SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADEKREM

Sjokoladekake er alltid populært, og med en deilig trøffelkrem mellom lagene blir dette en skikkelig høydare!

  • Difficulty: middels
  • Servings: 1 kake
  • Time: ca. 1 time + avkjøling
  • Kjøkken:
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE

175 g smør , smeltet og avkjølt
3 egg
275 g sukker
250 g hvetemel
4 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
175 g creme fraiche eller rømme

SJOKOLADEKREM & DEKOR

400 g kokesjokolade (ca. 55% kakaoinnhold), finhakket
4 dl kremfløte
100 g smør , i små terninger
sjokoladekuler , til dekor

SLIK GJØR DU

Smelt smøret og sett til avkjøling. Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Kjør egg og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin med visper. Tilsett det lunkne smøret i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Mål opp hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver, og sikt det inn i eggedosisen, vekselsvis med creme fraiche. Rør godt sammen, til du har en jevn og kremete røre.

Fordel røren i en smurt springform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stekes ved 180 grader midt i ovnen, til kaken er nesten gjennomstekt, etter 30-35 minutter. Stekeovner steker ulikt, så følg med mot slutten av steketiden. Hvordan vet du at kaken er ferdigstekt? Bruk en fyrstikk eller bakepinne og stikk den midt i kaken. Dersom det ikke sitter igjen kakerøre på fyrstikken/pinnen er kaken ferdig. La kaken hvile i ca. 15 minutter i formen, før du fjerner springformen og lar den avkjøles helt på rist.

Hakk sjokoladen i små, jevnstore biter og ha det i en bolle. Varm opp kremfløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen, litt av gangen. Rør det hele sammen ved hjelp av en slikkepott, til sjokoladen er helt oppløst. Tilsett smøret i små, jevnstore terninger og rør til smøret er smeltet og du har en jevn og blank røre. La blandingen hvile i kjøleskapet til den tykner, etter 15-45 minutter. Rør i blandingen underveis og følg med til den får en kremete konsistens og kan smøres på kaken. Sjokoladekremen skal ikke stivne.

Del kakebunnen i 3 like tykke deler (sett den gjerne i kjøleskapet et par timer først, så blir den enklere å dele pent opp). Fordel omtrent halvparten av kremen mellom lagene, og bre den siste halvparten over hele kaken. Bruk en varm (og tørr) kniv på kremen for å få en pen avslutning. Pynt med sjokoladekuler eller annen dekor.

Oppbevar kaken kjølig, men server den gjerne romtemperert.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hei Trine! Jeg og samboeren min er studenter i Trondheim, og vi benytter oss av oppskriftene dine så og si hver dag. Vi har nesten lagd alle oppskriftene i Trines mat 1 og 2, og skal snart begynne på Trine inviterer. I helga hadde vi og familien treretter med kamskjell med parmesanaioli, reinsdyrfilet med rotgrønnsaker og snickerskake. Det var helt nydelig. Vi begynte å snakke om at vi skulle arrangere en kveld med syvretter. Og da vil vi selvfølgelig bruke dine oppskrifter. Vi lurte derfor på om du ville hjelpe oss å sette sammen en syvretter av dine oppskrifter? Det hadde vi satt stor pris på.

  2. Lagde denne kaken i går til en barnebursdag. Var litt skeptisk å prøve den etter å ha sett andre kommentarer. Alt ble bra, bunn som var høy og kunne deles i 3, god krem også. Anbefalles! Passer veldig bra som kake for voksne også siden den ikke er kvalmende søt. Brukte en 25cm form og laktosefri rømme. Nydelig når den er romtemperert.

  3. Hei! Jeg er stor fan av bloggen og bøkene dine, og kikker ofte innom for inspirasjon. Da jeg så denne kaka, tenkte jeg at den må jeg lage! Dessverre opplevde jeg at det tok veldig lang tid før glasuren tyknet. Jeg gjorde slik oppskriften sier, men etter 30 minutter i kjøleskapet var glasuren fortsatt veldig tynn. Også etter 1 time i fryseren var den for tynn til å bre på kaka. Det var litt skuffende, for jeg har vært veldig fornøyd med alt jeg har laget fra bloggen tidligere. Kanskje det er bedre å bare varme kremfløten, i stedet for å koke den opp? Takker ellers for en super blogg som har gitt meg mye inspirasjon!

    1. Opplever det samme! Kremen har snart stått i to timer.. og enda tynn som bare det.. håpløst.

      Samme med selve kaka når jeg lagde den.. den endte opp med å stå 2,5 timer i ovnen!

  4. Åhh for en fantastisk deilig kake…som å spise en skjokoladesky stekte 10 min.lengre og droppet fyll inni,
    Hadde vaniljeis til,og en stor kopp caputshino ….I’m in heaven

  5. Hei Trine.
    Fikk lyst til å prøve denne jeg også. Var litt skeptisk til at kremen ikke skulle tykne nok, men med litt tolmodighet gikk det bra. Kjempegod kake som falt i smak hos alle familiemedlemene. Blir helt sikkert bakt igjen.

  6. Hei. Denne fristelsen må prøves. Jeg må bytte ut hvetemel med glutenfritt mel, men det går alltid bra i kaker. Jeg lurer på om denne er god samme dag eller er best å lage dagen i forveien? Klem Nina

  7. Hei, opplevde i likhet ned flere her at sjokoladekremen ikke stivnet, men forble rennende. Hva kan ha gått galt? Mener jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke.

    Mvh Licra

  8. Kan kaken fryses? Tenkte å bake i dag ( mandag) og servere den på søndag må få unna noe i forkant av dagen.

  9. Kjempe god kake, som jeg kommer til å lage flere ganger.
    Kaken var lett å dele i 3, sjokoladekremen brukte jeg 70%. Hadde bare 200g i hus, men ble perfekt.

Legg igjen en kommentar til Trond Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.