 4. Hei! Jeg er stor fan av bloggen og bøkene dine, og kikker ofte innom for inspirasjon. Da jeg så denne kaka, tenkte jeg at den må jeg lage! Dessverre opplevde jeg at det tok veldig lang tid før glasuren tyknet. Jeg gjorde slik oppskriften sier, men etter 30 minutter i kjøleskapet var glasuren fortsatt veldig tynn. Også etter 1 time i fryseren var den for tynn til å bre på kaka. Det var litt skuffende, for jeg har vært veldig fornøyd med alt jeg har laget fra bloggen tidligere. Kanskje det er bedre å bare varme kremfløten, i stedet for å koke den opp? Takker ellers for en super blogg som har gitt meg mye inspirasjon!

  1. Opplever det samme! Kremen har snart stått i to timer.. og enda tynn som bare det.. håpløst.

   Samme med selve kaka når jeg lagde den.. den endte opp med å stå 2,5 timer i ovnen!

  2. Hei. Mange forskjellige oppskrifter har blitt prøvd fra dine kokebøker og fra nettet, har alltid vært veldig fornøyd. Igår laget jeg denne sjokoladekake, som ble veldig god. Men slet med kremen den ville ikke tykne, slik at den kunne smøres/brees på kanen.
   Må nok prøve igjen.

 5. Åhh for en fantastisk deilig kake…som å spise en skjokoladesky stekte 10 min.lengre og droppet fyll inni,
  Hadde vaniljeis til,og en stor kopp caputshino ….I’m in heaven

 6. Super digg sjokoladekake. Brukte 70 % sjokolade. Det ble en suksess. Takk for inspirasjon Trine.

 7. Hei Trine.
  Fikk lyst til å prøve denne jeg også. Var litt skeptisk til at kremen ikke skulle tykne nok, men med litt tolmodighet gikk det bra. Kjempegod kake som falt i smak hos alle familiemedlemene. Blir helt sikkert bakt igjen.

 8. Hei. Denne fristelsen må prøves. Jeg må bytte ut hvetemel med glutenfritt mel, men det går alltid bra i kaker. Jeg lurer på om denne er god samme dag eller er best å lage dagen i forveien? Klem Nina

 9. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Men etter en time i ovnen er den enda bare en røre.

 10. Hei, opplevde i likhet ned flere her at sjokoladekremen ikke stivnet, men forble rennende. Hva kan ha gått galt? Mener jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke.

  Mvh Licra

 11. Kan kaken fryses? Tenkte å bake i dag ( mandag) og servere den på søndag må få unna noe i forkant av dagen.

 12. Kjempe god kake, som jeg kommer til å lage flere ganger.
  Kaken var lett å dele i 3, sjokoladekremen brukte jeg 70%. Hadde bare 200g i hus, men ble perfekt.

 13. For en fantastisk god kake! Jeg er ganske «nybegynner» når det kommer til baking, men denne var enkel å ha med å gjøre Etter litt tålmodighet med kremen ble den helt perfekt ❤️

  Valgte heller å dele kaken i 2, men det gikk veldig fint også

 14. Hei. Hvor tidlig kan man pynte sjokoladekaken? Jeg har lyst til å pynte denne med nonstop, skum osv til jul men jeg vil gjerne pynte den f.eks dagen før…
  Ellers tusen takk for mange gode oppskrifter

 15. Genial kake. Baket til min kjære i kveld. Ho har bursdag i morgen. Gleder meg til smake den. Men eg bruker 21 m form

 16. Hvor lenge kan kaka stå i kjøleskapet uten at den blir dårlig? Hvor lenge før servering kan jeg bake den? Og skal den stå i kjøleskap fram til servering?

  1. Dette er en relativt holdbar kake som holder seg i kjøleskapet i flere dager. Det er vanskelig å si eksakt, det kommer litt an på holdbarheten og kvaliteten på råvarene du har benyttet. Jeg vil anbefale at du lager den dagen før du skal servere den, og oppbevarer den i kjøleskapet frem til 30-60 minutter før den skal serveres. Lykke til!

 17. Kaken ble veldig flat selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Men god på smak. Kremen tok lang tid å få kald nok til å ta på og enn måtte følge veldig med så den ikke ble for kald så den var vanskelig å få smurt utover. Ville heller valgt en vanlig krem isteden.

 18. Flott og enkel. Kaka ble høy og lett å dele. Kremen tykna fort. Kan anbefale dere som sliter med kremen å sette bollen litt i kaldt vann før kjøleskapet. Begynner å kreme seg så og si med en gang.

 19. Min sønn linus på 10 ville bake kake og valget falt på denne. Bunnen ble flat første gang, men vi tok en ny runde ig vispet ekstra lenge eggedosisen, og denne gang hevet den fint, men falt sammen når jeg tok den ut. Kan noen gi oss triksene for å få en høy kake som ikke klapper sammen?

 20. 20cm form, samme oppskrift. har den fortsatt i ovnen, 40m allerede, vet jeg skulle brukt større form, med det er hva jeg hadde. Er det da fortsatt greit å la den være på 180grader. det er mykt i midten.- fortsettelse følger

 21. Stor skuffelse.
  Glasuren tok mange, mange timer før den stivnet. Midten av kaken vart fortsatt litt rå inni. Men kanten rundt var tørr. Lite smak av selve kaken også.
  Dyr kake å lage med alle den sjokoladen som er i den også.

 22. Det så ut en veldig bra oppskrift, men men… son eg leste kommentarer at mange hadde problemer med krem, så det haddr eg og blandingen må hvile i 15-45min, det er ikkje sant. Må hvile mye mer. Eg føler at Trine må oppdatere denne oppskiften, kan ikkje sei at det er perfekt kake, har lagt mange sjokolade kaker før og den er 4/10, kunne ikkje anbefale. Sorry.

 23. Denne kaken lages til alle bursdager i huset. Alltid vellykket. Bruker 24 cm form og bunnen kan deles opp i 3 uten problemer. Det går også fint med kremen. Husk at fløten skal ikke kokes, men kun varmes opp til kokepunktet. En nydelig kake, min favoritt! 🙂

 24. Hadde ikke bakt denne kaka dersom jeg hadde lest anmeldelsene først. Samme erfaring som mange andre med kremen. 45 min er bare tull. Nå har sjokoladekremen stått i kjøleskapet i 4 timer og den er fortsatt ikke smørbar.Renner som bare det. Bunnen ble bra.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste