Her er årets 17-mai kake, som består av en deilig sjokoladekakebunn fylt og dekorert med stivpisket kremfløte, en deilig sjokoladekrem, hermetiske pærer og massevis av friske, gode bær. En kake som passer godt til vårens og sommerens små og store festdager.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Sjokoladekake

150 g smør i terninger
200 g mørk sjokolade , grovt hakket
3 egg
150-175 g sukker
1 ss vaniljesukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Sjokoladekrem

200 g mørk sjokolade , hakket
1 dl kremfløte
1/2 dl vann
2-3 ts sukker
1 ss smør

Fløtekrem og bær

5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 ts sukker
1 kurv jordbær
1 kurv blåbær
hermetiske pærer, , i biter
marengstopper

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme).

Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen i små biter. Bruk gjerne sjokolade med høyt kakaoinnhold. La sjokoladen smelte og rør sammen med en sleiv. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. Knekk oppi ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Ha i sukker, vaniljesukker, bakepulver, og sikt tilslutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott.

Smør en springform (22-24 cm i diameter), ha røren i formen og sett den midt i ovnen. Kaken stekes i 20-30 minutter, til den er passe stekt. Sjekk eventuelt med en kakenål eller fystikk. Når kaken er avkjølt er den klar for å pyntes, men du kan fint lage den dagen før den serveres.

Ha den hakkede sjokoladen og smøret i en stor bolle. Kok forsiktig opp fløte, vann og sukker, og hell blandingen over sjokoladen og smøret. Rør forsiktig til sjokoladen er helt oppløst. Ikke rør mer enn nødvendig.

Pisk kremfløte, vaniljesukker og sukker til stiv krem, og sett kaldt.

Del kaken i to lag. Ha ca halvparten av fløtekremen på det nederste laget og fordel ca. halvparten av bærene og hermetiske pærer oppå. Jeg delte jordbærene i 2-4 biter. (Du kan selvsagt benytte andre bær enn jeg har benyttet, som for eksempel bringebær, bjørnebær og rips.) Legg forsiktig på det øverste kakelaget. Hell sjokoladekremen over og smør den utover og la den gjerne renne nedover her og der. Sjokoladekremen skal være ganske tyktflytende når du heller den over. Sett kaken til avkjøling noen minutter slik at sjokoladekremen får satt seg.

Fordel resten av fløtekremen midt på toppen og ha resten av bærene oppå, dekorer gjerne med marengstopper, og kaken er nå klar for servering!

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Prøvde meg på denne kaken i går, smakte kjempe godt:) Men et lite problem hadde jeg, og det var at kaken var veldig lav, så fikk ikke delt den i to. Stemmer det at det bare er 1/2 ts bakepulver?-syns det virket litt lite.
  Hilsen Christine:)

  1. Hei!
   Nå har jeg prøvd to gange og begge gangene ble kaken lav….

   Smaken på kaken er god 🙂

   1. Denne kakebunnen skal ikke være veldig høy, det er i utgangspunktet en brownieoppskrift. Men, når den blir fylt blir den fin og høy! 🙂

    1. På bilde er det kanskje dobbel oppskrift, den eser jo litt, men faller sammen igjen. Det er min erfaring.

 2. Hei! Kaka såg kjempegod ut, og vil bli utprøvd til fars 65-årsdag torsdag. 🙂 Dynkar du ikkje dei to kakebotn-delane før du pyntar (med mjølk eller jus)? Ville appelsin- eller ananasjus passa best smaksmessig, trur du? Eg liker saftige kaker… 😉

  1. Jeg dynker ikke sjokoladekaker, men du kan jo fint gjøre det om du foretrekker det. Appelsin smaker jo godt til sjokoladekake, men det er jo smak og behag.

 3. Kaka ser nydelig ut… 🙂 Ønsker å lage den til 4 års dag til helgen, går det bra om jeg lager den på formiddag den dagen jeg skal servere den? Den vil bare bli bedre av å stå litt eller? 🙂

  Hilsen Lene

  1. Sjokoladekaken kan fint stå et par dager, og du kan også pynte den nesten ferdig noen timer før servering. Jeg anbefaler deg imidlertid å vente med å ha på de friske bærene på toppen til rett før servering.

 4. Fikk samme problem, prøvde 2 ganga, heva seg ikkje 🙁 Men smaken er god. Må være noe feil her ? Brukte 1 skje med bakepulver på 2 forsøk.

 5. Samme problem for meg også, fikk ikke kaka til å heve, fikk derfor ikke delt den i to lag . Men kusken smakte nydelig med bare ett lag også 🙂

  1. Jeg har bakt varianter av denne kaken utallige ganger de siste 12 årene og den har alltid blitt vellykket. Laget den senest i dag.

 6. Jeg fikk samme problem som de to andre. Min kake ville heller ikke heve seg. Tenkte at det var kanskje var bakepulveret mitt som var gammelt. Kjøpte nytt bakepulver og prøvde igjen, men kaken ville fortsatt ikke heve seg. Så da får de to flate kakene bli de to delene med fyll imellom. Bli sikkert godt!

  1. Denne kaken er ikke av typen som hever mye og blir høy, men flat blir den ikke. Kan det være at du benyttet for stor kakeform? Jeg benytter 22 eller 24 cm form når jeg baker denne kaken, og den blir selvsagt høyest om jeg benytter 22 cm form. Videre er det viktig å røre for hånd, men ikke røre mer enn det som er nødvendig for at alt er godt blandet sammen. Det er også viktig å ikke åpne stekovnsdøren underveis, men å følge med mot slutten slik at den ikke blir stekt for mye.

 7. Denne kaka var GOD!! Har nå laget den både med sjokoladekrem+fløte og bare med fløte, og den siste varianten var den både jeg og resten av heimen likte aller best 🙂 En enkel og knallgod kake – bedre kan det ikke bli :))

 8. Nydelig sjokoladekrem!
  Toro sjokoladekake, lag med saftige hermetiske plommer og vaniljekrem inni, sjokoladekrem og vaniljekrem pyntet med trøfler på toppen. Det ble en rask, mørk og saftig kake til nyttårsaften.
  Takk for super blogg å hente ideer og oppskrifter fra!

 9. Denne kaka så helt fantastisk ut!!! Gleder meg til å servere den til familien og gode venner!

 10. Jeg brukte en stor ts bakepulver og kaken i ovnen er nesten dobbelt så stor nå. Hever fint.
  Fulgte oppskriften til pungt og prikke bortsett fra at jeg hadde i dobbel dose av bakepulveret etter å ha lest kommentarene 🙂

  Gleder meg på kake 😀

 11. Hei!!! Mange god oppskrifter du har her. Blir veldig inspirert:)
  Måtte lage denna kaka i dag til samboaren min som har bursdag 🙂 Han er ein skikkelig sjokkoladekakemons, så denne passa supert! Og den var mektig, men veldi veldig god 🙂
  Baka forresten skulebollane og her om dagen!!! Super herlige 🙂
  Blir vi matlei, så går vi inn her å finn noko spennande å lage 🙂

  Ha ein fin kveld! 🙂

 12. Prøvde denne kaka til bursdagsselskap på mandag. Og den smakte FANTASTISK 😀 Falt i smak både hos meg som er ein ekte sjokoladeelskar og gjestene! I tillegg smakte den bedre og bedre dei neste dagane den stod i kjøleskapet.. takk for mange gode oppskrifter på bloggen din 🙂

 13. Bakte denne nå nettopp, fikk samme problem som flere her, for flat til og deles i to, kakeformen var som din, 22-24, men tviler ikke på at den er god lell, så i morgen skal den stå på bordet i min sønns 1 års dag. Ha en fin helg.

 14. Hei! Ser at det står i vg at du også pynter med marengs, kan ikke se eller lese dette av oppskriften?

  1. Marengsen ble ikke med på bildet i fjor, men ble servert ved siden av. Jeg pleier ellers å dytte den nedi kremen her og der. Lykke til!

 15. Hei! Kan man bruke melkesjokolade i stedet for mørk sjokolade? Så den blir litt mer barnevennlig? 🙂 så jo helt herlig ut! Den må nok stå på kakebordet på 17. Mai 😉

 16. Ser virkelig frem til å smake på denne i kveld. Kaka står til avkjøling – ble høy og fin 🙂 og sjokoladekremen er ferdig laget. Nå står min bedre halvdel på kjøkkenet og lager soyamarinert svinefilet for nt’te gang. Som jeg gleder meg til kveldens matopplevelse! I går disket jeg opp med Trines chiliburgere m tilbehør. Namnamnam Elsker bloggen din Trine!!

 17. Å, denne ser så god ut! Jeg baker ikke så veldig ofte, men denne så faktisk ikke så vanskelig ut 🙂 Gleder meg til å prøve den til 17. mai!

 18. Denne kaka ser kjempegod ut 🙂 Kan en bruke firkløver eller melkesjokolade i sjokoladekremen istedenfor mørk kokesjokolade?

  1. Jeg har ikke benyttet melkesjokolade eller firkløverkake i baking, og vet ikke om det har andre egenskaper enn mørk kokesjokolade. Sjokoladen er jo viktig for å få riktig konsistens på kremen. Jeg tør derfor ikke anbefale deg å benytte det. Noen andre som vet?

 19. Denne skal serveres imorgeb. Først til
  Champagnefrokosten også restende til grillingen etterpå…går det fint? Hvordan bør heg oppevare kaken fra ikveld, og eventuelt etter champagnefrokosten? Vil bærene være gode selv om kaken serveres to ganger? 🙂 takk!

  1. Ja, det går fint. Kaken blir nesten bare bedre av å stå litt, men vil selvfølgelig ikke fremstå som like delikat på ettermiddagen. Men, skal garantere deg at den kommer til å gå ned på høykant likevel.

 20. Denne sjokoladekremen… Min ble så veldig rennende! Noen tips på å få den tykkere? 🙂

  Veldig fin kake altså 😀

  1. Det synes jeg er vanskelig å svare på, for dersom du har fulgt oppskriften skal konsistensen bli som på bildet.

 21. Kaka ser kjempegod ut:D
  Tenkte jeg skulle lage den til i morgen!
  Men burde jeg vente med å pynte hele kaken, både i midten og på toppen i morgen?
  Redd for hvis jeg fyller den med krem i kveld, at den kanskje blir litt bløt?:)
  Noen tips?:))
  Herlig blogg forresten 😀

 22. Hei
  Skal lage denne kaken til i morgen (17.mai).
  D står ekte vaniljesukker på oppskriften. Er dette vanlig vaniljesukker?
  Kan jeg lage sjokoladekremen dagen før uten å ha den på kaken??

 23. Det står 125gr mel, 2 dl. Det stemmer ikke at 125 går mel er 2 dl. Hva skal det være? Krise, jeg baker kaken nå:-)

 24. Hei! Baker kaka i dag for å servere i morgen. Jeg må ha gjort noe galt med sjokoladekremen, for den ble aldri stiv. Skulle jeg ha kokt inn fløten mer? Jeg kokte kun opp før jeg helte den over sjokoladen og smøre! Jeg måtte blande inn melis for å få den stiv og da syns jeg ikke sen ble så god. Hvordan gjør du det?
  Deigen er veldig god!

 25. Nå står kaken i kjøleskapet, klar til i morgen. Den ser i hvert fall veldig god ut, så skal bli spennende å smake på den. Bilde av den ligger på bloggen min hvis du vil ta en titt. 🙂
  Ha en fin 17.mai feiring.

 26. Hmmm… Holder på å pynte kaken i dette øyeblikk, og synes sjokoladekremen ble veldig flytende… Tror nesten jeg må droppe å ha den på den for denne gang, og bare pynte med fløtekrem.

  Har du noen forslag til hva som kan ha gått galt? Jeg har fulgt oppskriften, men må fløten koke lenge? Jeg tok den av nesten med en gang den begynte å boble…

  Gleder meg uansett til å smake, da den ser jo helt nyyyydelig ut! 🙂

 27. Jeg bakte også denne kaken i går, og den ble flat. Jeg ser at du en gang tidligere når du har gitt oppskriften på denne kaken i et annet innlegg skrev 1,5 ts med bakepulver. Kan det derfor være en skrivefeil her med 1/2 ts bakepulver? 🙂

 28. Takk for kjempe god oppskrift! Eg laga denne idag tidleg og den blei kjempefin. Eg las at fleire hadde hatt problem med hevinga, men min heva fint den. Pga. streng diett grunna sjukdom så måtte eg bytte ut litt ingredienser, men det gjekk fint – smakte nydelig likevel! Bytta ut sukker med sukrin, sjokoladen med mørk,sukkerfri sjokolade og mjølet med økologisk hvetemel. Elsker bloggen din og bruker den fleire ganger i veka. Du er ein stor inspirasjon og hjelp for oss, spesielt på middagsfronten 🙂

 29. Hei Trine! Denne kaka høstet mange komplimenter i går! Namnamnam!!! Jeg brukte 1 ts bakepulver, men kaka ville ikke heve. Åpnet heller ikke døra underveis. Til tross for at den ikke hevet, ble den nydelig! Tusen takk for at du deler med oss!

  1. Så bra at kaken falt i smak! Det gjorde den hjemme hos oss også. Som jeg har skrevet i tidligere kommentarer skal ikke denne kaken heve så mye, da den i utgangspunktet er en brownieoppskrift (men den skal heve litt, altså). Jeg synes kaken blir høy nok med tre lag med krem og masse frukt og bær, men ønsker du en enda høyere kake kan du selvsagt benytte en annen sjokoladekakebunn.

 30. Takk for en fantastisk fin oppskrift. Kaken ble høydepunktet på 17mai-festen vår. 🙂
  Faktisk skal den lages på nytt i dag, til en bursdagsfeiring! En ny favorittkake rett og slett.
  Hilsen Inger-Lise

 31. Kaka ble kjempegod, og var populær på kakebordet. Kaka ble litt tørr, så den var litt vanskelig å dele. Neste gang skal jeg steke den litt mindre.

 32. Hei!
  Jeg laget kaken nå, og jeg hadde samme problem med sjokoladekremen – den ble veldig flytende. Jeg tok også av gryten rett etter oppkok. Skal fløten koke lenger for å få fastere konsistens?

  Håper du svarer meg, Trine, for jeg skal lage kaken til dåp neste helg. Vil gjerne at den ser like bra ut som din da, ikke slik som i dag! 🙂

  1. Det er sjokoladen som gjør at denne kremen etterhvert blir tykkere. Det vil si når den er helt oppløst vil blandingen avkjøles og kremen vil bli tykkere og tykkere. Fløten skal bare varmes opp til kokepunktet slik at sjokoladen smelter. Ønsker deg lykke til neste gang.

 33. Hei 🙂

  Denne kaken såg da fantastisk god ut! Hvis jeg skal servere denen på onsdag, kan jeg da lage alt (utenom bærene på toppene) på tirsdag? Eller bør jeg vente med å lage kremene til onsdagen? 🙂

 34. Hei Trine! Takk for super oppskrift, kaken smakte som forventet; nydelig 🙂 Det eneste jeg lurer på er om du har brukt 22 cm springform? For jeg brukte 24 cm og tror selv at det ville vært bedre å bruke 22 cm.

  1. Jeg hadde gjester med cøliaki til 17.mai i fjor og bakte denne med glutenfritt mel (semper). Det funket helt fint! Med mindre det er gjærbakst funker det (stort sett) fint med å erstatte melet med glutenfritt mel

 35. Jeg har også fått mye skryt av min da jeg bakte den – det blir ikke siste gang 🙂 Min ble også flat men dag gjorde ingenting, ingen som ser at bunnen ble litt ødelagt da jeg skulle dele den. sjokoladen ble også veldig flytende, men jeg helte den sakte på og satte den i kjøleskapet så det gikk veldig bra. Og kaka var enda bedre dagen etter! 🙂 Dette blir nok fast bakst 17. Mai her i huset 🙂

 36. Har du oppskrift på en god browniekake med glutenfritt mel :)?

  Takk for en fantastisk side :)!!

  Christine

   1. Takk for svar ;).
    Så at ei hadde laget den glutenfri med Toro lysblanding så da går det an å få den glutenfri også 😀

 37. jeg skal bake denne kaken til 17.mai i morgen, for den ser veldig god ut. Tenkte at jeg skulle bake den i kveld, bør jeg vente med å pynte den inni til i morgen?

  1. Du kan fint lage kaken i dag og pynte den i morgen. Jeg bakte kaken min allerede i går. Lykke til! 🙂

 38. Hei igjen,

  Min sjokoladekrem er mildt sagt rennende – langt i fra den tyktflytende som sees på bildet, krise – det er 17 mai idag, og jeg er skuffet. Er det ikke for mye væske i? Kok opp forsiktig – betyr det at føten og vannet kun skal varmes eller? Skuffet over dette – jeg har klart å dele kaka i 2 – ble ikke høy nei, men virker veldig kompakt…

  Gratulerer med dagen med en litt annerledes kake

 39. Kaken ble fantastisk på 17.mai. Kremen ble tykk, så det var flere som ikke fikk dette til. Jeg kokte den bare opp, helte den over smør og sjokoladen, rørte litt og lot den stå 30-60 min. Den ble perfekt. Lagde den også med toro glutenfri lys melblanding, dette var veldig vellykket =)

  1. Takk for svar ;).
   Så at ei hadde laget den glutenfri med Toro lysblanding så da går det an å få den glutenfri også 😀

 40. Hei. Jeg skal bake kake til vinlotteri-fredag på jobben, og har lyst til å imponere med denne amazinge kaken her. Spørsmålet mitt er bare; hvor mange munner kan den mette? Den ser jo temmelig mektig ut, så man trenger kanskje ikke så store stykker. Bør jeg bake to stk hvis vi er ca 18-20 stk som skal ha et kakestykke hver? Eller holder med en? Vet du om jeg kan lage 1 1/2 porsjon, og ta en større springform, for eksempel 22 cm. Hva anbefaler du?

 41. Hei,

  Jeg har bakt denne kaken flere ganger med stor suksess med unntak av den ene gangen jeg prøvde meg med å lage lys sjokoladekrem, dvs jeg byttet ut den mørke bakesjokoladen med lys (begge av merket Freia). Sjokoladekremen ble dessverre helt tyntflytende. Har du tips til hvordan lage lys sjokoladekrem? Det er minstejenta i huset som synes den mørke sjokoladekremen hadde for mye «voksensmak» 😉

 42. hei.
  Takk for en super blogg med masse gode oppskrifter 🙂

  Jeg har bakt kaken i dag og skal serveres i morgen, men har knapt med tid i morgEn.
  Kan sjokoladekremen lages i dag og stå til i morgen for å pynte da, eller blir kremen ødelagt?

 43. wawoo, får nesten helt vann i munnen! Den så både nydelig og ikke minst god ut! Den må jeg prøve. Takk for tips og oppskrift! Ha en nydelig søndag!

 44. Kaken står i ovnen dette sekund perfekte farger til 17.mai velger å bruke vanelig vaniljesukker og jorbær og blåber og bringebær istedenfor pærer.
  Gleder meg masse til å servere den siden vi også alltid får en del besøk☺️ Tusen takk for finfin blogg og godt beskrevet oppskrift og nydelig kake!❤️

 45. Hei Trine!
  Jeg holder på å steke kaken nå, men 30min har gått og den er ikke helt stekt, den er på 175℃. Hva vil det si med passe stekt?? Hva skal jeg gjøre? Hjelp!

 46. Hei!
  Har laget bunnen (ble super bra og hevet seg godt.) kan jeg piske fløtekrem og pynte med bær, legge på lokket, å la den stå i kjøleskapet til imorgen?
  Fortsette med fersk krem og sjokoladekrem og pynting imorgen?
  Håper på svar 🙂

 47. Hei! Fulgte oppskriften til punkt og prikke…men resultatet var helt annerledes til det som var på bildet. kaken ble veldig lav, umulig å dele i to. Sjokolade krem er ikke krem, men veldig løs. Total katastrofe ! 🙁 vi har selskap i morgen og dessverre skal bli uten kaken:(

 48. Hei Trine

  Jeg har bakt kaka to ganger, og begge gangene har den hevet seg fint. Sjokoladekremen er litt tynn og flytende med en gang, så jeg setter den i kjøleskapet en halvtimes tid, og da får den passelig konsistens.

 49. Denne kaken ser helt fantastisk god ut, og ble mitt bidrag til 17mai festen i år. Jeg er takknemlig for at ikke alle vet at det var min kake. Bunnen var utrolig kompakt, tett og kort, og smakte ikke godt i det hele tatt. Sjokoladekremen så bra ut, tyknet fint, og jeg var fornøyd, men den ble så stiv at det tok seg dårlig ut da vi skar av kaken. Ikke smakte den godt heller. Alle disse lovordene ovenfor skjønner jeg ikke, for jeg bruker å like en god kake, og min er bakt etter oppskriften – og var en gedigen skuffelse.

 50. Fantastisk kake!!!! Enkel å bake og super god smak:) Har laget den to ganger nå, og både bunn og sjokoladekrem har blitt helt perfekt! Gleder meg til å servere den til min sjef i morgen på bursdagen hennes:)

 51. God kake! Jeg har bakt denne kaka flere ganger, og hver gang er den en suksess! Jeg bruker ferske pærer i stedet for hermetiske, gir en fin friskhet til kaka 😉

 52. Til alle dere som fikk lave kakebunner og rennende sjokoladekrem; det fikk jeg og! Kaken ble allikevel super ved å legge sjokoladekremen eller det vil si den rennende sausen i fryseren 1-2 timer og røre inneimellom og deretter piske litt ekstra krem og røre det forsiktig inn i sjokoladekremen. Så bakte jeg rett og slett to kakebunner for i det hele tatt å få en dobbel kake. Kaken ble knallgod!:)

 53. Hei. Stemmer det at det skal være en hel spiseskje vaniljesukker i deigen, eller har du skrevet feil?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste